Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa işitme cihazı alacağım, çok bilgisizim..?

bybarikat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
29 yaşındayım ben kendimi bildim bileli sağ kulağım duymuyordu. küçükken bir darbe veya rahatsızlık sonucu mu oldu doğuştan mı oldu bilmiyoruz. sonuç olarak sağ kulak tamamen duymuyor. yapılan testlerde iç kulakta sorun olduğunu ve yapılacak hiç birşeyin olmadığını öğrendik. bunu öğreneli yaklaşık 10 sene oldu. belki daha fazla. o gündür tek kulakla idare ediyorduk çok ta sorun yaşamıyordum. yinede çok sorun yaşamıyorum ama aradan uzun süre geçti belki yeni bir tedavi yöntemi çıkmıştır diye sağ kulağımı göstermek için gittim. odyometri testi sonucunda yine aynı şekilde yapılabilecek birşeyin olmadığını söylediler. doktorun tahmini küçükken kabakulak geçirmişindir. kabakulak geldiği zaman kulağın birtanesini direk götürüyor vs dedi. buraya kadar pek bir hayal kırıklığı yaşamadım beklediğim bir sonuçtu ama. asıl hayal kırıklığım ise sol kulağımdada %30 %35 civarında işitme kaybı olduğunu öğrenmem oldu.

Doktor bu kaybın ilerleyen günlerde ilerleyebileceğini söyledi. ve işitme cihazı takmamı söyledi. benim şuan çok merak ettiğim bir kaç soru var. sizlerinde affınıza sığınaraktan buraya yazıyorum ilgilenip okuyanlara ve cevap yazanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum..

1. sorum ilerleyen zamanlarda işitme kaybımın ilerleme süreci nasıl olur yani mesela şuanda %30-35 civarında kaybım var. bu 1 sene sonra veya 5 sene sonra nekadar kayıp olur ? tabiki dikkate etmem önlem almam bu süreyi uzatır diye tahmin ediyorum ama yinede ortalama bir bilgi verilebilirmi ?

2. doktor beyin tavsiye ettiği biryer var bilmiyorum reklam yasak olur diye gittiğim yerin ismini yazmıyorum bakırköy incirli caddesinde biryer. 2.3 tane cihaz denetti bana ve içinden en net ve sesi kalitesi en iyi oticon nera 2 modeli kafama yattı ve fiyatı sigorta indirimi ile 2.600 tl dediler. bu model nasıldır hiç bilgim yok. daha doğrusu 2 gün öncesine kadar işitme cihazları konusunda 1 gram bilgim bile yoktu. halada yok yani nelere dikkat etmem gerekir. kulak üstüne takılan modeller daha çok tavsiye edildğini okudum forumda ama benim takıntım çok birde sosyal hayatım biraz fazla olduğu için kulak içi modelini tercih etmek istiyorum ilk başlangıçta. cihaza kendimi alıştırdıktan sonra artık nasipse kulak üstüne geçerim.

3. cihazı ilkkez takdığımdan olduğunu söylediler. ses mekanik olarak geldi kulağıma. yani dışarıda mikrofonla konuşuyorlarmışta bana ses hoperlörden geliyorgibi geliyor. birde benim sesimde mikron ile konuşuyormuşum gibi gidiyor. bu normal birşey sanırım (normalse bunun önüne geçebilceğimiz birşey yok sanırım) :( belki bu soruma gülen olur ama yapıcak birşey yok.

bu şekilde sorularım mevcut. arkadaşlar biraz uzun oldu yazım ama dediğim gibi daha yeni gireceğim cihazlara kafamda bir dünya soru var ama en önemlileri bunlar.

