Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlerlemiş bel fıtığı ameliyatı oldum, yürüyemiyorum. Hangi oranda rapor alabilirim?

hakan125

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçen sene İlerlemiş bel fıtığı ameliyatı oldum. Belimde 15 tane platin takıldı. Ve şuanda hiç bir şekilde yürüyemiyorum. Sadece biraz emekleyebiliyorum. Acaba Sağlık kurulunda yüzde kaç rapor alabilirim. Yaşım 64 bu arada .Lütfen yardımcı olun

Bel fıtığından en fazla % 25 oran alınabilir. % 10'da yaştan dolayı verilir, rapor oranınız balthazard formülü ile hesaplanır, sonuç 25+10=% 33 olur.. % 40 olabilmesi için, % 10 daha oran gerekiyor.. Tansiyon sorununuz var mı? Eğer varsa, tansiyondan % 10 alıp, % 40'a tamamlatabilirsiniz..

bu oran çok az ben ayakta duramıyorum ve 1 metre bile yürüyemiyorum. Acaba fizik ve rehabilitasyondan oran alamazmıyım.

Nitekim özürlülük cetvelinde yürümeyen hasta yani tekerlekli sandelyeye bağlı hasta en az yüzde 80 yazıyor

evet % 86 aldım. Ağır özülü evet. Geçerlilik süresi 1 yıl Yazıyor. Bu şekilde bakıcı hizmeti için başvurabilirmiyim.

1 yıl geçerlilik süresi kafamı karıştırdı. bazılarında niye sürekli yazıyor

Size konulan tam tanı nedir? Normal bel fıtığı ameliyatından alınamaz % 80 oran. Raporunuzun süreli olmasının sebebi iyileşme olasılığınızın olmasındandır. Bir yıl sonra kontrol muayenesi olursunuz, durumunuzda düzelme olursa rapor oranınız düşer. Sakatlık oranı cetvelinde hangi tabloya baktınız?

slm Bacıbey

sinir sistemi % 17 - kas iskelet sistemi %80 - endokrin sistem % 10 - görme sistemi %12 genel toplam % 87

Peki 1 yıl süreli olması sosyal haklardan yararlanmada kısıtlama olurmu?

Siz raporu ne için kullanmak istiyorsunuz?

benim rapor ortapedik % 87 ağırözürlü olarak araç ötv ve Mtv indiriminden faydalanabilirmiyiz. Ama aracı benim kullanmam mümkün değil ve ehliyet alamam. oğlum kullanabilirmi öyle bir imkan varmı

ÖTV indirimli araç alamazsınız. Rapor oranınız yeterli değil. Aracı kendi kullanamayacak durumda olanların ÖTV'siz araç alabilmesi için % 90 veya üzeri oranlı raporu olması gerekli.. Rapor oranınız yeterli olsaydı araç alabilirdiniz, oğlunuz kullanabilirdi..

Ssk priminiz kac gun veya emeklimisiniz.hic geliriniz yoksa 1 sene sonra yaslilik maasida baglarlar.bel fitigindan felc olan var demekki sizde iyilesme olasiligi oldugu icin sureli rapor yazmislar.

ssk yok. başka hiç bir gelirim yok. 2022 maaşına başvurduğum zaman görevli 65 yaş aylığınız kesilir dedi. Bu şekilde feragat dilekçesi vermemi istedi. Yani ikisinide alamıyormuyuz

Üst Alt