Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derecede romatizmal hastalığı bulunan 18 yıllık sigortalının emeklilik şartları

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bülent bey benim bir yakınımın sakroilyak eklemler rahatsızlığı var Her iki sakroilyak eklemde posterior kesimde sakral tarafta skleroz artışı ve depoziteleri izlenmektedir. IVKM sonrasında patoiojik kontrast parklaşması izlenmektedir. yani ileri seviyede romatizmanın değişik türü var ve artık çalışacak durumda değil uzun süre ayakta duramıyorve oturamıyor bizde kendisinin malülen emeklilğe başvurmasını önerdim
acaba sizce başvuru yapsak malülen emekliliğe tahmini olarak yüzde olarak kaçpuan alırız ve yeterli olur mu malülen emeklilik

4187 gün ve 18 yıllık çalışmışlığı var

yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkür ederim

Malulen emekliliğe gerek yok.

Önce defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edecek: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Sonra ona istinaden erken Yaşlılık Emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuracak (aşağıdaki tabloya göre şartlar oluşmuşsa tabii):

2008_oncesi.PNG

Not: ssk (4a) statüsünde sigortalı olduğunu varsaydım.

Bülent bey şuan o kişi çalışmıyor çünkü çok rahatsız ve hastalığı çalışmasına engel oluyor uzun süre oturamıyor bu ankilojan spondolit hastalığının ileri seviyesinde bu yüzden malülen emekli olmasını istiyorum ben size hastalığının hangi seviyede olduğunu söyleyeceğim ama kesinlikle çalılşacak gücü yok

sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alınabilmesi lazım. Sonra o rapora istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edilmeli. Sonra emeklilik için yukarıdaki tabloya tabi olunur.

Bülent bey benim %50 özür raporum var ve 3322 günde primim var bununla bu raporu defterdarlığa götürsem bana vergi indirimi yapılır mı ve bu bu 3322 güne askerlik borçlanması yapsam o zaman 3800 gün civarında birşey oluyor benim prim ödemesi 1995 Mayıs Ayında başladı buna göre emekli olur muyuz yani vergi indiriminden emekli olmak için teşekkür ederim

17 yıl ve 3920 gün şartlarını yerine getirmeniz gerekiyor.Süre tamam olmakla beraber priminizi 3920 güne tamamlamanız lazım.
Tabi bunu yazarken 3.dereceden vergi indirimi alacağınızı düşünerek yazıyorum.
Öncelikle vergi indirimine başvurabilmek için çalışıyor olmanız gerekmektedir.
Raporunuzun çok eski değilse kabul görebilir,aksi durumda hastaneye sevk edilirsiniz.

Üst Alt