Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa ehliyet alacağım sağ kolumda hareket kısıtlığı var. Araç alma hakkından yararlanabilir miyim?

Azizayvalik10

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar . Herkese şimdiden teşekkürler. Kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, tiroid yetmezliği, şeker ve tansiyon hastasıyım. Aynı zamanda geçirdiğim trafik kazası sonrası sağ kolumda hareket kısıtlığı oluştu. Oğlum anne illa senin üzerinden özel tertibatlı araç alalım dedi galiba öyle olunca daha güzel markalar alinabiliyormuş. Ben hangi adımları izlemeliyim. İlk önce heyete mi başvurmalıyım yoksa ehliyet mi almaliyim veya nasıl yaparsam daha kolay olur .

Teşekkür ederim . Herkese mutlu sağlıklı günler dilerim.

Raporunuz %90 ise sizin aracınızı oğlunuz kullanabilir ama raporunuz %90 altı ise alacağınız ÖTV indirimli aracı oğlunuz kullanamaz.
%90 altı rapor ile ötv li araç alırsanız kullanabilir.

Aile Hekimi>Eğitim Araştırma Hastanesi> İl Sağlık komisyonu - Komisyon sürücü olabilir raporu verirse sizin için tertibat kodları veriyor ve alacağınız araca o tertibatları yaptırıp ruhsata işlettireceksiniz fakat size söylediğim gibi %90 altı Raporunuz var ise ÖTV siz araç aldığınız da sizden başkası kullanamaz.

ÖTV siz araç almak için Engelli Heyet raporunuzda sadece otomatik vites tertibatlı araç kullanabilir gibi bir ifade de yazması gerekir.

@Polmiks,
Daha rapor almadım işlemelere yeni başlayacağım Kalp yetmezliği böbrek yetmezliği tiroid yetmezliği şeker tansiyon sağ kolumda hareket kısıtlığı var ve zatürre geçirdim sizce %90 üzeri olur mu ? Cevap için teşekkürler

@Azizayvalik10,

%90 olduğunda genelde kişi aracı kullanamıyor. Sizin araç kullanma ihtimaliniz varsa %90 vermezler.

@Polmiks,
Hocam benim arac tertibatsiz sadece otomatik kodu ile aldim bendede şöyle bir sorun var esim ehliyet aldi ama ruhsatta yazmıyor tse ye sordum kesinlikle suremez degistiremezsin diyor tertibatli olsaydi cok kolaydi isin ama şimdi yapamazsin kanun bu diyor

Engelli arkadasin biriside simdi diyorki maliyeye gideceksin taahhütname imzalatacaklar 2 kisi aynı il ikamet sarti olan sonra notere gidecen tamam diyor asli varmi acaba gercekten bu sekilde cozulurmu acaba

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Hkn38,

Bizim için başkasının kullanması söz konusu değil. %90 ve araç kullanamayan engelli birey için o imkan var. Sen milletin arkadaşım kullanıyor eşim kullanıyor dediğine bakma yakalanırsa hem araç trafikten men edilir hem ötv faizi ile geri alınır.
Sizin eşiniz de kullanır sonra başınıza gelirse uğraşırsınız. Vergi Dairesine gidip detaylı bilgi alabilirsiniz.

İnsanları yanıltmayın 90 altı Ehliyet i engelli olsa dahi kodlu ortapedik rahatsızlığı yoksa ötv siz araç alamaz yüzde 90 alırsa ötv siz alabilir

@bilgeadam,
Sen ne diyorsun birader ? Kim neyi yanıltıyor ?
Şahıs sağ kolunda hareket kısıtlılığı olduğunu belirtmek sureti ile ortopedik kategoriye girdiğini zaten anlatmış. Senin bu saçma mesajı yazmanın bir anlamı var mı ?

Üst Alt