30 35 lik kaybın var kulak içi takıcan bu kayıp zamanlada artabilir aynıda kalabilir cihazı denediğin zaman sesim mikronik geliyo dicen oayarı ypyor size benim cihazım widex sesleri doğal beğeniyorum mikrofonik değil sesi

Oticon yada widex dene bide simensede bakın

Geçmiş olsun

Alma imkanın varsa küçük şehirlere bak fiyatı farklı oluyo

sahranil

hic bilmiyordum.bi kutahyaya giderim bende.orasi ankaraya en yakin.ama biriktirdiklerim doktora gitti. biraz daha disimi sikayim bakalim:(

shukufe aynen cnm edremitte ucuzdu baya balıkesire bağlı ne pahalı almışınız dedi odyocu

Bende almak istyomda küçük yerden ayar işi nolcak :))

senin kayip a bana gore. benim hepten kotuledi bu siralar. cingir cingir sesler veriyo chili:mad:bundanda kotu olmazya ne kadar kotu ayarlasalar.

zaten bana volumkontrolsuz cihaz yaramiyor. volum kontrolla kendim yukseltir azaltirim sesler.zatende konusma anlamam cok kotu bu aralar:(dudak okur, he he der gecerim anlamadigim yerde. ama su nalet cinlamalar icin ses duymak lazim:(

Widex dene bide

Chili dediğin ne phonacmı

bybarikat
İşitme testi grafiğini gönderebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
Doktor MRI (manyetik rezonans) veya BT (bilgisayarlı tomografi) istedi mi? Veya daha önce çektirmiş miydin?

@Mehmet Akşit bey sanırım kbb doktoruydunuz yanılmıyorsam. forumda daha 1.2 günlük yeniyim. öyle gördüm diye hatırlıyorum.

doktorum başka bir test istemedi benden. yaptığı test aşağıdadır. buradan daha büyük halinede bakabilirsiniz yazılar tam okunmuyor gibi alttakinde.

çok sağolun. cihaz denemesini ilkdefa yaptım ve sadece 1 yere gittim şuana kadar. ordaki bayanda bana bu mikrofonik (mekanik) sesi engelleyemeyeceğini söyledi bana. ona yapabilcek birşeyim olmadığını söyledi.ben ozaman alacağım marka modeli beğendikten sonra fiyat bilgisini araştırayım çok sağolun.

@sahranil @shukufe
Allah hepimize kolaylık versin ya. :(

sahranil

oticonun. gonlum resound diyor ama,widex hic denemedim. benim sagir kulaga hicbiri fayda etmeyecege benziyor:(olsun napalim, su kulak agrimasa sagirliga raziyizya:(

Dene ikisinide

Hiç duymuyosan implant olcan başka çaresi yok :((

Niye ağrıyoki tıkalımı iltihapmı var

@bybarikat,

KBB doktoru değil, işitme uzmanıyım.

İşitme testiniz özellikle sağ kulak açısından pek güvenilir değil. Sanki orta kulaktan kaynaklanan bir problem varmış gibi gözüküyor ama testler tam olarak yapılmamış. Örneğin konuşma testleri yok, timpanogram testleri yok, akustik refleks testleri yok. Ayrıca iki kulağın işitmesi arasında fark varsa MRI veya BT istenir genellikle. O da yok.

Yerinizde olsam, önce işitme testlerini doğru düzgün bir yaptırırdım. Sağ kulaktaki problemin kaynağının anlamaya çalışırdım (bu testle anlaşılmıyor). Sol kulakta işitme cihazı kullanmanız hayatınızı kolaylaştırır. Ama sol kulağın testleri de sanki yanlış yapılmış gibi. Kemik yolu işitmenize maskeli olarak bakılmış ("]" işaretleri). Halbuki maskesiz bakılması gerekiyor (işaretin ">" şeklinde olması gerekiyordu).

Önerim, Duysel'in Taksim şubesine gidin. Orada Bülent Bey'i bulun. Benim gönderdiğimi söyleyip, testin tekrarlanmasını ve işitme cihazı denemesi yapılmasını isteyin.
Test sonuçlarını bana gönderirseniz memnun olurum.
Geçmiş olsun.

Hiç duymuyosan implant olcan başka çaresi yok

implant nasıl oluyor ? benim sağ kulağım hiç duymuyor mesela.

