Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"İlk defa memur" ibaresini kaldırılınca alımların %90'ı kadro değişimi oldu!

mehdi 2019

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
KDK-ekpss-engelli-personel-atama.jpg

mevzuattan "ilk defa memur" ibaresini kaldıranlar yüzünden, alımların %90'ı kadro değişimi oldu !!!

2 engelli memurun keyfi olsun diye ; EKPSS de "ilk defa memur" ibaresi kaldırılınca,
binlerce atamanın %90 ; zaten memur olanların yer değiştirme protokolüne döndü bile !

-----------------------------
bu yanlıştan nasıl dönülür
bu sorun nasıl giderilir diyen arkadaşlara
tek önere bileceğimiz dilekçe ile şikayet kurumu

T.C. Kamu Denetciligi Kurumu-Ombudsmanl-KDK-BasvuruAna Sayfa
https://www.ombudsman.gov.tr/

buraya dilekçe yazdıktan sonra
dilekçenizdeki kişisel bilgileri silerek ; yerel ve ulusal çaplı haber ve basın yayın kuruluşlarına bu konuda haber yapmaları için mail yazmamız gerekiyor !!!

unutmayalım bu hepimizin ortak sorunu
( özellikle bu sorun yüzünden memur olamamış tüm engellilerin ortak sorunudur )

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
sayın forum editörü
lütfen bu sorunu inceleyiniz
dikkat ederseniz bu konu net ve anlaşılır
ve ilgili mevzuatta yer alan sabit gerçekliği olan bir konudur
ve bu konu çözülmediği sürece ekpss alımlarının
neredeyse %90 varan bir kısmı ; sadece memur olan engellilerin yer değişimleriyle sonuçlanacağı için gerçek anlamda engellilerin çalışma hayatına katılımının %90 oranında engelleyene bariz ve net bir konu olduğu için lütfen bu mesajı net bir şekilde ekpss konu başlığında
bu sorunlu konu çözülene kadar sabitlenemesi tüm engelli kardeşlerimizin ortak mağduriyetinin giderilmesi ve doğru bilgi ve bilinç oluşturulması için gereklidir.

şimdiden gösterdiğiniz ilgi ve alaka için ; bu şekilde hakkı yananlar vede ilerde yanacaklar adına size teşekkür ederiz !

Son düzenleme:
bakan zorla dinliyor, boş beleş, tabi alırsın dünyanın parasını umurunda mı dünya ALLAH BELANIZI versin

bu sorun çözülmediği sürece engelli alımlarında kadro sayısının sadece %10'unu gerçekten ilk defa memur olan engelliler oluşturacaktır.

aşağıda yer alan şikayet metni https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/Giris.aspx adresi üzerinde yapılmıştır.

bu şikayetin sadece tek bir kişi şahsi şikayeti olmayıp top yekün bu sorundan mağduriyet yaşayan herkesin ortak sorunudur.
bu açıdan lütfen sizlerde ! bu metni bu online şikayet dilekçesi oluşturma sayfası üzerinden aynısını veya yazabiliyorsanız kendi diliniz ve yorumunuzla dile getirmeniz önemli çünkü birden fazla çok fazla sayıda gelen şikayetler iş yükü azaltma anlamıyla öncelikli bir şekilde incelendiği hakkında çok sayıda haber bulunmaktadır ! bu açıdan bir dilekçeyi 10 kere yollasanız bile TC numarası üzerinde dilekçeler sadece TC numarasına göre şikayet başvuru sayısı dikkate alındığı için bu sorunun çözümü noktasında sizlerinde yardımınıza ihtiyaç duyduğum için yani tek başıma bu sorunun çözümünü takibi ile çok fazla sayıda başvuru sonrası yapılan işlem sürecinin hızı haliyle farklı olacağı için herkesten bu dilekçeyi veya benzerini yazmalarını önemle rica ediyorum

herkese saygılarımla,

++++++++++

Şikayet Bilgileri

Şikayet Edilen Kurum Şikayet ile İlgili Belgeler

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI

Başvuru Metni:

ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK, daha önceki adıyla aşağıda yer alan ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ( Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik ) ... (2) Bu Yönetmeliğin 2 nci maddesinde yer alan ?ilk defa? ibaresi ile 4 üncü ve 6 ncı maddelerinde yer alan ?İlk defa? ibareleri, 9/8/2010 tarihli ve 2010/811 sayılı
Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılıp 3/9/2010 tarihli ve 27691 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan ''Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in 1 inci maddesiyle metinden çıkarılmıştır. ...

