Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri evre kanser hastası adına ÖTV'siz araba alabilir miyiz?

tutaste0808

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim annem
İleri evre endometrium Ca ( misk tipi ) kanser hastası 6 kür kemoterapi aldı daha sonra ameliyat oldu
5-6 sene sonra akciğerine sıçradı
Endometrium malign neoplazmı
Akciğer sekonder malign neolazmı
Metastas
Akciğer de 3 adet kitle vardı önce kemoterapi aldı daha sonra 2 Sefer akciğer ameliyatı oldu
Şekeri var ilaç kullanıyor
Tansiyonu var ilaç kullanıyor
Böbrek ye de problem var keratin i 1.3
Annemi araç almak için rapor almakistiyorum alabilirmiyim

tutaste0808
%90 ve üzeri rapor alabilirseniz ÖTV istisnası ile araç alabilirsiniz.
Yazdığınız rahatsızlıklar ve tariflerine bakarak kimse kesin bir şey söyleyemez.

Sadece kanser için tedavi devam ederken %80 oran verilmişti ama 1 yıllık süreli olarak ,tedavi bitiminde yeniden kontrol isteniyordu.

tedavi bittikten sonra % 20 oran verilmişti.Tabi hastalık ve kişiden kişiye göre değişir.

Rapor alınmadan ve oran belli olmadan birşey söylemek dogru olmaz.

Geçmiş olsun

Ama şu an tedavisi bitti sadece kontrolleri var 6 ayda bir sıkıntı olurmu acaba hani işleşti falan olmasaydı. Sonuçta bu hastalıkları geçirdi kronik rahatsız

tutaste0808
Tedavi bitti ve sadece kontrol ya da idame tedavisi durumundaysa kanser için alınacak oran %20 dir.
Bu durumda da diğerleri ile %90 a tamamlanması mümkün değil.

Peki ilk ameliyatı olduğu zaman ileri evre rahim kanseri rapor var
Ameliyattan sonra gene kontrolleri vardı 6 ayda bir 4-5 sene sonra metastas oldu akciğerine sıçradı demek hastalık geçmemiş gene başka biyere sıçramayacagının garantisı varmı demek hastalık devam ediyor haksızmıyım bu konuda ne dersiniz peki

Bide şey soracam heyete girmeden önce.
Muayeneler de kadın hastalıkları bölümü oran verecek mesela sizin dediğiniz gibi mesela 20
Peki metastas olan ciğer bölümüne göğüscü de farklı bir oran verecek mi mesela o da 20 gibi
İkisi de ayrı ayrı oran verse 40 biri 40 biri diğer hastalıklarla şeker tansiyon göz psikiyatrı falan filan % 5-10 arası verseler yaştan dolayı zaten % 10 ekleniyor ozaman da olmaz mı yani

Ankarada başkent hastanesinde ameliyat ve tedavi oldu oradaki göğüs doktoru an sordum enkaz sadece benim hastalıktan ben versem en az 50 veririm dedi

Her hastalığı için ne rahatsızlığı varsa o bölüme gidecek zaten heyete başvuruda soracaklar ne rahatsızlıkları var diye ondan sonra size evrak verecekler o evraktaki bölümleri dolaşacaksınız eğer %90 ve üzeri oran olursa araç alabilirsiniz

Selam % kaç alabiliriz

Arkadaşlar
kadın hastalıkları %50
gögüs hastalıları %50
şeker %10
tansiyon %10
göz%5
kbb %5
bu oranlarla %90 araç için rapor alabilirmiyiz
bilgisi olan

Tansiyon %10
Tip2 diyabet %20

Hayır.
83 de kalır, o da 60 yaş üstüyse. Şeker %20 olsa bile %85 yapar.

peki böyle olsa
kadın hastalıkları %60
gögüs hastalıları %60
şeker %10
tansiyon %10
göz%5
kbb %5
bu oranlarla %90 araç için rapor alabilirmiyiz
bilgisi olan
bide hesap nasıl yapılıyor sanırım oranı yuksek hastalı önemli
kadın hastalıkları ve gögüs en az kaç olmalı ki 90 nı yakalıyalım
17 temmuzda gidecez adamımız var ona göre oran ayarlayalım

tutaste0808
Aynı şeyleri her yerde yazdığınız halde hem arkadaşlık isteği, hem özel mesaj atmışsınız.
Öncelikle buradaki arkadaşlık uygulamasını kullanmıyorum, o yüzden gelen bütün arkadaşlık isteklerini siliyorum.
Çok çok önemli bir şey olmadıkça özel mesajlara da cevap vermiyorum. Çünkü hem zaten her gün gelen özel mesajlara yetişmek mümkün değil, hem de burası forum ve forumda amaç bilgi ve tecrübeyi genel ile paylaşmak, dolayısıyla yardımlaşmaktır. Bireysel hareketler forumun amacına hizmet etmez.
Burada da, özelde de, hastanede adamınız (!) olduğunu, oranı toplam %90 olarak ayarlayacaklarını, bunun için ilk iki hastalığa kaç oran verilmesi gerektiğini soruyorsunuz.
Kabul edersiniz ki sorunuz ne yasal, ne de etik. Bu şekildeki sorular forumun ruhuna ters. En azından ben böyle soruları muhatap almıyorum.
Tekrar tekrar yazmamanız için açıklama yapma gereği duydum.

tutaste0808

Yapmayı düşündüğünüz iş resmi evrakta sahtecilik suçunu oluşturur. Ayrıca bu tespit edilirse ödemediğiniz ÖTV'yi iki katıyla sizden geri alırlar. Çok örneklerini gördüm bunların.

Ayrıca daha başka şeyler de yazardım da kendi görüşlerim bana kalsın polemik olmasın.

Yüzde 90 olması gerekiyor fakat zaten anlattiginiz hastaliklarla bu puani geçersiniz...kesin alırsınız kesin...

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlığı okuyunca aklimdan geçenler:
Anneniz kanser ve siz araba almayı mi düşünüyorsunuz?!

Babami kanserden kaybettim, tek düşüncem izin alip yanina gitmek ve refakatçi izni alıp yaninda geçireceğim süreyi maksimuma cikarmakti. Yazık...
Rabbim.annenize sifa versin
Teyzecim tez vakitte iyiles de hastalığından faydalanip araba alamasinlar! Ay dellendim yazmasam icim rahat etmezdi

Üst Alt