Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa %40 rapor aldım, haklarım nedir?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
bugün aldım henüz raporumu. 2 yıllık. bipolar bozukluk yüzünden almak zorunda kaldım. iş bulamıyordum. ben de engelli kadrosundan bi yere girerim diye çıkartayım dedim. rapor aldığım yerde bekleyen bi hanfendi vardı, kendisi sürekli yeniliyormuş. bana eğer engelli raporu alırsan engelli kartı ve tüm belediye araçlarına ücretsiz binmeni sağlayan bi kart da çıkart dedi.

engelli raporu konusunda henüz yeniyim. googelda arattım ama konular hep eski. güncel değil. o yüzden yeni konu açarak sormak istedim. güncel olarak ne gibi faydaları var bu raporun? ne yapmam gerekir?

tşkler.

abdullah588
bende raporumu pazartesi günü aldım, aldığım kişiye sizin dediğiniz olayı sordum artık olmadığını ve edevlet üzerinden istediğim kadar çıkartabileceğimi söyledi. yani aslı gibidir falan artık yok dedi.

bilginize

teşekkürler abdullah588 ve girayakkus. evet o başhekimlik imzası olayı yok artık. ben 2 sene önce askerlikten muaf belgesi aldığımda da imza gerekmiyor, artık elektronik raporlar denmişti.
Ginerk, bunu ilk defa duyuyorum. hastanenin verdiği engelli raporuyla mı gitmem lazım sadece? başka evrak lazım mıdır? çok teşekkür ederim. yeni bi şey öğrendim.

kedikoysunlaryoluna

su işlemini 3 gün önce yaptım. benim su üzerime değildi ikametgah ve su saati kimin üzerineyse nufus kayıt örneği miydi öyle bir şey belge aldım raporumla beraber indirim işlemi uygulandı.

Merhaba Değerli Dostum;
Öncelikle hayırlı olsun. Bende 2 gün önce raporumu aldım. Bugun yaptığım işleri anlatayım sana . Tüyap Metroübüs durağından iett engelli ulaşım kartını aldım. Rapor numarası ve 1 adet resim ile kartımı aldım. İşkur'a mutlaka kaydını yaptır. Ek olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe müdürlüklerine başvuru yapman gerekiyor. Yanında raporunun 1 adet çıktısını 3-4 tane son 6aya ait vesikalık resim bulundur ve 1 adet nufus cüzdanı fotokopisi gerekiyor. Kimlik kartını aldıktan sonra su idaresine başvuru yapabilirsin. Ben ek olarak bugun D-Smart tarifemi raporumu fakslayarak yüzde 25 indirim hakkımı kullandım. Elektrik ve doğalgaz'da maalesef indirim mevcut değil. Bipolar Bozukluk 2 yıl sonra süreli hale gelebiliyor kronik olduğu için. Onu dikkatle araştırman gerekiyor. Yetkinliğin var ise home office işleri bulabilirsin. Ek olarak cep telefonun faturalı ise yine indirimin bulunmaktadır.

Ne fotokopisi , ne çıktısı yahu ?
Arkadaşlar sene 2020 !
Bütün raporların barkodu mevcut.
İstediğin zaman çıktı alabilirsin.
E devlete gir , yeterli.
Başvuru yapacağınız yer bile e mail yoluyla çıktı alabilir.

ykamci1987 teşekkür ederim efendim. size de hayırlı olsun. aslında ben internette araştırdım biraz, normal engelli kartı için aile ve sosyal işler bakanlığına gitmem gerektiği yazıyor. bu doğru sanırım. peki iett engelli kartı için tam olarak hangi kuruma gitmem lazım? siz bu iki kartı da çıkarttınız mı?
ykamci1987, mesajınızı görüyorum ama cevap yazamadım. ilk defa forum kullanıyorum, henüz alışamadım tam bu formata. direkt mesajdan yazamadığım için kusura bakmayın.

ben şu iett kart olayını anlamadım. nasıl tüyap metrobüs durağından aldınız? tüyap durağında devlet dairesi var da oradan mı başvurdunuz?

Doğru Tüyap Metrobüs durağında çıkışta sağ tarafta yetkili var. 1 adet resim ve rapor numarasını belirtip sisteme girişini yaptı. Kartın üstüne resmi bastı ve teslim etti. Hemen kullanıma açıldı. Ben Büyükçekmece'de yaşıyorum. Hangi ilçe de yaşıyorsanız oraya bağlı Aile ve Sosyal Politikalar kurumuna gidebilirsin. Orada yönlendiriyorlar. E-devleti aktif olarak kullanıyorsan işin oldukça basit.

ykamci1987, ben orada yetkili olduğunu bilmiyordum. çabucak kart çıkartmaları da güzelmiş. çok sağ olun. ilk işim ulaşım kartı çıkartmak olacak.

kedikoysunlaryoluna kardesım hayırlı olsun dıcem ama o raporla zor iş bulursun bulsan bıle almazlar bendede var %45 benım kı 3 sene iş bulamadım aramadıgım calmadıgım kapı kalmadı sımdı calısıyorum nasıl mı ıs yerınde doktor yok sadece gelıp gıdıyo eger iş yerınde doktor olursa ona tanısıyorlar oda olmaz dıyo bende yenı basladım ıse bıde sunu soram e devletde benım rapor gozukmuyor

Üst Alt