Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa sağlık raporu alacakların bilmesi gerekenler nelerdir!?

bulut_olsam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Ben Seda, benim kazamdan 1.5 sene geçti. Sağ(dominant) kolumda brachial plexus hasarı var . İlk defa sağlık raporu alacağım. Ben annemle babamla gidip onları böyle bir dönemde hastaneye götürme riskini almak istemiyorum. Taksim ilk yardım;sağlık raporu veren hastaneler arasında.Bize yakın olduğu için oraya gideceğim ama birşeyi yanlış/ eksik yaparsam diye korkuyorum. Herşeyi doğru yapmak ve hazırlıklı gitmek ; raporu alıp kendi başıma halletmek istiyorum.

Danışmak istediğim diğer konu; hastaneye yalnız gidip gitmemek hakkında. Gündelik hayatımı sağ kolumu kullanmadan geçirebiliyorum. Ama iş bulamıyorum ve eve katkısı olmadan yaşamak ağırıma gidiyor. Sırf sağlık raporu alacağım diye annemi veya başka bir yakınımın sağlığını da riske atmak istemiyorum. Benim güçlü durmaya çalışmam yanlış mı olur? Bir akranımla gitmem daha mı doğru olur ? Acemiliğimi mazur görün. Görüşlerinizi rica ederim.

Son düzenleme:
Merhaba Seda
Bende ilk kez sağlık raporu almak için hastaneye başvurmuş biriyim. Şu an evraklarımi teslim ettim
ve beni aramalarini bekliyorum.
Ben sekiz ay önce trafik kazası sonucu sağ kolumu
kaybettim. Tek elimle bir sekilde heyata tutunmaya çalışıyorum .Zor ama buna alışmak ve
bunu kabullenmek zorundayım.
Hastanede eminim ki işlerini zor olsada
tek başına yapabilirsin. İlk olarak sana verilen
poliklinik bölümlerini doktorlara muayene sonucu
imza ve onaydan sonra evraklarını teslim edebilirsin.
Yalnız ufak bir detay var. Eminim psikolojik olarak
kendini iyi hissetmiyorsun .Psikiyatri bolumunden de sana onay istiyecekler. Yalnız psikiyatri bölümünden kurulda onay öncesi altı ay tedavi görmüş olman şart koşuluyor.
Şimdiden sana kolay gelsin. 🙏

Umarım az da olsa sana yardımcı olmusumdur.

denesos

Çok teşekkür ederim.Umarım motivasyonun hiç düşmez:) Ben kazadan sonra hep evdeydim , egzersiz yaptım ve film izledim. Telefonu kapattım, canımı sıkan kimseyle konuşmadım çünkü baktım konu, "geçmiş olsun"dan sonra herkesin kendi hayat derdine geliyor, muhabbet uzuyor . Düşündüm zaten motivasyonum bir gidiyor bir geliyor , bir de beni de daha da aşağı çeken şeylerle ilgilenmemeliyim. Her ne kadar sevdiklerin seni anladıklarını söyleseler de ; sağlıklı ol ,olma ; bu dünyada seni senden iyi anlayacak kimse olmayacak. Bu böyle..Başkası değil sen seni mutlu edebilmeli.(Yapabildiğince...).O yüzden beni ne motive ediyorsa onunla ilgilendim , telefonda ciddi birşey harici 10 dk dan fazla uzayan konuşmayı sonlandırdım ,insanların içinde değil ama banyoda hüngür hüngür ağladım , müzik dinledim ama çok dinledim, romantik ve dram filmlerinden uzak durdum, sporcuların hayatlarıyla ilgili filmler izledim ve galiba psikolojimi bunlar korudu(Umarım:) ...Uf ne uzun yazmışım !

Kazadan önce de haksızlığa tahammülü olmayan biriydim ama şimdi daha çabuk sinirleniyorumdur belki...Psikayatriden tedavi görmeden olmuyor mu peki :confused:

Seda senin yazdıklarını okurken kendi
yaşadıklarım,banyolarda kuytularda
aglayislarim ,insanların beni teselli etmeden
farklı dertlere benim teselli verisim vs.
Sende sanki biran kendimi gördüm.
Seni anlıyorum diyen çok oluyor yada
seni anlamaya çalışıyorum diyenler çok var.
Fakat kimse beni benden iyi anlamıyor ve
anlayamazda. Yaşadığım zorlukların heranini
her saniyesini ben yaşıyorum onlar değil.
Artık eski sabrım kalmadı. Ani sinirlenmeler ,
düşündüğüm şeyleri biranda zamansız
soyleyisim ve tahammülsüzlük hat safhada.
Neyse canım dedim ya kendimi gördüm gibi
O yüzden yazsam sayfalar dolar taşar.
Evet canım maalesef psikiyatri bölümünün rapora işlemesi için altı ay önce tedavi görmem gerekiyormuş.
Düşünebiliyor musun kolumu kaybettim psikolojim alt üst
Olmuş durumda ve ben bunu raporuna yansitamiyorum.
Rabbim biz ve bizim gibilerin , ihtiyacı olan herkesin
yar ve yardımcısı olur inşallah 🙏

bulut_olsam
rapor almaya gederken eger var ise eskı raporlar tahlil ve tetkıkler onlarıda götürün muayene olurken dr gösterın o an sorulan sorulara cevap veremez duruma gleırsenız tıkanırsanız yardımını göreceksınız.
eskı rapor derken kaza sonucu hastanede kaldıgnızda tutulan raporlar(trafik raporu deil ha yanlış anlaşılmasın) muayne tedavı bılgılerını kastedıom

Hastane epikriz raporlarından bahsediyorsun.
Götürmesin de fayda var.

Size de çok teşekkür ederim mka , umarım bu adımı atabileceğim...

Ben Mayıs Haziran aylarında baya tırmaladım bu rapor işini, fiziksel engelim yok ama bu tarz bürokratik işlemler, ordan ora gitmeler her zaman baymıştır beni. Şansıma en sevmediğim hastanelerden birinden randevu alabilmiştim. Ama artık kurul sevk ettiği için mi, yada pandemi nedeniyle mi bilmiyorum, işler çok kolay yürüdü, hiç bir yerde neredeyse uzun süreli sıra beklemeden poliklinikleri yarım günde bitirdim, heyete girdim, ertesi gün heyet raporu çıktı. Hala bu işin bu kadar kolay olmasında bir b.kluk vardır kesin diye düşünmüyor değilim ama sonuç itibariyle benim sürecim çok rahat ve kolay geçti.
Tedavi evraklarını götürmekte fayda var,yeniden tetkik olmaktansa yakın tarihli tanılarınız varsa doktorlar sıkıntı çıkarmıyorlar. Bide bu işleri yaparken sağınızda solunuzda muhakkak bilmediği konular hakkında sürekli konuşan birileri olur:)) atıyorum bu oranı alamazsın, bu böyle olmaz, ben geçen yıl girdim olmadı vs vs tarzı Bunlardan uzak durun :))) Buda böyle bir eyyolamamdı. Kolay gelsin.

Makiyato
Teşekkürler 🙏 İnşaallah bu süreç bizim
içinde bu kadar kolay olur.🙂

Makiyato

öncelıkle hayırlı olsun
rahat ol b*kluk yok bende yarım gune kalmadan işlerı hallettım.eskı rapor ve belgelerı bende göturdum faydasını gördüm tek fark sen 1 günde alıksın ben 1 haftada aldım o da yogunluktan kaynaklı.

Üst Alt