Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa 2022 maaşı alacağım. Maaş ne zaman nereye yatıyor?

onder39

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
83 % özürlüyüm .. aralıkta ilk defa almayı bekliyorum . maaş nasıl ve nereye yatıyor bir hesap açtırmam gerekiyor mu ?

neyi ilk defa alacaksınız açarmısınız konuyu

doğum yılınızın son rakamına göre PTT'den alacaksınız maaşınızı. doğum yılınız kaç?

1981 . yani 5. de PTT şubesini ziyaret etmeliyim . öylemi ?

15 ağustos 2014 tarihinde başvurmuştum 1 hafta içindede başvurumun kabul edildiğine dağir bilgi aldım muhtardan o günden beri bekliyorum aralıgı .

İşlemleriniz demek ki Eylül'e yetişmemiş. Eğer agustos'ta başvurduysanız, eylül dönem aylığıyla aralık dönem aylığınızı birlikte 8 Aralık pazartesi gunu alacaksınız.
toplam 2548,16 Lira ödeme yapılacak size.
Eylül dönem aylığı ( eylül, ekim,kasım)= 1274,08 TL
Aralık dönem aylığı (Aralık,ocak,şubat)= 1274,08 tl
toplam 2548,16 Lira ödemeniz olacak inşallah. güle güle kullanın:)

çok teşekkürler ALLAH razı olsun abla ..

merhaba bişey sormak istiyorum...bu hesabı yapmak için basvuru tarihi mi esas alınıyor yoksa 2022 onaylanma tarihi mi ? teşekkürler :)

Başvurudan sonraki ay başından itibaren birikmeye başlar.

peki 2022 ye başvuru yaptınız sosyal yardımlaşma vakfına aylık nekadar sürede bağlanıyor?

egos45 ben başvuruyu 24.07.2014 te yaptım SYDV sorduğumda 27.08.2014 te onaylandığını soylediler eylül ayına yetişmediği için bende bu donem alacağım sanırım toplu odemeyle birlikte :)

egos45, yetişirse ilk ödeme döneminde, yetişmezse ikinci ödeme döneminde alırsınız. kaç ayda alınırsa alınsın başvuruyu takip eden ay başından itibaren * 1 aylık miktarı kadar toplu ödemeyle birlikte alınır.

Merhaba ben ilk defa 2022 engelli maasi alacagim bi kac sorum var yardimci olurmusunuz ?

tubamst2409

tabi ki olurum ablam. istediğin soruyu rahatlıkla çekinmeden sorabilirsin.

melek hanım benim de bi sorum olacak
size

şimdi benim işitme engelim var cihaz kullanıyorum %69 rapor verdiler malulen emekli olamazmıyım yani %60 fazla demek istedim

bir de abla benim rapor %89 ankaraya gitti ne kadar zamanda bana ulaşır raporda düşürme oluyomu bide sorim dedim abla

kurt74
Emeklilikle ilgili şuradan yardım al ablam: Emeklilik

aldığın engelli raporu malulen emeklilikte işe yaramaz. maluliyet tespitinde maluliyet cetveli esas alınıyor. maluliyet cetveli'ne göre malul sayıldıgın takdirde malul kabul edilirsin. senin hastalıgın maluliyet derecesinde değil. maluliyet tespitinde raporda yazan oran dikkate alınmaz, kaldı ki engelli raporu hiç dikkate alınmaz. iş gücü kaybının ne kadar olduguna merkez sağlık kurulu karar verir zaten.

ankara'ya giden raporun vegi indirimi içinse bu durumda aldıgın engelli raporuna baglı her şey. rapor usulüne uygun düzenlenmişse Ankara oran düşürmez.

emeklilik için ilgili forumdan yardım al lütfen.

