Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk altı ay fizik tedavi aldım. Yine almama gerek var mı? [Soru]

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar ben 14 aydır trafik kazası sonucu c6 c7 cervikal omurilik zedelenmesi sonucu kısmi felc oldum ve 6 boyunca ankarada incek fizik tedavi hastanesinde tedavi gördüm su an iki kanedyenle yuruyorum ama cok kısa mesafede yoruluyorum birde yürüdügüm zemin düz olmalı yoksa basamak gibi bir engel cıkarsa asamam sizce bir hastanede tedavi görmem gerekirmi

Güçsüz kaslarını güçlendirmek ve eklemlerin açılıp kapanması için gerekli hareketleri yapıyorsan, sık sık yürüyorsan, başka ekstra bir sorunun da yoksa, bence fizik tedavi almana gerek yok.

slm Seyithan,öncelikle geçmiş olsun.omurilikbu kaza sebebiyle şok oldu beyinle irtibatta anlaşmazlık oldu ama bunu yapacağın fizik tedavi hareketleriyle hatırlat ki, kasların güçlensin bu arada tedavinle ilgilenen hastane ekibinin seni şu aralıkla kontrole gel demiş olması gerekirdi diye düşünüyorum

Ben bu C seviyesi omurilik yaralanmalarını anlayamadım gitti.

Normalde elleri ve hatta akciğerleri bile etkilerken bu seviye hasarlar, tutup kanadyenle yürüyebilenler, olduğu yerde dizlerini de kitleyerek ayakta dikelebilenler var. Benim seviyem T4 / T7, 11 yıldır oturuyorum sandalyede herneyse.. :)

Fizik tedavi ile tekrar rehabilitasyona yatmayı kastediyorsan bence günlük gereksinimlerini karşılayacak seviyede kendini geliştirdiysen vakit harcamanın bir gereği yok tekrar yatarak. Ama unutulmaması gereken ayrıntılar var. Kireçlenme, eklem problemleri, kan dolaşımı, kasların güç kaybetmesi ya da erimesi gibi pek çok detayı gözardı etmemek gerek. Bu yüzden spor olarak düşünülerek elden geldiğince fizik tedavide yaptırılan hareketleri evde tekrarlamak şart.

Üst Alt