Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk emeklilik maaşı nereye yatıyor?

mturkaslan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Bugün emeklilik kaydım e-devlet'e yansımış ilk maaşı 01.08 de alacağım fakat maaş rakamı ve banka yazmıyor.
Başvuru sırasında banka bilgisi istenmedi. Maaşı nereden alacağız? Maaş tutarı ne zaman belli olur?

@mturkaslan

Emeklilik süreciniz son aşamaya yaklaşmış.Öncelikle hayırlı olsun diyeyim.

e-devlette bilgiler genelde ayın ilk günlerinde görünmektedir.Bu aşama sonrasında 8-10 günlük bir süre içinde tüm satırlar dolmakta ve maaş alma gününüz dahil her bilgi yerine oturmaktadır.

Ağustosun ilk iki haftası içinde alacağınız maaş ve banka vs tüm bilgiler görünecektir sanıyorum.

İlk maaşı 01.08.17'de almayacaksınız.Verdiğiniz bilgi eksik ama tahmin yürüterek aylık bağlama tarihinizin 01.08.17 olduğunu söyleyebilirim. Maaşlar ayın 17-26. günleri arasında ödenmektedir.Sizin hangi gün alacağınız da e-devlette görünecektir.

Maaşınızı size ( ev adresinize ) en yakın denizbank şubesinden maaş ödeme günü alabileceksiniz.Maaş ödeme günü belli olunca nüfus cüzdanınızla bankaya gitmeniz yeterli olacak.İlk maaşı denizbanktan almanız gerekiyor.Çalıştığınız banka farklıysa e-devletten banka şube güncelleme yaparak 2.maaştan itibaren başka bir bankaya yatırılmasını sağlayabiliyorsunuz.

Eğer bulunduğunuz yerde denizbank şubesi yoksa bu durumda maaş PTT'ye yatıyor.Oradan alabiliyorsunuz.

Bilgi için teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Emeklilik başvurusunu 02.07.2017 tarihinde Kayseri'de yapmıştım. Bir hafta önce İzmir'e taşındım ve nüfustan adresimi izmire aldım. Maaş hangi adrese göre gelecek?

mturkaslan

Emeklilik başvurusu sırasında adresiniz kayseride olduğundan, ilk maaşın eski adresinize yakın olan denizbank şubesine yatma ihtimali var. Normalde temmuz ayı içinde adres değişikliği yaptığınıza ve bunu evraksal olarakta resmiyete döktüğünüze göre devlet kayıtlarında son adresinizin izmir olarak görünmesi gerekir.Ancak devlet bürokrasisinde sgk ya zamanında yansımama ihtimali de var.

Yani vergi dairesine başvurup vergi indirimi alarak bu hakkı elde edip, ardından SGK'ya emeklilik başvurusu yaptığımızda, bu kişi gerçekten bu vergi indirimini almış mı? diyerek 1 aylık bir mektuplaşma süreci ile bunu yeniden vergi dairesine soran bir bürokrasiden bahsediyoruz.

Umarım olmaz ama sizin adres değişikliğiniz de maaşın tahakkuk edip bankaya gönderilme sürecinde zamanında kayıtlara yansıtılmayabilir.

kardeşim aynı durum bende de oldu istanbul kağıthane şubesinden alabilirsin diye kağıt gelmişti, ben sivas merkezde herhangi bir denizbank şubesine girip çekmiştim, farklı olarak bi kağıt imzalatmışlardı işte istanbul kağıthane şubesine maaşını buradan çekmiştir bilginize gibisinden faxlıcaklarmış

selamlar

Banka değişikliği

Merhaba,

yeni emekli oldum ilk maaşı Denizbank veriyormuş sanırım. Bankayı değiştirmek istiyorum PTT istiyorum.
değişikliği nasıl yapacağız?

Hayırlı olsun bende maaşımı denizden aldım.sonra ziraate gitti ben emekli oldum maaşımı burdan almak istiyorum dedim.evraklar imzaladim şimdi ziraate alıyorum

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cevap için teşekkürler. O halde bende postaneye gidip oraya söyleyecem.

Kurul raporu

Merhaba,
%40 sürekli raporum ile erken emekli oldum. Edevletten takip ediyorum Bu ayın 20 nde ilk maaşımı alacağım sorun yok fakat kuruldan bana herhangi bir yazı gelmedi, kontrol varmı yokmu bilmiyorum. Yazı için erkenmi daha yada olup olmadığını sgk ya gitsem öğrenebilirmiyim?
Teşekkürler

mturkaslan

Yazı da gelecektir. Bir şekilde gelmezse, sigorta müdürlüğüne gidip kontrol var mı yok mu diye sorup öğrenebilirsiniz

selamlar.ilk maas eger belirtmediyseniz zirrat bankasina yatar .banka yoksa ptt ye

Günaydınlar;
Ben hanımın maaşı belirlendiğinde e devlet ten girip banka belirleme seçeneğinden istediğim bankayı belirledim.Ayın 16 sindan önce yapmaya çalışırsanız iyi olur..

Bu konuya hakim kimse varmı?
İlk maaş bankaya mı yatar?

ayDÜNYAvazo mrb ilk emekli maaşlarınız zirat bankasına yatar daha sonra isterseniz farklı bir bankaya taşıya bilirsiniz maaşınızı.

şuan 18 yıl, 4080 primle emekli olan ne alıyor, 2019 da ne alacak sizce?

emir79
Standart bir ödeme yoktur.
Emekli aylığı hesaplanmasınfa prim gün sayısı haricinde prime esas kazanç tutarı, primlerin dönemi vs farklı unsurlar etkilidir.
Kiminin sigortası asgari ücret olarak 2.029 liradan yatırılır, kimininki 10 bin liradan.
2000 öncesi primler için aylık bağlama oranı farklı, 2000-2008 arası farklı, 2008 sonrası farklı.
Bu yüzden sorduğunuz soruya standart bir cevap vermek mümkün olmaz.

Üst Alt