Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa elektrikli diş fırçası kullanacağım. Hangi modeli kullanayım?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
24
Arkadaşlar Ben 39 yaşındayım. Şimdiye kadar hep Manuel diş fırçası kullandım. Manuel diş fırçasıyla diş fırçalamam 15 - 20 dakika sürüyor. Elektrikli diş fırçası kullanmaya başlamak istiyorum. Daha önce hiç elektrikli diş fırçası kullanmadım. Piyasa da Oral B nin çok sayıda modeli var. İlk defa elektrikli diş fırçası kullanacağım acaba Oral B nin hangi modelini satın almalıyım ?

Elektrikli diş fırçası kullanan arkadaşlar sorularımı cevaplarsanız memnun olurum.

Oral B'nin en alt modelini tavsiye ederim. Üst modellere boşuna para vermeye gerek yok. Hepsi temelde aynı görevi görüyor.

Elektrikli diş fırçası kullanan arkadaşlar sorularımı cevaplarsanız memnun olurum.

Marka veya reklamlar seni büyülemesin, şahsi fikrim fazla basınç uyguladığında durma özelliği olanlardan bir tanesini al.

Temizlik yapacağım derken diş etlerini mahvetmesin yeter. Özellikle ilk aldığımda ben de ne kadar bastırırsam o kadar iyi temizler düşüncesindeydim, bundan uzak dur gerisi önemli değil.

cardinals

Oral B nin en alt modelinin adı ne ?

Oral B nin en alt modelinden en üst modeline doğru Oral B diş fırçası modellerinin adlarını sana zahmet sırasıyla yazar mısın ? Ben Oral B nin en alt modelinden en üst modeline model çeşitlerinin sıralamasını internette araştırdım bulamadım. Sen bu konuyu araştırıp beni bilgilendirirsen memnun olurum arkadaşım.

Son düzenleme:
En alt modelden en üst modele doğru:

-Vitality serisi
-Pro serisi
-Smart serisi
-Genius serisi
-IO serisi

Benim kullandığım en alt model olan Vitality serisi. Gayet de işimi görüyor. Manuel diş fırçasıyla istemsiz olarak sert hareketler yaptığım için diş eti kanamasi yaşıyordum sürekli. Bunda da alışıncaya kadar kanama devam etti sonra hiç kanamam olmadı. Aşağıya link de bırakıyorum.

https://www.oralb.com.tr/tr-tr/urun-grubu/sarjli-dis-fircalari

cardinals

Soruma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Sen anladığım kadarıyla Oral-B Vitality D 100 Şarzlı Diş Fırçası kullanıyorsun. Yine anladığım kadarıyla sen bu diş fırçasından çok memnunsun. Senin memnun kalmandan ben etkilendim. Bende bu diş fırçasında alacağım. Oral-B Vitality D 100 Şarzlı Diş Fırçasına bütün elektrikli diş fırçası başlıkları uyuyor mu ? Bu diş fırçasının ileri yıllarda modası geçse bile Mediamarkt, Teknosa gibi marketlerde bu diş fırçasına ilerleyen yıllarda diş fırçası başlığı bulabilirim değil mi ?

Tüm fırça başlıkları uyuyor mu bilmiyorum, galiba IO serisinin başlıkları özel ama diğer fırça başlıkları birkaç model için kullanılabiliyor. Ben yaklaşık 15 senedir şarjlı diş fırçası kullanıyorum hiç tedarik sorunu yaşamadım. Amazon'dan falan uygun fiyatlı bulabilirsin, Watsons gibi yerlerde çok pahalı oluyor. Benim de kullandığım Cross-Action fırça başlığını tavsiye ederim. Zaten kutudan iki adet fırça başlığı çıkıyor. Biri Cross-Action diğeri farklı bir model.

dişlerini fırçala bak ben fırçalamadım çürüdü bence asitli içeceklerden de de uzak dur

cardinals

Merhaba cardinals. Ben İnternette bazı sitelere hiç girmediğim için amazon adlı siteyi ben ilk kez bugün gördüm. Bu siteden bana bahseder misin ? Bu site alışveriş sitesi mi ? Bu sitede alışveriş yapabilmek için bu siteye ilk önce üye mi olmak gerekiyor ? Bu sitede visa kartımla güvenle alışveriş yapabilir miyim ? Sen bu siteden güvenle alışveriş yapıyor musun ?

