Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk alınan süreli rapor ile son alınacak raporu değerlendirecek doktor!?

patpat55

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
İlk alınan süreli raporda göz için tek gözde görme alanı testlerinde sonuç iyi çıkmadı hoca bir kaç kez daha teste soktu emar sonuçları felan sonuç kayıp oran olarak 15 verildi kafama takılan hocayada dedim geçici görme kaybı yaşıyorum gözlük numarası büyüdükçe yazılar okunuyor ama anlık ara dönemsel şiddetleniyor diye şikayetimi anlattm hocada ona göre teshis koydu sonra yine hocaya geldim kontrol şeklinde hoca hastanede değiştirdi şikayetlerini eskiye göre devam ediyor ama sıklıkta değil dedim görme alanı çektirdi temiz çıktı sorun yok iyi dedi şimdi benim rapor 6 ay sonra bitecek tekrar heyete girecem beni takip eden hoca başka hastaneye gitti ama diğer şikayetlerine bakan hocalar ilk raporu aldığım hastanede rapora başvurduğumda göze tanımadığım bir doktor gircek muayane etcek kafama takılan ilk rapordaki teshi karşılaştırıp ikincide temiz olduğunu görürse ne olcak başka hastaneye giden doktorun kağıtlarını tutuyorum rapor oranmda ilk oran 65 oradan oran almasamda 40 altına inmiyor ama ikinci raporda sorun çıkartır mı bilemedim hoca yok sen yalandan numara yapmışsın dese süreli rapor için öyle bir uyaniklikta yapılmaz bu konuda yorum yapabilecek böyle bir sorun yaşayan varmı göz olsun başka organ olsun

Evet süreli raporda oranlar değişebiliyor banada geçen sene kas hastalığından fizik tedavi %17 göz %3 vermişti 1yıllık bu yıl ikiside sıfır vermiş.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akman1981

Hocam bende gözden 15 verdi tetkikler görme kaybı idrak ederek o oranı verdi simdiki en son testte göre temiz sonuç görme kaybı yok işte o zaman eski orana bakıp nasıl oluyor ameliyatta olmamssin diyip sen yalanmi attn ne iş bu derrrmi onu kestiremedim oranım 65 o olmasa da 40 altına inmiyor süreli verdikleri için şimdi tekrar Alcam uckagit yapsam yine aynı dümeni yaprm bu kez sürekli alırım ama ara sikyetm oluyor testleri çekerken de gorm alanında söyledim ışığa duyarsızlık yaşadım dedim ama hatta öyle olacgorme afni komple taralı karanlık kalori oran artard ondan sordum gözün görüyor olayına gelecek kontrol altındayım damlarda taşıyın enfeskiyona karşı

Pandemi yüzünden hakkım olan oranı alamıyorum!?

Engelli Sağlık kuruluna başvurdum süreli raporumun bitmesi nedeni ile rahatsızlıklarımın arasında Uyku Apnesi ve Astım bronşit ve yüksek tansiyon şikayetlerim var.Uyku apnesi orta idi 2 sene önceki raporda şimdi ağır osas ama kilom yine aynı doktorlar oran vermemek için kiloyu bahane ediyorlar ondan yazdım. 4 senedir yüksek tansiyon şikayeti nedeni ile ilaç kullanıyorum astım tedaviside 3 senedir alıyorum.tansiyondan 10 puan aldım ancak.ağır osas ve astım bronşitten oran alamadım.

astım tedavisinden sft sonucu iyi geldiği için oran 0 vermiş hocam neden diye soruyorum onu diyor tedavi altına altık takip ediyoruz diyor.ondan oran vermedim diyor hocam diyorum şimdi o zaman benim tedavimin bitmesi gerekiyor ben bu rahatsızlıktan oran alamıyorsam düzeldim iyiyim demektir. diyorum yok öyle değil diyor dedim kendisine ben tansiyon içinde ilaç kullanıyorum tedavimin takip altında diyorum ordan oran alıyorum o zaman size göre ordan da oran almamam gerekiyor ilaçları bıraktığımda tansiyon çıktığı zaman benim kötüleşmem gerekiyor astım içinde aynısı geçerli hemde corona diye bir rahatsızlık bu tedaviyi gören için problem ama kabul etmiyor.

diğer en büyük problem 2019 ekim ayında 4 yatış olmak üzere ağır osas teşhisi kondu. cihaz almak istediğimde randevu aldıktan sonra corananın çıktığı ilk zamana denk geldi tüm randevular iptal oldu sonra. 2020 ekim ayında randuvu alıp cihaz raporunu yazdırdım.cihazı alacakken eşim korona oldu ilaç almak için gerekli 15 gün süre gitti yazılan raporda 1 ay geçerli idi. şimdi tekrar mayıs ayına randevu aldım cihaz için geçen ayda bu heyet işlemlerim başladı doktor bana ağır osasın var ama oran veremem 0 diyor. neden diyorum ilk psg testin 2 yıl önce yapılmış son bir yıl geçerli diyor diyorum doktora benim ne suçum var benim ne hatam var senin suçunda yok hatanda yok seni anlayabiliyorum. diyor ama oran veremem diyor bana tekrar ilk psg testini yaptırırsan oran veririm diyor.

