Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa sigortalı oldum. Emeklilik için vergi indirimi şart mı?

serverus1924

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba 18/02/1996 doğumluyum pazartesi günü işe girdim ilk işim yeni sigortam olacak yüzde 46 raporum var 6.750 tl maas alıcam benim vergi indirimi yapmama gerek var mı emeklilik için yok mu bılgi verebılecek olan varsa çok sevınırım

serverus1924

Vergi indirimi rapor kriterleri farklidir engelli maasina benzemez eyer erken emekli olma niyetiz vergi muafiyeti sart rapor ile 3500gun den veya 4100 gunden erken emekli olabilirsiniz

96 girisli oldugunuzu belirmisiniz alo 170 den net ve kesin bir bilgi alabilirsiniz

serverus1924

Anlaşılan sen daha yenisin buralarda.
Sen daha işin başındasın "Hoş GELDİN"
diyelim sana.

ayDÜNYAvazo
tesekkurler:)

BitiGen
96 girişli değilim hocam 96 dogumluyum işe yeni girdim 2006 sorası için vergi indirimi felan gerekli degil dıyorlardı ondan sordum

serverus1924
01.10.2008 itibarı ile ilk defa sigortalı olanlar, emekli olacakları zaman yeniden rapor almak durumundalar. Vergi indirimi almanız size alacağınız maaşta bir miktar vergi avantajı sağlar ve vergi indirimini hak edip şirketinize verirseniz maaşınıza bir miktar vergi iadesi olarak ücret ilave edilir.

Vergi indirimi ile emekli olabilmek için 01.10.2008 öncesine ait bir tarihte ilk defa sigorta girişinizin olması gerekli.
Yani belirttiğiniz kadarı ile henüz 2022 yılında ilk defa sigortalı olacağınız için vergi indirimi ile erken emeklilik hakkınız olmayacaktır.
Ama bence siz yine de Vergi indirim belgenizi alın, hem maaşınıza artı etki eder, hem de belli olmaz, ileri de birgün kanunlar değişir , keşke alsaydım demezsiniz

Raporda vergi indirimi Onaylanır mı bilmem ama yeni giris olucaksa vergi indirimi raporu almaniz sizin yarariniza gerek maaş gerekse erken emeklilik icin 4100 gunden erken emekli olabilirsin engelli kadrosundan fayda saglarsin is imkani olarak vergi indirim icin rapor almak icin vergi dairesi sevk ediyordu sanirim tam hatirlayamadim

Not suanki raporunuz sadece yardimlarda gecerli raporun arka kisminda faydalanicaz yardimlar belirtilmistir

serverus1924

Merhaba ahmetulug arkadaşımızın yazdıkları birebir doğrudur.

* Engelli Vergi İndirimi belgesi almanız an itibari ile sadece çalışırken aldığınız aylık maaşınıza kısmi katkı sağlayacak ancak

* Emekli olacağınız dönemde Çalışma Gücü Kaybı Tespiti ile Emeklilik (Engelli Emekliliği -5510 Sayılı Kanunun 28. Maddesinin 5. Fıkrası ) hükümleri uyarınca size hiçbir faydası olmayacaktır.

Gelecek bize ne getirir bilinmez.

Saygılar.

BitiGen

Üst Alt