Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlerlemiş Nefrotik sendromu, 95 sigorta girişim ve 4100 gün primim var. Emeklilik..?
Merhaba ; Sitede epey okudum araştırdım ama bilgim olmayınca tam anlayamadım bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Bende 4-5 senedir yüksek kolesterol vardı kas krampları ve ödemde başlayınca nefrolojiye yönlendirdiler. 2013 içinde biyopsi sonucum MPGN (Membranoproliferatif Glomerülonefrit ) çıktı. Aşağıdaki Nefrotik sendrom şartlarından A ve B olanı ikiside var maalesef. MPGN kesin tedavisi de yokmuş anladığım sadece böbrek kaybını geciktirmek mümkünmüş. Bu sürede tansiyon hapı verdi dr.
Panik ataktan dolayı da pskolojik ilaç ve kolesterol hapı kullandığım ilaçlar.
1995 Bağkur girişliyim 4100 gün ödediğim prim günüm var 38 yaşındayım.
Bu hafta kontrolüm var kortizon ilaca başlanacak. Öğrenmek istediğim konu : Nefrotik sendrom; anazarka tarzı ödem ile birlikte tedaviye rağmen en az 3 ay süren ve ....
Bölümünde 3 ay süresi nedir? ben kortizon tedavisine başladıktan 3 ay sonra mı emeklilik için başvurucam yoksa sgk ya başvurup onların yönlendirdiği hastaneden 3 ay mı tedavi görmem lazım
benim için malulen emeklilik mi, vergi indiriminden emeklilik mi uygun
ayrıca B sınıfı ehliyetim var emekliliğim kabul edilirse iki emeklilik türünde de vergi indirimli araç almam mümkün mü,
bu hastalıktan kaçışım yok ömrüm yettiği sürece ihtiyacım olacak bilgileri toptan öğrenmek istedim bilgilendirirseniz memnun olurum.
*
2. Nefrotik sendrom; anazarka tarzı ödem ile birlikte tedaviye rağmen en az 3 ay süren ve;
A. Serum albümin düzeyinin 3.0 gram/desilitre (100 ml) veya altında ve 24 saatlik proteinüri miktarının 3.5 gram veya üzerinde olması
Veya
B. 24 saatlik proteinüri miktarının 10.0 gram ve üzerinde olması
Alacak olduğunuz rapor emeklilik kriterlerini belirleyecek bağ-kur lu çalışanlar vergi indirim hakkı almadan direk 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli müracaatı yapacaksınız. İlgili tablo şu inceleyin lütfen,
Teşekkür ederim modum.1995 girişime göre 18 yıl oluyor ama girişime bakarak 18 yıl sayılıyormu yoksa tam ödenmiş 18 yıl tamamlanması lazım arada boşlugum var
çünkü.Birde Nefrotik sendrom; anazarka tarzı ödem ile birlikte tedaviye rağmen en az 3 ay süren ve ...
Bölümünde 3 ay süresi nedir? ben kortizon tedavisine başladıktan 3 ay sonra mı emeklilik için başvurucam yoksa sgk ya başvurup onların yönlendirdiği hastaneden 3 aymı tedavi görmem lazım bunuda öğrenebilirsem bilen arkadaşlardan aydınlanmış olucam.
Sadece tahmin yürütüyorum: SGK emekliliğe temel olacak rapor kendi sevki ile alınsın istiyor. Dolayısıyla orada geçen 3 aylık süre de bence sevkle gideceğiniz hastanede yapılması gereken tetkklere işaret ediyor...
Siz bağkur'a 2. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliği için başvursanız bile Bağkur başvurunuzu maulen emeklilik olarak işleme alıyor... Eğer süreç sonunda maluliyet cetveli'ne göre malul olduğunuza dair karar çıkarsa, malulen emekliliğiniz onaylanıyor. Eğer durumunuzun maluliyeti gerektirmediği kararı çıkarsa o zaman size "malul değilsiniz" diye bir yazı veriyorlar, o yazıyı alıp "başvurumun 28. maddeye göre kabul edilmesini" diye dilekçe veriyorsunuz...
İlk sigortalı olduğunuz tarihten itibaren 18 yıl geçmeli ve o arada en az 4680 gün priminiz olmalı. Yani 18 yılın tümünde sigorta priminizin yatmış olması gibi bir şart yok.
Bir de, askerlik yapmışsanız, o süreyi de borçalabilir ve 4680 günün tamamlanmasında kullanabilirsiniz (tabii, malulen emeklilğiniz reddedilir ve 28. maddeye göre erken Yaşlılık emekliliğine döndürülürseniz)
Merhaba forumdan çok faydalandım benden sonra aynı nefrotik sendrom protein kaçağı hastalıkta olanlar için bilgi bırakmak istedim.Bağkur Malulen emeklilik için başvurdum nefrotik sendrom protein kaçağı ilkinde spesifik tedavi olup 3 ay sonra başvurun cevabı geldi yani kortizon tedavisi sonra tekrar başvurdum ara karar geldi tedavi geçmişi ve ödem olup olmadığı hakkında bu sürede tedaviye cevap verdim baya değerler düştü ama yinede yüksekte olsa ödem yoktu red geldi malulenden.aşağıdaki şartları taşımak gerekiyordu.
Nefrotik sendrom; anazarka tarzı ödem ile birlikte tedaviye rağmen en az 3 ay süren ve;
A. Serum albümin düzeyinin 3.0 gram/desilitre (100 ml) veya altında ve 24 saatlik proteinüri miktarının 3.5 gram veya üzerinde olması
veya
B. 24 saatlik proteinüri miktarının 10.0 gram ve üzerinde olması
Sonra sgk daki memur prim günüm yeterli dedi yaşlılık emekliliği için oran tespitine gönderdi Ankara'ya bugün evrak takipten baktım kuruldan geçmiş forumdan öğrendiğim 0.312.4150100 (burası çıkarsa 349 bağlarmısınız dersenizde bağlıyor) aradım 0.312.4150349 arayın dedi sekreter ara ara denedikten sonra hat düştü protein kaçağından %63 vermişler sanırım %10 u tansiyondan aşağıdaki tabloya göre.
NEFROLOJİ
Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen,
kreatinin normal) % 40
Nefrotik sendrom 6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal) % 60
Oran tespiti yaşlılık emeklilik başvurusundan %63 almışım.Şimdi merak ettiğim bilgisi olan için sgk beni yaşlılık emekliliğinden mi emekli edicek yoksa malulen mi %60 ı geçtiğim için.benim tercihim tekrar dükkanımı kapatmadan devam edebilmek için destek primi ödeyip yaşlılık emekliliğinden olmak olurdu.
Dediğiniz gibi oldu yaşlılık emekliliğinden 28 nisanda başvurdum sgdp ödeyip işime devam edebiliyorum,bu aya yetişti maaşınız bağlanmıştır mektup yollanmıştır diye mesaj geldi maaş belli olunca ilgili sayfaya bilgi bırakıcam.