daha önce yapılan bu güncelleme sonrası, kamunun ihtiyacı olan yeni engelli memur alımı yerine zaten bir önceki sınavın geçerlilik süresi içinde herhangi bir kadroya yerleşmiş olan engelli memurların bulundukları kamu kurumlarında çalışma koşullarını kişisel olarak iyi bulmayan, bir çok engellinin bu söz konusu kanun maddesinde yapılan değişiklik sonrası, olası her atama tercih sürecine dahil olup, daha iyi maaş ve çalışma koşulları bulacağı düşüncesiyle bir çok defa kamu kurumları arasında bir veya birden fazla yer değiştirmesine olanak sağlandığı ve bu süreç ve bu süreçlerin sonunda, daha önce memur olmamış memur olmak isteyen engellilerin atanabileceği kadrolara daha önce memur olanlarının geçişlerinin olduğu, bunun sonucu yapılan tüm kadro alımlarında tahmini olarak neredeyse %90 lara varan, kurum ve yer değiştirme atamalarının oluştuğu, yer değiştiren memurlarla genel bilgi anlamıyla ilgili detayları kamu personellerinin atamalarını takip edildiği ilgili kurumlarda zaten bu konu genel hatlarıyla bilinmektedir. Bilindiği üzere bu durumun sonucu ilk defa memur olmak isteyen sıralamada yer alan diğer adayların atanma hakkı bu süreç içinde zaman ve hak kaybı şeklinde sonuçlanmaktadır.

İlgili kurumdan bu yanlışın düzeltilmesi için ilgili mevzuata "ilk defa memur" ibaresinin geri getirilmesi önerilerek gereğinin yapılması arz edilir.

memur olan engellilerin tekrar ekpss ile tercih yapmalarının engellenmesi için resmi dilekçe başvurusu yapılmıştır !!!

arkadaş hala anlamıyor musun sen hala !?

puanları at yapıp yarıştırsanız geyik oluyor diyoruz !

sistem yeni engelli memur almayacak bir duruma gelmiş !

puanım bir önceki atamadan sonraki ilk 101. kişi olduğunu söylüyor başarı sıralama
ama zaten memur olmuş 1000 kişi tekrar tercih yapmış olduğu için atanamıyorum

şimdi anladın mı !? puanla başarı sıralaması alırsınız !
önünüzdeki 1000 kişi atanmışsa bir sonrakini beklersiniz
ama memur olanlara tekrar tercih hakkı verildiği için

yani ilk defa memur ifadesi kaldırdıkları için puanında başarı sıralamasının artık hiç bir anlamı kalmıyor !

ankiloz

şahsi konulara girdiğimiz için
hepimizi ilgilendiren ana sorunları göremeyecek kadar körüz !

peki zamanında atanan ve memnun kalmayan insanların hakkını gasp etmiş olmazmıyız eğer böyle şikayet edersek

yanlış anlamayın ben ilk defa sınava gireceğim ama son 3 senedir 75+ alan önlisans mezunları her türlü atanmış yani kadroda sıkıntı yaşanmamış ve açılan tüm kadrolara yeni memurlar atanmış

belki görmediğim çok küçük bir kesim tabiki geçiş yapmış olabilir ama sonuçta adam lise okuyordur, sonra üni bitirmiş ve sınava girmiş daha iyi bir yeri kazanmıştır, yani şimdi onun hakkı değil mi ? çalışmış kazanmış
ya da lise hizmetlidir zamanında kazanmıştır ama sonra daha çok çalışıp daha yüksek bir puan alıp memur olmak istemiştir, hakkı değil midir ?

devlet daha çok kontenjan açsa sorun çözülecek aslında ama bence sorun burada hizmetli vs olanların tekrar tercih edip başka kuruma geçmesinde değil, devletin açık olan kontenjanları atama yapmamasında sıkıntı görüyorum ben

ama dediğim gibi son 3 senedir önlisans bölümü olduğum için araştırıyorum +75 puan alıpta atanamayan kimse kalmamış düz memurluk için diyorum, iş branşa girince 60 puan ile atanan da var tabi

yani siz düz memurluk için hangi bölüm mezunusunuz bilemiyorum ama 75+ alın ve atanamazsanız haklısınız derim ama şu anda ortada problem yok

+ bakan bile zorla dinlemiş adamı, gerçekten yazıklar olsun yani 10 dakika adama tahammül edememiş boş beleş, haram zıkkım olsun yedikleriniz içtikleriniz ne diyeyim

@Skolyoz23 olayı çok güzel açıklamışsın kardeşim.. Teşekkürler..

