İki kulağımdada ilşeri derecede işitme kaybı var.Sağ kulağımdan amaliyat oldum,Sol kulağımdan 3 haftaya kadar amaliyat olacağım.
Dr.sağ kulağım için işitme cihazı yazdı.Sol kulağıma amaliyattan sonra İmplant veya işitme cihazı kararı verilecek,
İşitme cihazları hakkında pek bilgim yok..Bütçem sınırlı,ne tavsiye edersiniz.
Raporda;Hastanın sağ kulağına kulak arkası(enaz dört kanallı veya kanaldan bağımsız,en az dört bantlı,gürültü azaltıcı ve feedback yönetim özellikli,çift mikrofonlu,dijital proğramlanabilir) Dijital işitme cihazı kullanması gereklidir yazıyor.
Saf ses ortalaması sol 71 sağ 75
Konuşmayı ayırt etme eşiği sol 75 sağ 70
konuşmayı ayırt etme oranı 95 ds'de sol 80 sağ 60
işitme seviyeleri sağ kulak için 250Hz'de 75 500 Hz'de 75 100 Hz'de 70 2000 Hz'de70 4000 Hz'de 70 8000 Hz'de 72
Uygun fiyatlı hangi marka nasıl bir işitme cihazı önerirsiniz.
Birde bu sonuçlara göre Özürlü Raporu alabilirmiyim..
Dr.sağ kulağım için işitme cihazı yazdı.Sol kulağıma amaliyattan sonra İmplant veya işitme cihazı kararı verilecek,
İşitme cihazları hakkında pek bilgim yok..Bütçem sınırlı,ne tavsiye edersiniz.
Raporda;Hastanın sağ kulağına kulak arkası(enaz dört kanallı veya kanaldan bağımsız,en az dört bantlı,gürültü azaltıcı ve feedback yönetim özellikli,çift mikrofonlu,dijital proğramlanabilir) Dijital işitme cihazı kullanması gereklidir yazıyor.
Saf ses ortalaması sol 71 sağ 75
Konuşmayı ayırt etme eşiği sol 75 sağ 70
konuşmayı ayırt etme oranı 95 ds'de sol 80 sağ 60
işitme seviyeleri sağ kulak için 250Hz'de 75 500 Hz'de 75 100 Hz'de 70 2000 Hz'de70 4000 Hz'de 70 8000 Hz'de 72
Uygun fiyatlı hangi marka nasıl bir işitme cihazı önerirsiniz.
Birde bu sonuçlara göre Özürlü Raporu alabilirmiyim..