Evet gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Yalnız satıcısı Amazon'un kendisi olan ürünleri almaya çalış. Alışveriş yapabilmek için üyelik zorunlu sanırım ama tam emin değilim. Bence aç bir üyelik çok faydası olur.

Diş hekimleri şarjlı diş fırçalarını önermiyor. İstersen satın almadan önce bir araştır.

Garok Andal

Ben Youtube de çok sayıda video izledim. Diş hekimlerinin ezici çoğunluğu elektrikli diş fırçalarını kullanmayı öneriyorlar.

Özellikle el ve kolunu tam olarak hareket ettiremeyen engelli bireyler için elektrikli diş fırçalarını kullanmak kullanım kolaylığı açısından büyük bir avantaj.

Son düzenleme:
erbin Engelliler açısından kolaylık sağladığı konusunda hemfikiriz. Basınç sensörü olmayan bir elektriklı diş fırçası, diş etine zarar verebiliyor.
Kısacası basınç sensörsüz ve 3 yönlü temizlik yapamayan e. diş fırçası, normal fırçaya göre daha sağlıksız diyebiliriz o zaman.
Sağlıklı günler dilerim.

Arkadaşlar Ben 6 aydır dişlerimi Diş Hekimi tavsiyesiyle elektrikli diş fırçasıyla fırçalıyorum. Çok memnunum Elektrikli Diş Fırçasından.

dişlerini fırçala bak ben fırçalamadım çürüdü bence asitli içeceklerden de de uzak dur
Fırçaladıktan sonra çürümez. Bende içiyorum yaz aylarında özellikle düzenli fırçalama yapılırsa çürük olmaz. Tecrübe ile sabit. :)

Konuyu açan arkadaşa atfen : 10 Yıldır Oral B Pro kullanıyorum. 3 Tane diş fırçam var biri evde, biri işte biride gezdiğim de ya çantada olur ya da motorda tutarım. Manuel den daha iyi temizlediğini deneyimlediğim için şarjlı kullanıyorum.

Arkadaşlar Ben 6 aydır dişlerimi Diş Hekimi tavsiyesiyle elektrikli diş fırçasıyla fırçalıyorum. Ben dün Ankara da üniversite hastanesine diş muayenesine kontrole gittim. Diş Hekimi dişlerimi kontrol etti. Diş Hekimi benim ağız hijyenimi beğendi. Dişlerimde çürük yokmuş. Diş Hekimi ağız hijyenimin iyi seviyede olmasının sebebinin kullandığım elektrikli diş fırçası olduğunu söyledi. Elektrikli diş fırçasını kullanması çok ama çok rahat. Ben elektrikli diş fırçasını kullanmayı herkese tavsiye ediyorum.

Alman

Elektrikli Diş Fırçasını kullanmak mükkemmel bir şey. Ben 6 ay önce Manuel diş fırçası kullanıyordum. Ben manuel diş fırçasını kullandığım zaman dişlerimi fırçalarken kolumu hareket ettirdiğim için kolum ağırıyordu ve diş fırçalamam 20 dakika gibi uzun bir sürede bitiyordu. Elektrikli Diş Fırçasıyla dişlerimi fırçalarken kolumu çok hareket ettirmiyorum ve kolum hiç ağrımıyor ve elektrikli diş fırçasıyla dişlerimi 5 dakikada fırçalıyorum. Ben keşke senin gibi 10 sene önce elektrikli diş fırçasını kullanmaya başlasaydım. 10 sene önce Elektrikli Diş Fırçaları günümüzde ki gibi meşhur değildi.

Son düzenleme:
Üst Alt