Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa Engelli kadorusunda işe başlayanlar için vergi indirimi şart mıdır?

Zamanın Ötesinde

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
İlk defa Özürlü Kadrosunda Sigortalı olarak işe başlayanlar için vergı inidirimi şart mı ? Mesela İlk defa hizmetli memur olarak atanan bir kişi vergi inidirimi olmadan emekli olabilir mi ?

[FONT=sans-serif]İlk defa Özürlü Kadrosunda Sigortalı olarak işe başlayanlar için vergı inidirimi şart mı ? : Hayır şart değil. Yalnız vergi indirimi hakkı elde ederseniz derecesine göre maaşınıza ek gelir yansıtacaktır. Düşünün 20 yıl memuriyet yapacaksınız diyelim 3. derece indirim maaşınıza 40 TL yansıdı. 40x12=480 TL yıllık 480X20 yıl: 9,600 TL bir rakam. (Bugünün şartlarına uyan rakama göre)
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Mesela İlk defa hizmetli memur olarak atanan bir kişi vergi inidirimi olmadan emekli olabilir mi ? : 657 ye tabii memurlarda emekli olurken %40 ve üstü raporunu sağlık kuruluna göndermek tabii. Kurumlar bunu kendi arasında hallediyor.[/FONT]

serkan1976 ilk yazıdıgınız paragrafı anladım fakat ikinci paragrafı anlamadım.. %40 engellı raporu olan bir kişi emeklilik günü geldiğinde raporunu tekrar sağlık kuruluna mı gönderecek ?

serkan1976 Ben zaten Ekpss ile hizmetli olarak MEB'e atandım :) daha önce hiç sigortalı bir işte çalışmadım.. ilk defa Hizmetli olarak işe başladım ve ilk defa sigortalı oldum..Anlamadıgım kısım şu; tekrardan engellı olduğumu Kuruma neden bildirmem gerekiyor onu anlamadım kardeşim ? kurum benim engelli olduğumu bilmiyor mu ? ekpss'den atandım.. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Emekli olurken sizi yönlendirecekler arkadaşım. Şu an konuşmak için çok erken. Engelli olduğunuz ve memur olarak atandığınızı görebiliyorum. Süreli olan raporla atananlar var birde. Atıyorum adamın hastalığı iyiye gitti ve raporu %40 ın altına düştü ne olacak 20 yıl sonra... Kuruma emekliliğiniz dolduğunda müraacaat ettiğinizde engelli olduğunuzu tekrardan belirleyici rapor isteyecektir. Raporunuz sürekli diyelim o raporu verirsiniz ama o raporu o an kabul ederler mi bilmem size şöyle diyebilirler o zaman hastalığı yada engelliliğinizi tekrardan değerlendirecek rapor alın bizde sizi emekli ededlim diyebilir.

Üst Alt