Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri dereceli işitme azlığı için işitme cihazı tavsiyesi yazar mısınız?

Respect4

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Yeni işitme cihazı almayı düşünüyorum. Sağ ve sol kulakta 90 db civarı işitme kaybım var. Yarın nasip olursa cihaz almayı düşünüyorum. Fakat sürem az araştırmak için. Çünkü hastaneden aldığım cihazın reçetesi 10 günlükmüş. Ve Bayram araya giriyor. 28 mayısta reçeteyi aldım. Ve Reçete Ne zamana kadar geçerli bilmiyorum. O nedenle yarın cihaz alayım dedim reçetenin süresi bitmeden. Bilen varsa, reçetenin ne zaman biteceğine dair bilgi verirse çok sevinirim ayrıca. İşitme Cihazı için tavsiyeleriniz var mı? Bütçe olarak belli bir rakam yok ilk aşamada. Önemli olan şu an iyi duyabilmem yani sesleri net anlayabilmem önemli. Ekstra özellikler onun için 2.aşamada. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Respect4
90 dB işitme kaybı işitme cihazı için biraz fazla.
İşitme kaybı orta kulak problemine bağlı ise cihazdan verim alabilirsin. Ama kaybın sebebi iç kulaksa işitme cihazına fazla yatırım yapmanı önermem. "Gelişmiş" modeller, işine fazla yaramayabilir.
Mümkünse odyogramını görmek isterim.
Geçmiş olsun

Merhaba Mehmet Akşit bey
ben küçüklüğümden beri işitme cihazı kullanıyorum. İlk defa cihaz almış olmayacağım :) Bir iki yerde işitme cihazı denedim. Ama buradan tavsiye almamın daha iyi olacağını düşündüm. Ayrıca bir an önce karar vermeliyim çünkü reçetenin süresi doluyor bayram araya girdiği için ve 10 gün reçetenin süresi var.

Mehmet Akşit bey tekrar merhaba. Test sonuçlarını istemiştiniz. Test sonuçlarını paylaşmak istiyorum fakat forum resim yüklemek için URL istiyor. O yüzden paylaşamadım. Şu ana kadar cihaz ucu hoparlörlü cihazlar bana uygun geldi. Ama hangi marka model daha iyi oluyor araştırmadayım. Önerileriniz varsa dikkate alacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca ucu hoparlörlü cihazları denediğimi belirteyim. Benim istediğim çift cihaz takmak ve olabikdiğince doğal sese ulaşmak. Tecrübeli arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim.

Siemens 1px mi? Yoksa Oticon siya 2 mi daha iyi?

Selamlar,
İki cihaz arasında kaldım. Sizce hangisi daha iyi? Siemens 1px mi? Yoksa Oticon siya 2 mi daha iyi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Tavsiye üzerine cihaz almayın bence. Zaten daha önce kullanmışsınız, tecrübelisiniz. Bu yüzden tek tek gezip deneyin. Siz de biliyorsunuz ki yüksek fiyatlı bu cihazları size test ettirmeleri lazım. Bence Oticon iyi bir marka birde yeni çıkan OPN S serisi cihazları da araştırın. Ayrıca marka olarak Siemens ve Oticon'un dışında;

Phonak,
Widex
GN Resoung

Gibi çok iyi markalar var. Atlanmaması gereken bir nokta ise şu; Buradan seçtiğiniz markayı almaya karar verdiniz ama size yeteri kadar destek verilmedi veya ince ayarlar istediğiniz gibi olmadı. Veya başka bir markada daha iyi duyabileceğiniz ürünler var, bu yüzden zaman ayırıp saydığım markaları gezmenizi ve cihazları test etmenizi öneriyorum.

Saygılar.

Merhaba bomoism

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım forum şu an pek aktif değil. Bu site dışında bilgi alabileceğimiz başka sitede var mı bilmiyorum. Size cevap verdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.

Hem gözlemlerimi hem de burayı ziyaret edenlere fikir verme açısından bazı şeyleri paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı olur.

Öncelikle siemens markasını ele aldığımda bu markanın kendi içinde signia olan bir markası var. Şirket içi durumlarla alakalı bir şey. Tam detaylarını bilmiyorum. Ve bu markanın servis açısından bazı sıkıntıları varmış. 1px pure 312 ince hortumlu kulak arkası cihazını denedim. İdare ederdi. Ama servis olayları biraz düşündürttü. Onu eledim.

