Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri düzeyde işitme kaybım var. Sağ kulak için işitme cihazı önerisi..?

ppegasuss

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İki kulağımdada ilşeri derecede işitme kaybı var.Sağ kulağımdan amaliyat oldum,Sol kulağımdan 3 haftaya kadar amaliyat olacağım.
Dr.sağ kulağım için işitme cihazı yazdı.Sol kulağıma amaliyattan sonra İmplant veya işitme cihazı kararı verilecek,

İşitme cihazları hakkında pek bilgim yok..Bütçem sınırlı,ne tavsiye edersiniz.
Raporda;Hastanın sağ kulağına kulak arkası(enaz dört kanallı veya kanaldan bağımsız,en az dört bantlı,gürültü azaltıcı ve feedback yönetim özellikli,çift mikrofonlu,dijital proğramlanabilir) Dijital işitme cihazı kullanması gereklidir yazıyor.

Saf ses ortalaması sol 71 sağ 75
Konuşmayı ayırt etme eşiği sol 75 sağ 70
konuşmayı ayırt etme oranı 95 ds'de sol 80 sağ 60
işitme seviyeleri sağ kulak için 250Hz'de 75 500 Hz'de 75 100 Hz'de 70 2000 Hz'de70 4000 Hz'de 70 8000 Hz'de 72

Uygun fiyatlı hangi marka nasıl bir işitme cihazı önerirsiniz.

Birde bu sonuçlara göre Özürlü Raporu alabilirmiyim..

öncelikle geçmiş olsun .dostum ben siemens pure kullanıyorum çok memnunum .biraz tuzlu cihaz ama isteklerine karsılık veren bi cihaz .

gkh Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.siemens pure nin hangi modelini kullanıyorsun en ucuz modeli olan Siemens Pure 101 kullanırsam işimi görürmü..Bilgi verirsen sevinirim..

Ameliyat sonrası kulak zarının durumu ne?
Kemik yolu eşikler ne seviyede?

Mehmet Akşit kulak zarı tamir edildi;Kemik yolu eşikler ne seviyede? anlamadı ama kemiklerde kireçlenme var.Onu amaliyat yapılmadı, Bana uygulanan amaliyat Timpanoplasti,Mastoidektomi,Kemikcik zin.on.dh.Cevabınız için teşekkürler..

benim tek kulak isitme seviyemden cok daha iyi isitmeniz. oticon chili7 kullaniyorum selis isitme bir yil kadar once 2000 liraya verdi. bu fiattan daha kaliteli bir cihaz olmaz zannedersem. isterseniz sizde deneyin. ben cok memnunum cihazimdan.ayrica selis isitme merkezinde sibel akcan hanim kadar isinin ehli odyometrist biraz zor bulunur. ilk ayarladigi ayarla kullaniyorum chilimi:eek:

Aldığınız yerin adresini verebilirmisiniz..Teşekkürler..

mithatpasa caddesinde. numarasini hatirliyamadim simdi. kopru varya oraya yakin. zaten butun isitme merkezleri orda gibi:eek:
selis isitme merkezi yaziyor tabelasinda
ordan aldigim pil olsun, hortum olsun hic sikayetci olmadim. butun sattiklari mallar kaliteli

Gökhan bey ben Pure değil ama siemens in orıon 2 RIC modelini aldım..Fena değil,ilk gün olmasına rağmen şikayetim yok..Dediğiniz gibi Pure biraz tuzlu geldi..4 ay sonra diğer kulağada taktıracağım..Bilgileriniz için teşekkürler..

Siemens orion 2 rıc aldım.1 gün oldu şimdilik fena değil,daha önce işitme cihazı kullanmadığım için aradaki farkları bilmiyorum..İşitme cihazınızı aldıktan sonra Devlet (SSK) katkısını,almak için belgeleri nereye teslim ettiniz.Bahçelievler deymiş ama..Bilgi verirseniz sevinirim..

kimden aldiniz.isitme merkezleri cihazi sattiktan sonra sgk islerini kendileri halleder, siz ugrasmazsiniz. 3 ay sonra ziraat bankasindan nufus cuzdaninizla katki payi 450 liranizi cekersiniz.
oryonu ben hic begenmedim. onun biz ileri isitme kayiplilar icin cok lazim olan volum kontrol dugmesi yok. bide sesleri hosuma gitmedi almadim. siemensin nitrosu buzeldi ama 3900 lira deyince uzulerek alamadim.
biraz dikkatle dinleyerek kullanin. eger sikayetiniz olursa degistirin cihazi, veya para iade geri verin. ama gec kalmayin.

Üst Alt