Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derecede şizofren abim için %90 oranlı rapor alabilir miyiz?

alsef

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

ötv indirimi ile bir araç almak istiyoruz.Rahatsız olan kişi abim ve malulen emekli şuanda.İleri derecede şizofren.38 yaşında ve 12 yaşından beri rahatsız..çevremde %90 rapor vermezler gibi yorumlar oldu..indirimli olarak arac alabilecek durumdamıyız sizce? eğer alabileceksek araca karar verdikten sonra nasıl bir süreç bizi bekliyor? bilgilendirirseniz çok memnun olurum..

teşekkürler..

Sakatlık oranı cetveli'nde şizofreninin en ağırı için %80 oran öngörülüyor.

Eğer "Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan şizofreni" varsa ve bunun için maksimum olan %80 oran verilirse, bunun %90'a tamamlanması için başka bir rahatsızlıktan da en az %48 oranında rapor alabilmesi gerekir.
Aksi halde %90 mümkün değil.

merhaba..evet raporunu inceledim ve kronik şizofren ( tedavi ile çalışabilir duruma gelemez ) yazıyor..ama % olarak yazılmamış raporlarında..yarın doktorunu arayıp danışıcaz ama başka bir rahatsızlığı yok şizofreni dışında..eğer sadece şizofrene % 80 den fazla verilemiyorsa büyük ihtimalle alamayacağı % 90 rakamı..yalnız anlayamadığım durum şu ; ehliyet alabilme durumu olmadığı gibi kendi ihtiyaçlarını da karşılayabilecek durumu yok,tamamen asosyal ve bakıma muhtaç..nasıl olur da %90 verilemez??

bir sorum daha olacak..bu indirimden faydalanarak araç alabilecek durumda olanlar 5 yıl içinde yalnızca bir adet araç mı alabliyorlar?bir binek araba bir de ticari kamyonet almak gibi bir şans doğarmı acaba?vaktnizi ayırdığınız için çok teşekkürler..

ötv indirimi ile 2.bir araç alınabilirmi?

Arkadaşlar 5 yıllık süre içinde bir normal otomobil bir de kamyonet gibi ticari bir araç almak için ötv indiriminden aynı kişi faydalanabilirmi?bir yakınım hem binek hem ticari alma hakkı doğar dedi, ben doğmaz diye biliyordum kafam karıştı..acaba kanundaki yeni bir değişiklik falan mı bu?5 yıl içinde,aynı kişi üzerine birden fazla ötvsiz araç alınabilirmi?evet ise hangi tür araçlar alınabilir..çok teşekkürler,çok faydalı bir forum gerçekten..

5 yılda sadece 1 araç.

Ve, %90 rapor öyle kolay değil. Yukarıda yazdım...

Üst Alt