Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa engelli raporu alacağım. Yanımda hangi evrakları götürmem gerekir?

trnettr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Psikiyatri den Gideceğim. Sağlık kurulundan randevu aldım ilk defa engelli raporu almak için hangi evraklari goturmem lazım. Heryerde farkli bilgi var . Teşekkürker

yeşilkartlılar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından resmi yazı almalıdır.

Hastanede böyle bir yazıda mevcut randevumda yarın bu belge çok önemli mi vakfa gittim kapalıydı bugün Bende yeşilkart kapsamındayım.

@Endereren

Cevap için teşekkürler. Yanlız anlamadınız gibi ( Tek merak ettiğim ((( yeşilkartlılar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından resmi yazı almalıdır.

Hastanede böyle bir yazıda mevcut randevumda yarın bu belge çok önemli mi vakfa gittim kapalıydı bugün Bende yeşilkart kapsamındayım.))

Parantez içindeki soru , internette baktım böyle birşey yazmıyor ama hastane gidip baktım kağıt asmislar buda yazıyor, eski tanılar 5 Adet vesikalık resim, kimlik asli ve fotokopi birde orda dilekçe doldurma deniyor

20201026-120811.jpg

Hastanede Bu kâğıtta yazılanlar bunları mı hazır etmem lazım

Bu Resmi Yazı tam olarak Nedir ? E devlet üzerinden çıkarılamıyormu

Merhaba hocam. Ben de ilk defa engelli raporu almaya gittiğimde yanımda eski sonuçlarımın olduğu işitme testi, kan testleri vs götürdüm. Ama doktorlar bunlara gerek olmadığını, zaten testleri kendileri yapacağını söyledi. Yani hiç bir şeye gerek yok. Pandemi döneminden önce gittim ben. Şu an pandemiden dolayı bir değişiklik olduysa bilmem.

tanılarınıza dair ne varsa alın yanınıza. Yeni yapılanlar olursada onlarında fotokopilerini alın bir nüsha elinizde olsun. Daha sonra eksik evrak sebebiyle 11 ay daha beklemeyin. Sonrasında elinizdeki tüm ervakları vergi dairesine giderken gotürün. onlarıda teslim edin.

Psikiyatri'den heyete giriyorsanız,daha önce tedavi gördüğüne dair epikiriz raporu alın,yatışınız varsa onuda alın.
Yeşil kartlılar için sosyal yardımlaşmadan ( yeşil kartlıdır ) yazısı götürmeniz gerekli/Sağlıcakla...
@trnettr

Hayır,
Bağlı bulunduğun il ilce (SYD) den alabilirsin...

Zorunlu değil,bazı hastaneler istiyor bunu,yanında bulunsa iyi olur...

Herşey tamam muayene falan oldum süreci detaylı yazayım sonrakilerin işine yarasın

Sağlık kurulundan randevu aldım, Hastaneye gittim, ilk aşamada gereken tek evraklar, Kimlik aslı ve fotokopisi Önceki Doktor raporların, Sonra girişte bir form veriliyor onu dolduruyorsun, Yani ilk aşamada Şu Yeşilkart lılar sosyal yardımlasmadan resmi yazi belgesi hiç önemsenmedi siz nolur olmaz bulundurun Edevletten de çıkıyormuş bu belge ( Mustahaklik belgesi diye onu çıkarın

Son Olarak Sağlık kurulunda Psikiyatri muayenesindeki doktor bana dedi daha önce muayene olduğun doktordan durum bildirir raporunu al sonra tekrar yanıma geleceksin dedi bende onuda bugün aldım durum bildirir raporu resmini bırakıyorum buraya, Sizce Enaz % kaç alabilirim

20201030-165051.jpg

Daha önceki muayene olduğum doktor 2 kez gittim sürekli aynı ilaçları yazdı ikincide dozu artırdı ama yine düzelme olmadi verdiği ilaçlar şunlar.

KETYA 25 MG 30 FILM

REXAPIN 2,5 MG 28 FILM TABLET

___
KETYA 100 MG 30 TABLET

REXAPIN 5 MG 28 FILM TABLET

Göz Muayenesinde ise Bulgular kısmına doktor şunu yazmış ama birtürlü okuyamadım ne yazmış anlamadım bulgu olarak Bunu Bilen okuyabilen varmı

20201031-013453.jpg

Üst Alt