@Mehmet Akşit
evet hocam bende muayeneye gitmemin sebebi buydu. yani sağ kulağımdaki sorunun net sebebi ne olduğunu öğrenmek için gitmiştim. bahsettiğiniz yere uğrayacağım ve sizi bilgilendireceğim. çok sağolun çok teşekkür ederim. birde bu cihazı kullanmam işitme kaybımın artma süresini azaltırmı yani o konuda bir etkisi olurmu yoksa sadece hayatımı mı kolaylaştırır ?

bybarikat,
İşitme cihazı işitme kaybını ne arttırır ne de durdurur.
Televizyonun sesini biraz fazla açsanız, işitme kaybının artışı durur mu? Aynı mantık.
Sadece sosyal hayatınız rahatlar. O da uygun cihazı bulabilirseniz.

Mehmet Akşit

Cihaz denemesi yaptığım yer bana öyle söyledide.(kaybın artmasını engellemez ama o süreyi uzatır) o yüzden sorma gereği duydum size. ben o cihazı alırsam eğer sürekli kullanmayı düşünmüyorum eğer bir sakıncası olmazsa o yüzden.

bu arada duysel e gittiğim zaman hangi testlerin yapılmasını istiyim ? sadece odyometri testimi ?

Odyogram, konuşma testleri, Timpanogram, Akustik refleks
Sağ kulak hava/kemik eşiklerine ve sağ konuşma testlerine maskeli olarak bakılacak.

@Mehmet Akşit bey
bukadarı baya bir masraflı çıkacak bana sanırım bakalım yarın önce bir telefonla bilgi alayım :(

birde şeyi sorsam size :eek: cihazı taktığımda sesler hoperlörden gelir gibi geliyordu kendi sesimde mikrofonla konuşur gibi gidiyordu. bu tüm cihazlarda böylemi ? denediğim yer buna yapacak birşeyi olmadığını söyledi. bu normalmiş.

bybarikat ileri hiç duymayan kulağa oluyo ameliyat kulağın içine cip yerleşiyo baş arkanada cihazı koyuyolar gelen sesleri anlıyon

İmplant

Hiçmi duymuyo okulağın normal kulakarkası denendimi kulağına hiç duymuyana

bybarikat,
Benim gönderdiğimi söyleyin. Para almazlar. Alırlarsa da göstermelik bir şey alırlar. Aynı yerde cihaz deneyip şikayetlerinizi söyleyin. Çözülüp çözülmediğini görürsünüz. Uzaktan o konuda bir şey söylemek zor.

@sahranil hiç duymuyor. cihaz denemedim hiç duymayan kulağımda. ben ozaman sol kulağıma denerken sağ kulağımada bir deniyim. implantı şimdi anladım. çok sağolun.

@Mehmet Akşit
Çok sağolun çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Benimde sol kulağım hiç duymuyor, sağ kulağımda orta derecede duyuyor..İş hayatımda ve Sosyal hayatımda fazla zorlanmadım şu ana kadar ama son dönemlerde işitme kaybı oranım artmış gibi geliyor, daha önce işitme cihazı kullanmak istedim ama sevemedim cihazımı sesleri ayırt edemediğimden salak gibi oldum iş yerimde, aynı odada 3 telefon vardı hangisi çalıyor ayırt edemediğimden hepsine tek tek bakıyordum :D, sinirimden kırdım attım...
Şimdi yenisini almak istiyorum, kulak içi dışı farketmez..Sesleri ayırt edebilecekmiyim? hepsini devlet karşılıyor mu? yada ne kadarını ben öderim, benim işimi görcek uygun fiyatlı ve kaliteli cihaz hangisi..

@elifsena

benim görüştüğüm yer devlet 600tl karşılıyor dedi. ama ilk aldığınız cihazı sigortanız karşıladıysa aradan 5 yıl geçmesi gerekiyormuş.(devletin tekrar karşılaması için) cihaz konusunda benimde hiç bilgim yok bende hiç kullanmadım daha. inşallah bize en uygun cihazı buluruz.

@Mehmet Akşit bey mail gönderdim size.

Arkadaşlar Phonak CROS kullanan varmı aramızda ?
varsa nasıl tavsiye edermisiniz ?

Üst Alt