Ben hizmetli kadrosunda çalışıyorum. Kadrom hizmetli olmasına rağmen 2 yıldır memur gibi görev yapıyorum masa başı. bakanlık görevde yükselme sınavı açsa zaten kazanıp memur kadrosuna geçeriz Allah'ın izniyle. 83,53 ile ortaöğretimden 2. tercihte de yerleşemedim memur kadrosuna. hizmetli olduğum için zaten hizmetli yazamıyorum. Yani hizmetli yazacaklara engel teşkil etmiyoruz.

Memur kadrosunu yazacak kişi de benden yüksek puan aldıysa zaten benden önce yerleşiyor. benim kadrolu olarak çalışıp çalışmamam benimle aynı tercihleri yapacak kişiyi etkilemiyor zaten. Velev ki çalışmıyorum, sınava girdim ve aynı puanı aldım. sen benden yüksek puan aldığında zaten benim önümde oluyorsun ve yerleşiyorsun, benden düşük ise puanın ben çalışsam da çalşmasam da zaten benim yazdığım yere yerleşemiyorsun..

yani lafın kısası ortada bu kadar sıkıntı yapacak bir durum yok.. Çalış yüksek puan al yerleş.. durum bundan ibaret..

@ankiloz

kesinlikle farzet ki sende çalışmıyorsun senin puanın benden yüksek ise sen atanacaksın ama benim puanım yüksek ise ben atanacağım

hizmetli kadrosunda olsaydım kesinlikle bende memur olabilmek için tercih yapardım bunu da kimse benim elimden alamaz dı, hakkım sonuçta

yani kimse kimsenin hakkını yemiyor, iyi puan alan herkes atanıyor ve dediğim gibi lise de düz memurluk puanları baya yüksek kapatıyor ama önlisans lisans da çok düşük kapatıyor

ALLAH kimsenin hakkını bir başkasına yedirtmez, mücadele et çalış, zaten hakkını alırsın
böyle şeylere gerek yok...

Ben olayı anlamadım abicim. Tam olarak açıkça belirtebilir misin sorun nedir?

seca olay şu diyelim sen lise mezunusun ve hizmetli olarak çalışıyorsun yada başka bir kurumda memursun ama şartlarından memnun değilsin ve ekpss ye çalışıp yüksek bir puan alıp başka bir kuruma atanabiliyorsun yada hizmetli kadrosundan normal memurluk kadrosuna geçebiliyorsun

arkadaşda diyor ki bu şekilde olunca kadrodan gidiyor ve bize zararı oluyor, adam atanmış bir daha neden tercih yapıyor

bende ilk defa gireceğim ön lisans düzeyinden ama mantıken düşününce belki ben zamanında lise okudum gittim hizmetli oldum şimdi üni mezunuyum veya yine lise mezunuyum fark etmez, daha çok derslere çalıştım ve çoğu kişiden yüksek puan aldım
ne yani hizmetli olarak sürüneyim mi, memur olmak hakkım ise tercih yaparım

bu benim fikrim ben ilk defa gireceğim ve önlisans düzeyinden ama benim önüme böyle biri geçmiş olsa, hakkıdır derim. daha çok çalışmış hak etmiş derdim

burada suç yeniden tercih etme şansı olan engelli arkadaşlarımızda değil, bir sürü açık olmasına rağmen şaka gibi alım yapan devlet büyüklerimizde

Başvuru Tarihi 29/8/2017

Şikayet Ettiğim İDARE KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK,

daha önceki adıyla aşağıda yer alan ÖZÜRLÜLERİN DEVLETMEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDAYÖNETMELİK ( Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları HakkındaYönetmelik ) ... (2) Bu Yönetmeliğin 2 nci maddesinde yer alan ?ilk defa? ibaresi ile 4 üncü ve 6 ncı maddelerindeyer alan ?İlk defa? ibareleri, 9/8/2010 tarihli ve 2010/811 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılıp 3/9/2010tarihli ve 27691 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan ''Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile YapılacakYarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in 1 inci maddesiyle metindençıkarılmıştır. ...

