Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derecede şizofreni hastası yüzde kaç oran alabilir?

çelik1

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
İleri derece Şizofen rahatsızlığı olan biri % kaç rapor alabilir mali durumları kötü 2022 ve bakım ücretinden yararlanmak için...

çalışamaz durumda ileri derecedeyse yönetmeliğe göre yüzde 80, eğerki çalışır iş hayatını devam ettirebilirse yüzde 45 alır. doktorlar konuşmasına bağlı bana sordu çalışabilirmisin dedi bende çalışabilir deyince yüzde 45 verdi.

bahsettiğim kişi 40 yaşında ve çalışamaz tırnak kesimi ve sakal traşını bile annesi yapıyor ...

B- Şizofreni (Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post-şizofrenik depresyon ve kalıntılı şizofreniyi içerir)
1-Tedaviyle çalışabilen % 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan % 80

C- Şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık tip)
1-Tedaviyle çalışabilen % 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan % 80

D- Sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni tanılarını içerir)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren % 40
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen % 70

E- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren % 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen % 80

destkop;

doktor çalışabilir yüzde 45 değilde çalışabilir fakat yüzde 60 veremez mi?

Veremez. cetvelde ne diyorsa odur belirleyici olan

teşekkürler cevap için önceden abim için yüzde 60 almıştık çalışabilir raporu şimdi yok yani

@OturanBoğa doktor bana da adı konulmamış psikoz raporu vermiş yüzde 45 ve bana hastalığın şizotipal bir durum dedi
toplam rapor oranım yüzde 71 bende mi şizofreni oluyorum şimdi anlamadım

eskiden kalça hastalığına yüzde 45 rapor veriliyomuş sonra değişen düzelen düzenlemeyle oranı düşürmüşler emekli olan bi çok kişinin emekli maaşı iptal edilmiş. şizofrenidede yıllar sonra 40 altına düşürürlerse emekli olan biçok kişi madur olacak

Üst Alt