ben şöyle raporu yazayım abla işitme %69 aslım %40 sol ayagım sakat %42 vermişler toplam %89 demişler ama tabiki bende epilepsi hastasıyım birde bibolar mizac bozukluğu var bunları eklememişler ne yaplayım
abla ankaraya gitti rapor dediler bitanesini bana vermişler diğerini ankaraya göndericeklermiş şimdi bendeki rapor geçerlimi yoksa ankaradan gelenmi bilemedim tek hata bizde biz vergi dairesine gittik orası bizi hastaneye gönderdi heyetten sonra raporu verdiler diğerini ankaraya gitcek dediler bendekini kimseye vermeyin aslını demişler ankaradan gelen mi şimdi benim elimdeki rapormu geçerli abla bu arada benim ismim beyza babam için soruyorum nolur yardımcı ol abla

sgk ya gittik malulen emekli olamassınız demişler abla

kurt74
elindeki rapor engelli sağlık kurulu raporu ise engelli hakları için geçerlidir. engelli hakları için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

ankara'ya vergi indirimi için göndermişsen ve rapor usulüne uygun düzenlenmişse oran düşmez. ama kararı ankara sağlık kurulu verecektir. düşeceğini de sanmıyorum.

lakin alınan rapor SGK sevkiyle alınmış olup maluliyet tespitine dair ise o rapor erken emeklilik için işe yaramaz. erken emeklilik hakkından yararlanman için engelli sağlık kurulu raporu alman gerekir.

babanın malulen emekli olması mümkün değil. maluliyet derecesinde hastalıgı yok.
ama engelli oldugu için erken emekliliği mümkün. o yüzden lütfen emeklilik için sorularını şuradan sor ki bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar sana:Emeklilik

merhaba abla sgk sevkiyle almadık vergi dairesinden gönderdiler abla

sonuç ne zaman gelir ankadan acaba bilgin varmı abla

ve ya durumumuzu soracak bir yer varmı
ne oldu diye

anladığım kadarıyla bize verilen rapor yardım falan için dimi peki iş yerine de rapormu gelcek yazımı bilginiz varmı ne işi yapabilir diye mi gelcek

maluliyet tespiti için değilmiş o zaman. engelli raporudur o. engelli haklarınız için elinizdeki raporu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ankara ne karar verirse versin elinizdeki raporu etkilemez elinizdeki geçerlidir. ankara'ya giden rapor oranı değiştirilse de sadece SGK'yı baglar babanın elindeki raporu etkilemez.

ankara'dan ne zaman gelir sonuç bilemem. ama emeklilik şartlarını öğrenmek için o linkini verdiğim emeklilik forumuna muhakkak yaz ablam. arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır sana.

kalem hanım bende iş Ariyorum yarın işkurda toplu görüşmeye katılacam
diyelimki ben yarın ertesi gün işe başladım ben Aralık maaşını Alamıyacakmıyım
sonuçta iki buçuk Ay bekledim şunun şurasında Aralık maaşına 15 gün var
işe girersem Aralık engelli maaşını Alamıyacakmıyım sizden cevap bekliyorum
saygılar.

tamam abla allah razı olsun herşey gönlünce olsun abla

derbeder47
1 Aralık'tan önce sigortalı çalışmaya başlarsan aralık dönem maaşını alamazsın.
ama işkur görüşmelerine katıldın diye aylıgın kesilmez.

kalem hanım teşekkür ederim saygılarımı sunarım hayırlı cumalar.

Kalem ablacım ben 02.10.2015 engelli ayligi basvurusu yaptim ve kabul edildim aralık ayında alabilecekmiyim ?
Raporum %71 ne kadar alırım 1996 dogumluyum hangi gün alirim

merhabalar öncelik sizlere bi sorum olucaktı yardımcı olursanız sevinirim benim annemin hemen hemen 10 yıldır şeker ve tansiyon hastalığı var şekerini ne zaman ölçsem ilacı içtiği halde 250 üzeri tansiyonda var şimdi biz hastaneden rapor aldık kaymakamlığa gitcez süreç nasıl işliği bilgilendiren olursa sevinirimm

Üst Alt