daha önce yapılan bu güncelleme sonrası, kamunun ihtiyacı olan yeni engelli memur alımı yerine zatenbir önceki sınavın geçerlilik süresi içinde herhangibir kadroya yerleşmiş olan engelli memurların bulundukları kamukurumlarında çalışma koşullarını kişisel olarak iyi bulmayan, bir çok engellinin bu söz konusu kanun maddesindeyapılan değişiklik sonrası, olası her atama tercih sürecine dahil olup, daha iyi maaş ve çalışma koşulları bulacağıdüşüncesiyle bir çok defa kamu kurumları arasında bir veya birden fazla yer değiştirmesine olanak sağlandığı ve busüreç ve bu süreçlerin sonunda, daha önce memur olmamış memur olmak isteyen engellilerin atanabileceği kadrolaradaha önce memur olanlarının geçişlerinin olduğu, bunun sonucu yapılan tüm kadro alımlarında tahmini olarakneredeyse %90 lara varan, kurum ve yer değiştirme atamalarının oluştuğu, yer değiştiren memurlarla genel bilgianlamıyla ilgili detayları kamu personellerinin atamalarını takip edildiği ilgili kurumlarda zaten bu konu genel hatlarıylabilinmektedir.

Bilindiği üzere bu durumun sonucu ilk defa memur olmak isteyen sıralamada yer alan diğer adaylarınatanma hakkı bu süreç içinde ; zaman ve hak kaybı şeklinde sonuçlanmaktadır. İlgili kurumdan bu yanlışındüzeltilmesi için ; ilgili mevzuata ?ilk defa memur ? ibaresinin geri getirilmesi önerilerek gereğinin yapılması arzedilir.

çalışmayın oturun akşama kadar dizi film izleyin sonra vay efendim atanamıyoruz başkaları gelip hakkımızı yiyor

bende ilk defa gireceğim sınava ama bencilsiniz arkadaşlar. ALLAH ondan size nasip etmiyor işte memurluğu
hizmetli olup da memur olmak için sınava girmiş ve yüksek puan alıp memur olmak isteyen kişiler de var, ne yani girmesinler mi sınava

ben önlisans mezunuyum benimle alaka değil bu konu çünkü genelde hizmetliden memura geçişler yüzünden çıkıyor bu sorun ama hakları kardeşim, yüksek puan alın siz atanın yada devlet büyüklerine şikayeti şu şekilde edin, daha fazla kadro istiyoruz diye, işte o zaman kimse mağdur olmamış olur

tek taraflı düşünmeyin

ankiloz

Sayın ankiloz size bir sorum olacak aydınlatırsanız sevinirim.Siz tercihlerde hizmetli kadrosu seçebiliyor muydunuz?(aynı hizmet sınıfından atansanız bile iptal olacağını biliyorum).Sadece sistemin açılıp açılmadığını merak ediyorum.Forumlarda tercihler sırasında çoğu kişi işte şu kadar yıllık memurum başka ile gideceğim ama izin vermedikleri için ekpss ye tekrar girdim gibisinden yazıyordu.Sürekli bir bilgi kirliliği mevcut.Sizin gibi tecrübeli arkadaşlar doğru bilgileri yazarsa bu tarz ithamlara maruz kalmazlar.

Skolyoz23

Peki şuanki sistemde öyle değil mi? Adam hizmetli çalışır memur olur. Bu şekilde değilse sıkıntı büyüktür. Mesela benim arkadaşım sosyal bilgiler öğretmenliği okurken hizmetli olarak çalışıyor. Engelli diye hocalar ve çalıştığı yer azıcık taviz veriyor. O adam öğretmenliği bitirince ekpss tekrar girip öğretmen olabilir puanını yeterli alınca. Bu konuda, konu sahibinin karşı çıktığı nokta nedir? Yani hizmetli atanan bir daha memur olamasın mı diyor?

seca aynen öyle memur olanların çoğu ya hizmetli yada buna benzer devlette çalışan kişiler, biz özel sektörde çalışanlar ya da hiç bir işte çalışmayanlar bunlar yüzünden memur olamıyoruz diyor

iyi de kimse hizmetli tekrar sınava girince ona tolerans sağlamıyor ki, adam bileğinin hakkı ile yüksek puan alıp memurluk tercih ediyor, o adam hem hizmetli olarak çalışıp hem de yüksek puan alıyorsa ve siz hiç bir işte çalışmadan o puanı alamıyorsanız, kimse de suç aramayacaksınız

ama dediğim gibi suç burada bunu yazan arkadaş da da değil eğer devletimiz güzel alım yapmış olsaydı, şimdi bu arkadaş da mağdur olmayacaktı
o yüzden o da kendince mağdur olduğunu yazıyor, ALLAH herkesin yardımcısı olsun ne diyelim