İkinci olarak genelde marka farketmeksizin, kulak içi hoparlörlü ince hortumlu modellerde bozulmalar olabiliyormuş. Tabii dikkatli bakım yapılırsa en aza indirilebilir ya da bozulmadan kullanılabilir. Benim açımdan kullanılabilir duruyordu bu modeller. Ama daha iyi duymak açısından kulak arkası modellere yöneldim. O yüzden görüntüyü ikinci sıraya aldım.

Phonak naida b serisi, kulak arkasında en yeni serilerden denildi bana. Ve nedense bu cihazdan netlik olarak daha az duyuyordum. Beni şaşırttı bu durum daha iyi duymam gerekirken daha az netlik ve duyma seviyesiyle karşılaştım.ayarlar olabildiğince yapıldı buna rağmen durum buydu. Tabii bu durum herkese göre farklılık gösterebilir. Ben sadece gözlemlerimi paylaşmak ve insanlara kullanıcı arkadaşlara fikir vermek istiyorum. Umarım faydalı olur dediğim gibi. Kullanıcılar olarak bilgi alışverişi yapılırsa ben de memnun olurum. fikirleri öğrenmek isterim açıkcası

Oticon siya 2 denedim çift cihaz olarak iyi gibiydi. Özellikleri kağıt üzerinde iyi görünüyor fiyatına göre. Fiyatı uygun geliyor. Ama tam olarak bilemiyorum.

Opn s serisi fiyatlar açısından siya modellerine göre yüksek. O yüzden Siya 2 leri denedim. Siya 2 olanlar fiyatı açısından uygun görünüyordu. Bu forumda siya 2 ile ilgili yorum yapan kimsede yoktu aramalarımda. Sanırım yeni model. Ama almaya değer mi merak ediyorum bu model için.

Widex ler iyi görünüyor ama pahalı geldiği için eledim onu da.
Resound enya 2 modeli vardı. Konuşma netliği iyiydi ama ses yüksekliği az geldi biraz.

Şu an için oticon siya 2 modeli ön planda.

Oticonun kulak arkası dynamo ve sensei cihazları var. Acaba siya 2 lere göre daha iyi midir bilmiyorum.

ileri derece isitme kaybi diye ince hortum, kulak icinde hoperlorlu cihazdan fayda gorebilen dynamo kullanamaz:eek:
enya yida.

Respect4

Oticon, Widex dışında cihazlara bakma derim.
Phonax ın çocuklar için üretilen cihazlara sahip olduğunu çocuk kullanıclar içi iyi olduğunu söyler odiyologlar

Oticon OPN kullanıyorum ilk kez ve yeni bu cihazı kullanıyorum. Tavsiye ederim. Fiyata kıyman lazım.

Kulak içi cihaz alamazsın 90db çok yüksek seviye o cihazlar onu kaldırmaz.

Yukarıda Mehmet Akşit arkadaşımın bilgisi epey vardır. Sömür o arkadaşı ne bilgi istiyorsan ondan al :)

GRAHAM BELL dynamoyu denemedim. Ama ince hortumluda almayacağım dediğim nedenlerden dolayı. Alternatif pek bulamadım başka. Oticonda dynamo var birde sensei bildiğim kadarıyla. Dediğim siya 2 de var. Opn zaten biliniyor. Ama en çok siya 2 nasıl bir cihaz bilmiyorum. Almayı düşündüğüm siya 2 var ama siya 2yi kullanan biri olsaydı daha iyi fikir sahibi olabilirdim :)
Salim G. Opn serilerinin fiyatı yüksek geliyor bana. Çift cihaz alacağım. Siya 2 düşünüyorum şu an. Ama işte kullanan yok bu siya 2yi :) Mehmet Akşit beye bu konuda cevap yazdım. Ama dönüş alamadım.

Opn ile Siya karşılaştırması, belki yararlı olur. Farklı bir karşılaştırma sitesi için aşağıdaki linke bakın lütfen.

https://www.hearingtracker.com/hear...61.944992611.1560415121-1878218128.1560095356

Oticon Opn 1Oticon Siya 1
Speech Understanding :
OpenSound NavigatorYesNo
Balancing power effectYesNo
Max. noise removal9dBNoise Reduction LX
Speech Guard LXYesNo
Spatial Sound LXYesNo
Soft Speech Booster LXYesNo
Speech Rescue LXYesYes
Sound Quality :
Clear DynamicsYesNo
Binaural Noise ManagementYesNo