şimdi.duyduğuma göre hastenlerde test yapılmıyor coronadan dolayı ayrıca bana doktor git heyet birimine sor diyor sordum ordakiler insan gibi yardım etmek yerine odun gibi davranıyor.ben ilk defa oran almıyorum 20 senedir raporum var sürekli iken raporum süreliye çevrilen mağdurlardanım onun dışında sordum biz bilmeyiz diyor heyet birimi ama özel hastaneler yapıyor diyor. dedim benim herşeyim bitmiş tekrar test yaptrıınca bunun 2 veya 3 test ile bitme durumu var tekar yaptırmak özel hastanede yaptırmak parasal anlamda imkan olarak zorlayacak onuda geçtim fiyatlar özellerde özellikle pandemide iki kat arttı bana ilk başta aldığın devlet hastnesini test yaparsa oraya yaptır diyorlar dedim onlara adamlar demezmiki senin testlerin bitmiş tekrar neden yapalım bu durumu anlatsam bizi bağlamaz demezmi bide işin komik tarafı ben ağır osasım uyku halinde belki bu gün belki 10 gün sonra örnek veriyorum ölme durumu riskimde varmış özel hastane gelin parayı düşünmeyin yaptırın hepsini cihazı sıfırdan burdan alın diyorbenim test sonuçlarım bitmiş sırf ilk test için para verecem özel hasteneye ancak devletten alıdğım rapor geçersiz olurmuş yine ben mağdur oluyorum

mayıs ayında aldığım randevuya göre ben eşimin corona olması nedeniyle raporun süresi geçti tekrar yeni tarihli rapor düzenleyip cihaz alcam ama oran olarak raporuma alamıyorum karşılığını heyet birimi bir de diyorki eskiden özel hastanelerde alınan uyku apnesi raporları sağlık bakanlığınca geçerli değildi diyor corona nedeni ile istina yaptılar diyorlar bende onlara benim gibi corona yüzüden 12 aydır cihaz alamayan gibiler için neden istisna olmuyor 2020 mart ayında corona olmasa ben 2020 nisan ayı randevusu ile cihaz alacaktım o zaman engelli sağlık kurulu raporu için özel hastanelerden alınacak raporlarda geçerli desinler corona var istina yapsınlar neden onu yapmıyorlar herkes kafasına göre rapor alır ama testi için vatandaştan para cıksın cebinden adam ölmüş kalmış önemli değil. bana ordan il sağlık müdürlüğüne bu durumu anlat şikayet et hatta cimerden şikayet ediyorlar.baş hekimlikle görüşssem dedim güler geçer birşey yapmaz diyorlar.

deidkleri gibi cimere şikayet oluşturcam sağlık ilede gidecem benim gibi durumu olanlar olmuş hastanede böyle bir durumu olupta çözüm bulan varsa yardumcı olabilirmi eğer oran alamazsam o rapora itiraz edecem gerekirse o parada bulunur ama 2 sene boşamı yattm devlette devletin poarası boşa gitsin özelin cebi olsun bumu hasta canı hiçe sayılsın ne güzel dünya ? çok uzun oldu yazdıklarım kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinirim ne yapmama gerkeiyor ?

Kontrol altına alınan kronik rahatsılığa neden puan verilmiyor?

iyi günler benim sft sonucum iyi cıktı değer yazmıyorum fev düşük cıkmadın şundan 4 senedir astım bronşit tedavisi görüyorum önceki raproumda düşüktü oran olarak puan aldım şimdi alamadım hocaya soruyorum hocam neden alamıyorum değerlerin iyi çıktı diyor hastalığı kontrol altına aldık diyor. bir kaç sefer ısrar etmeme rağmen kendi bildiğini yaptı. o zaman ben iyileşmişim benim tedavimi kesmesi gerekiyor ve kontrol altına almak ne demek bir şikayeti takip etmektir. tansiyon rahatsızlığım da var ona da ilaç kullanıyorum ona oran veriliyor buna verilmiyor o zaman tansiyon hapını da bırakmam mı gerekiyor. böyle bir düşünceyi çözemedim ben o zaman iyiyim düzeldim. Bana bu konuda biri yardımcı olabilirmi ben kontrol altına alınan astım bronşit için nasıl oran alırım.

Kronik rahatsızlık süreğe değilmi oran verilmiyorsa o zaman şeker hastalığı veya başka kronik hastalardamı oran olarak sıfır alcak ben bu heyet çıktığım gün söz hakkı istesem konuştururlarmı bir şey duydum heyet kurulu soru çok sormaz diyorlar raporlar o zaman siz içeri girene kadar çoğu zaman kararlaştırılır dediler.

Üst Alt