Mesela memurlar.net de şöyle bir yorum bulunmakta.Ben kesin bilgi sahibi olmadığım için ve bu konu hakkında çok farklı yorumlar dolaştığı için artık durumu anlamıyorum.Yorum şudur:
----
Merhaba.ben 11 yıldır bir kamu kurumunda bilgisayar işletmeni kadrosunda çalışmaktayım.defalarca nakil yoluyla gitmek istediğim şehirdeki kurumlara başvurdum.ancak kurumlar her defasında olumsuz cevap yazdı ve nakilleri gecişime imkan olmadı.bende ekpss ye girdim ve tercih yaptım gümrük ve ticaret bakanlığı atamam memur kadrosunda gerçekleşti.bayramdan sonra kuruma başvuracağım.kurum kabul etmezse de kurumdan yazı isteyip mahkeme yoluna gideceğim.baska çarem yok
----

birileri diyor ki forumlarda daha çok çalış istersen başarırsın !
sistemde açık var çatlak var ! memur olmuş başarılı eğitim almış insanlar var
hepimizin hayat hikayesi aynı değil ! dahası ortada saçma sapan bir sınav var
türkiye 1. si hep zihinsel engelli 1 kişi çıkıyor merak eden araştırır öğrenir !
ortalıkta çok saçma sapan işler dönüyor ! ama tam anlayan yok ki !!!
@Skolyoz23

arkadaşım öncelikle hizmetli sınıfından daha önce ömss falan kpss veya ekpss ile engelli statüsünde memur olanlar var
bunlar hizmetli sınıfı harici bir üst sınıf alımlara katılmasına sistem izin veriyor ! bu konuda hiç bir sorun yok ! hizmetli olan birinin yükselmesine karşı değiliz ! ama sırf yer değiştirmek için hak yenilmesine izin veren bir sistem var ise hak yiyen dahası o yere atanamayan bile forumlarda sistem hak vermiş diyecek ! ama o da biliyor ki ; sırf inatlığına bu açığı kullanıyor ama o da atanamayacak ! özetle ortada bir kısır döngü var ve bu insanları mağdur ediyor diyoruz ama siz bile bu mağduriyetliğe hak vermiyorsunuz anlaşılan !

ama örneğin hizmetli veya diğer sınıfta biri adam gidiyor ! il ilçe ve kurum değiştirme adına ! aynı sınıfı seçince
1. olarak ösym sistemi bu tercihe izin veriyor ama en son atama komisyonu buna izin vermiyor !

özetle sizin dediğiniz durum ile bu bizim dediğimiz durum tamamen farklı ! siz memur olanın menfaatine göre konuşuyor
biz ise memur hakkı sistemdeki açık yüzünden hak ve zaman kaybedenin mağduriyetini konuşuyoruz !

ama siz bu noktayı ya tam görmüyor yada görmek istemiyorsunuz !

@zendark
adam ne güzel itiraf etmiş ! ama bu tercihi bile onaylanmayacak
ve bu yüzden ilk defa memur olacak olan birinin hakkı ve zamanı yandı

ve bu sadece bu sistemdeki açığı kullanıp itiraf eden sadece 1 kişinin itirafı !
demek ki ataması olmayacağı halde nice yüzlerce binlerce kişi var ortada !

ve aynı şekilde hakkı ve zamanı yanan nice mağdurlar var !

@seca

yaw adam isterse mühendis olsun ! kadro yok diye hizmetli olsun sorun değil !
daha sonra kadrosu açılırsa zaten oraya gidiyor !
ana sorun şu nitelikli olanlar niteliğine göre daha sonra kadro seçmesi sorun değil !

sorun ! hizmetli sınıfı hizmetli sınıfını seçiyor ! veya diğer sınıflar gene aynı sınıfı seçip binlerce engelli adayını mağdur ediyor !

@seca

konu sahibi diyor ki ! mevzuatta bir açık var

adam A sınıfıda çalışıyor ise mevzuat bu adam B sınıfına geçmesi mantılıdır ! geçebilir diyor !!! bizde bu fikre destek oluyoruz zaten

ve mantıken A sınıfıda çalışan tekrar A sınıfını tercih edemez diyor !
yani türkçesi ; hizmetli statüsünde olan hizmetli statüsünü geçemez diyor !

aynı şekilde masa başı işler B statüsünde ve bunlara da aynı şekilde B sınıfına geçemez diyor ! diyor ama ÖSYM ekranı bu adamın sanki A dan B ye geçeceğini var sayarak ! sistemde

A sınıfının tekrar A sınıfını ve B sınıfınında tekrar B sınıfını seçmesine olanak veriyor

ama sonuç olarak atamaları son noktada onaylanmadığı için
bu yer değiştirmeye çalışanlar yüzünden binlerce engelli ilk defa memur olma hakkını kaybediyorlar !

bunu anlayamıyor musunuz ! !??????

