Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlizarov psikolojisi ile ilgili deneyimlerinizi yazar mısınız?

sasavara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli güzel insanlar, ben bu konuda bir araştırma yapıyorum. Acaba psikolojik yönden bu sorun sizleri nasıl etkilemekte. Bu sorum bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlara, eğer vakit ayırıp samimi bir kaç açıklama yaparsanız bana çok yardımcı olmuş olacaksınız. Şimdiden çok teşekkür eder, Allah'tan tez zamanda sıhhatinize kavuşmanızı niyaz ederim.

Soru biraz daha spesifik olsa daha güzel cevap alabilirsiniz bence ..ameliyat olmuş kişileri mi soruyosunuz yoksa kısalık problemi olan kişileri mi? Kendim anladığım kadarıyla cevap vereyim .. 40 yaşındayım.. 4 yasında trafik kazası geçirdim.. Kısalık o olay ile başladı.. 14 yasımdayken uzatildi ilizarovla. Su an kısalık 8 cm. Ameliyat siramin gelmesini beklemekteyim neredeyse 1.5 senedir. İse gidemiyorum. Gecim sıkıntısı yasiyorum.Sağlık kurulunda verdikleri sakatlik orani yüzde 13... Hic bi şekilde bir isime yaramıyor. Ameliyat ücretleri yuksek. Bu sebeple özelde de olamiyorum.. Psikolojim bu sebeple doğal olarak pek iyi degil. Devlet ; sen yeterince sakat değilsin.. Söylediklerine inanmıyorum diyor. Bir yandan da yillarci ameliyat için bekletiyor.. Bir yandan da sigorta oduyorum babamın yardımıyla.. Yeri gelmişken hakkımı helal etmiyorum tabi sorumlulara..

VFD 900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@serdar39

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Elbette sizi haklı buluyorum. Devlet manevi yönden ileride daha da olgunlaştığında eminim özel insanların değerini daha iyi anlayacaktır. Eminim ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Zira Fatih Sultan Mehmet Han doktorların kapı kapı gezmesini emretmiştir. O anlayış şuan olmadığı için sıkıntılara sabretmek gerekir. Benim öğrenmek istediğim şey biraz daha özel düşünceler, yani derindekiler, elbette psikolojik yönden. ameliyat olanlar için olduktan sonra ve öncesindeki hayata bakışları, kendilerini nasıl değerlendirdikleri, zihinlerini bu hastalığın ne derece etkilediği gibi şeyler. Bir de fiziksel yönden yani bel ağrısını artırıyor mu? uyuyamadığınız günler oldu mu?
Daha çok estetik kaygılarla bu ameliyatı olmak isteyen değerli forumun değerli üyelerinedir sorum.
Biraz karmaşık olduysa kusura bakmayın.
Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı bugünler ve yarınlar dilerim

Kimse umursamadı

Değerli arkadaşlar bu sitenin üyelerinin çok duyarlı olacağını düşünerek bir konu hakkında yardım istedim ancak yardımcı olan olmadı. İlizarov'u estetik kaygılarla yaptırmak isteyen insanların yaşadığı ruh halini merak etmiştim. psikolojik olarak ne gibi sorunlar yaşandığını gerçek kişilerin ağzından duymak istemiştim ne yazık ki mümkün olmadı. Lütfen yardımcı olun. Çok acil.

Bende sol bacağımı, sağ bacağıma eşitlemek için mecburi olarak 6 cm uzatmak zorunda kaldım. Operasyonumu Erdem BAGATUR yaptı, emin olun psikolojiyi düşünemiyorsunuz o anahtarla bacağına girmiş çivileri hareket ettirdiğinde o acı başka hiç bir şeyde yok.

yaklaşık 8-9 sene geçti fakat hala çivi izleri de mevcut derin çatlıyor kasların güçsüzleşiyor yani eğer estetik olarak uzatma istiyorsanız yaptırmayın. Mümkünse zorunluysa bile düşünün.

Üst Alt