Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri düzey astigmat ile askerlikten muaf olmak mümkün mü?

rackyt

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Sağ göz 5.6 derece astigmat ve 2derece hipermetrop. Sol göz ise 1.3derece astigmat ve 1derece miyop. Yani miyop astigmat ve hipermetrop 3üde var. Acaba askerden muaf olabilirmiyim tecrübeli kişiler yardim lütfen

Bugün normal doktora gittim muayene oldum sağ göz 5.6derece astigmat ve görme kaybi tek göz yani nişan gözü%95 görme kaybı varmış... Acaba muaf ederler mi yoksa bir göz için muaf etmezler mi

rackyt

Bir göz %95 oranında görmüyorsa ve diğerinde de görme kaybı varsa, muafiyet verilir.

Tecil bozup sevk isteyeyim mi abi. Diğerinde %5kayip var 2de miyop

rackyt

Tecil bozdurmanı söyleyecek kadar sorumluluk almak istemem. Çünkü bozdurursun, orada yapılan ölçümlerde farklı bir şey çıkar, alıverirler askere mazallah!
İlgili yönetmelikte muafiyet sağlayan sınırla şu şekilde çizilmiş:

2. Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ila tam arasında olduğu halde, diğer gözün görme
derecesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı).
AÇIKLAMA:
TAM ile 0.4 arası ve + 0.1 ve altı.

D) 1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamının 4/10 ve daha aşağı olması.
AÇIKLAMA:
0.1 + 0.1 ile 0.3 arası.
0.2 + 0.1 ile 0.2 arası.
2. Bir gözün görme derecesi ne olursa olsun, ışık hissi olsa dahi diğer gözde görme yokluğu
AÇIKLAMA:
(P+P) TAM ile (P+P) arası.​

Teşekkür ederim abi. Askeriye belli olmaz haklisin en iyisi uygun tarihi beklemek. Teşekkür ettim abi sağol. Abi son olarak tercih yapacağım sağlık bakanlığı yazayim mi sence. Rapor 1yıllık ondan çekiniyorum. Lisans puan 87 siralama 513 fikrini alabilir miyim abi ozelden de olabilir

Üst Alt