Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa rapor aldım. Vergi indirimi icin ne yapmam lazım abiler?

bluenight

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba abiler.23 yaşındayım.1991 doğumluyum.bu hafta rapor aldım oranım yüzde 76 ve sürekli rapor olarak.ilk sigorta girişim Mayıs 2013.simdi biliyorum emeklilik icin cok var ama ben ilerde bi aksilik sıkıntı olmasın diye süreci simdiden baslatmak istiyorum.bilen abiler aydınlatırsa cok sevinirim veya yeni dönemde bisey yapmam gerekiyormu gerekmiyorda olabilir bilmiyorum size sormak istedim büyüklerime..simdiden değerli abilere cevapları icin teşekkür ediyorum.

istanbul vergi dairesine başvurunu yap vergi indiriminden ve diğer engelliler için tanınmış haklardan yararlan

BAĞLI BULUNDUĞUN VERGİ DAİRESİNE BAŞVURUYORSUN O SENİ HASTANEYE SEVK EDİYOR İŞLEM BÖYLE BAŞLIYOR. vergi indirimnden faydalanmak istiyorum diyorsun.

tanerbudak. Abi cevabın için teşekkürler.Yani emeklilik için almam gerek yok 2013 girişli olduğum için doğru anladım dimi.Birde abi 76 oranım var ama sgk beni tekrar niye hastaneye sevk ediyor rapor için onu anlamadm gerci dolmasına 10 sene var ama içimde kalmasın merak ettim.raporum sürekli ibaresi x işareti var zaten.bidaha neden aldırsın.

Merhaba İsmail,

Tekrar rapor almana gerek yok, mevcutta aldığın rapor zaten yeni elindeki raporla devam edelim,
Bağlı olduğun vergi dairesine başvuru yapıcaksın vergi indirimi başvurusu,
Çalıştığın iş yerinden örnek 01,02,2015 tarihinden itibaren işyerimizde çalışmaktadır diye bir yazı alacaksın,
Kimlik fotokopinide ekledikten sonra vergi dairesinde matbu bir dilekçe var onu dolduracaksın,
Almış olduğun rapor tekrar sağlık kurulunda değerlendirilip iş yerine muhtemelen 15 gün içinde 1 yazı gelecek,
Örneğin 2. dereceden engelli vergi indiriminden yararlanır ibaresi olacak o yazı ile artık vergi indiriminden yararlana bilirsin,
Bu indirim muhtemelen maaşına asgari olarak ortalama 27 tl gibi bir rakamı yansıtacaktır,
Gelen evrakın aslınıda yanına al evde sağlam bir yerde sakla ilerleyen zamanlarda emekliliğin için bu evrakın çok büyük bir önemi var.
Geçmiş olsun.

BoranALP

Son düzenleme:
BoranAp teşekkürler abi cevap için.yani alıyım dimi bazıları 2013 girişli olduğum için gerek yok diyenler olduda sgk girişim 2 senelik.2015tete işte yeni rapor aldım
aldım.o yüzden öğrenmek istedim ilerde prim dolunca sıkıntı yaşamıyım diye.birde bir sorum olcak abi almadan emekli olabilirmym mesela prim dolunca direk sgkya basvurarak.ikincisi isyerim sislide calısıyorum.şişli vergi dairesinemi basvurcam yoksa vatan caddeainde ki büyük iatanbul vergi dairesine başvurabilirmiyim.

ismailyuksel39 BoranAp

vergi indirimi almanız maaşınıza bir miktar ilave katkı sağlar elbette. ancak emeklilikte sgk dikkate almaz vergi indirimini. 01.10.2008 den sonra işe başlayanlarda sgk vergi indirimi hakkı olup olmadığına bakmıyor. bu yüzden 15 yıl 3.960 günü doldurduğunuzda sgk ya başvuracaksınız emeklilik için. sgk sizi sevk edecek ve tekrardan rapor alacaksınız. uygulama bu.bu konu forum da defalarca açıklanmış. araştırın biraz.

tanerbudak abi işte 2008 önceaini anladımda yeni olduğum için bilmiyordum.27 lira ek para icin basvurmama gerwk ozaman vergi indirimi için.ben tek emeklilik için merak ediyorum.cevabın icin teşekkür ederim.ama kafama takılan prim dolduktan sonra sgk neden tekrar sevk istiyor raporum sürekli zaten.oranım 76 on sene sonra prim dolunca sevk iatese o oranı alamayabilirim 40ın altında bile olabilir ondan korkuyorum.o kafama takıldı tek.

agi 90 tl vergi 78 tl vergi indirimi ne kadar olur

vergi indiriminin onaylanması gerekir

Eğer yerin istanbul ise Amasya-Fatih'e gidip Fatih emniyet müdürlüğün orda istanbul vergi dairesi var oradan kaydını yapabilirsin. ama istelinen evraklar var.

Engelli İndiriminden Yararlanma Hakkına Sahip Basit Usulde Vergilendirilen Özürlüler İçin:

-Müracaat formu –Dilekçe (Dilekçe örneği ekte yer almaktadır.)
-Vergi kimlik numarasını gösteren belge, (Vergi levhasının fotokopisi)
-Nüfus cüzdanı fotokopisi
-İlgili yönetmeliğe uygun Sağlık Kurulu Raporu olanlar için rapor aslı yada noter tasdikli örneği
-Engelliye ait 1 adet fotoğraf

Üst Alt