@zendark öncelikle şunu söyliyim, ben hiç hizmetli yazmadım. Bu nedenle kadrosu hizmetli olanlar tercih yaparken o kadroları yazabiliyorlar mi bilmiyorum. Sizin de yazdığınız gibi, aynı hizmet sınıfını yazamıyorsunuz normal şartlarda. Ben 30 tercihin hepsini meb memur yazdım. Puanım 83.53 olduğundan hiçbir yer tutmadı.

Gelelim tayin olmak için sınava girdim diyenlere. Onlarda kendi hizmet sınıflarını yazamayacakları için bir üst kadroyu yazmaları lazim. O yeterlilikte puanı alıp yerleşebiliyorlarsa helal olsun. Kimsenin hakkını yedikleri yok. Sonuçta puanı almış yerleşiyor.

mehdi 2019 ne demek istediğini şimdi anladım. İlk mesajında bu şekilde açıklamamıştın yoksa o zaman sana destek verirdim. Senin anlattığın şekilde tercih yapanlar en hafif tabiri ile adilik yapıyorlar. Kabul edilmeyeceğini bile bile tercih yapıp o kadroyu boş yere işgal ederek kul hakkına da girmiş oluyorlar. Öyle tercih yapan insanlara biz de karşıyız..

mehdi 2019 eğer dediğin gibi yapıyorlarsa haklısın kardeşim doğru söylüyorsun

sistem tam @Mehdi 2019 arkadaşımızın anlattığı gibi örnek verecek olursak zamanında Lisanstan Silivri Belediyesi engelli memur alıyormuş şirketteki engelli arkadaş başvurmuş çıkmış fakat gitmemiş bu tür insanlarda var arkadaşlar yani kul hakkıdır bu bana göre kimse kusura bakmasın

Enteresan her yorumuma bir eksi alıyorum.Bu forumda 1-2 insan hariç diğer insanlar çok cins gerçekten.Ne yaptığım yorumun içeriğini algılayabiliyorsunuz,ne de anlatmak istediklerimi.Sizin yolunuz açık olsun hayırlı işler, bundan sonra ne bir yorum yazacağım ne de bir kelam edeceğim.Eksi atanların cesareti bile yok gizli şekilde atıyorlar.

EKPSS'de "ilk defa" ibaresinin kaldırılmasıyla ; tekrar atanamayacakları tercihleri bloke etmesi hakkında !

ilgili resmi kurumlara yazılan şikayet dilekçesi ve bu sürecin takibi !!!

KDK_EKPSS_2017.jpg

---

daha önceki tarihli şikayet metni

mevzuattan "ilk defa memur" ibaresini kaldıranlar yüzünden, alımların %90'ı kadro değişimi oldu !!!

2 engelli memurun keyfi olsun diye ; EKPSS de "ilk defa memur" ibaresi kaldırılınca,
binlerce atamanın %90 ; zaten memur olanların yer değiştirme protokolüne döndü bile !

ya sabır !

değişen bir şey yok !
memur olan engellinin özlük hakları genişletiliyor
ama ilk defa memur olacak engellilerinden bu şekilde önüne engel çıkmış oluyor.
zaten kurumlar var olan engelli personel sayısını artırmaya da fazla niyetli değil !

Hizmetli olarak çalışan tekrar hizmetli kadrosuna tercih verebiliyor bu konuda ÖSYM tercih alırken kontrol yapamıyor. Ancak bu şekilde hizmetli iken tekrar hizmetli kadrosuna başvuran kişi kazansa dahi ataması yapılmıyor ve puanı yanıyor. Bir sonraki tercihlerde tekrar tercih yapamıyor bu konuda ÖSYM kontrolü var. Malesef başkası atanacakken atanamayacak arkadaş tercih yaptığı için başkasının hakkını yiyor.

Ayrıca ÖSYM tercih alırken önlisans ve lisans mezunlarında mezuniyet şartlarını kontrol ediyor eskiden yoktu yanlış tercih yapanlar yüzünden yine hak kaybı oluyordu.(Örneğin bilgisayar teknikeri kadrosuna elektrik mezunun başvurması gibi)

Üst Alt