Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ilk "engeli" aştık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
38
Reaksiyonlar
0
Aynı içerik: http://www.engelliler.biz/forum/gun...ari-ile-ilgili-onerilerimiz-5.html#post171175
ve ilgili başka başlık: http://www.engelliler.biz/forum/ayr...n-sorunlari-ve-gaza-gelen-medya-tartisma.html

valla şimdi paylaşacağım haberi gündem kısmına yazmak istedim.ama oraya erişim sağlayamadım.herhalde o kısma herkes konu açamıyor.neyse buraya yazmak istedim.sayın bülent bey gerekirse ilgili bölüme taşır yazıyı...şimdi hürriyet gazetesinde sayın fatih çekirge'nin engellilerin sorunları hakkında sürekli yazıları vardı.şahsımda dahil olmak üzere bir çok arkadaşım bu konuda fatih beye serzenişte bulunmuş.oda saolsun gerekli yerlere gelen bu mailleri ulaştırmış.sizinle hürriyet gazetesindeki en son yazısını paylaşmak istiyorum...

[SIZE=4]Ve günlerdir özürlü vatandaşlarımız için sürdürdüğümüz “Duyun bu sesi” [/SIZE][SIZE=4]haber[/SIZE][SIZE=4] zincirinin [/SIZE][SIZE=4]Ankara[/SIZE][SIZE=4]’da yankı yarattı…

Elbette özürlü vatandaşlarımızın onlarca sorunu var...

Sırayla hepsinin üzerine gidiyoruz…

İlk sorun şuydu:

“Fatma Hanım’ın isyanı” başlığıyla duyurduğumuz özürlü vatandaşlarımızın, engelli oranlarını belirlemeleri, [/SIZE][SIZE=4]Ankara[/SIZE][SIZE=4]’dan onay alamamaları, oranların hastane ile [/SIZE][SIZE=4]Ankara[/SIZE][SIZE=4] arasında çatışmasıydı…

Sizler onlarca yüzlerce mesaj gönderdiniz…

Buradan [/SIZE][SIZE=4]Maliye Bakanlığı[/SIZE][SIZE=4] Müsteşarı Hasan Basri Aktan’a açıkça seslendik…

Sizin sesiniz olduk…

[/SIZE][SIZE=4]Ankara[/SIZE][SIZE=4]’ya doğru haykırdık…

Hasan Basri Bey anında müdahale etti… [/SIZE]
Nitekim maillerinizi tek tek incelemeye aldırttı…
Bununla da yetinmedik…
Dün akşam Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la konuştum. Bakan aynen şöyle dedi:
- Hurriyet.com.tr’nin bu duyarlılığına çok teşekkür ediyorum. Konuyu incelemeye aldırdım. Bir kurul oluşuyor. Ankara’daki kurulla, Ankara dışındaki hastaneler arasında kalan özürlü vatandaşlarımızı bu durumdan kurtarmak için gerekli çalışmayı başlattım...
Dün Başbakanlık’ta ilgili Kurul toplandı…
Ve az önce sonuç geldi:
Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan aradı ve şöyle dedi:
- Engelli vatandaşlarımızla ilgili sürdürdüğünü haberleri yazıları ilgi ve titizlikle takip ediyoruz. Sayın Sağlık Bakanı’yla da görüşmüşsünüz, kendisi bizimle de temas kurdu. Şimdi Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı’ndan oluşan bir kurul yeni bir önerge hazırlanması için harekete geçti…
Öncelikle şunu söyleyebilirim…
Yeni çalışmada artık Ankara’daki Kurul’un onayı diye bir şey olmayacak…
Yani vatandaşlarımız engelli oranlarıyla ilgili aldıkları belgeyi Ankara’ya onaylatmayacaklar…
Özürlü gruplarına göre, engelli oranlarının belirlenmesini içeren, kapsamlı bir yönerge hazırlanacak ve bu yönerge tüm illerimizdeki, devlet hastanelerine, üniversite hastanelerine ve belirlenen diğer hastanelere gönderilecek. Bundan böyle belirlenmiş bu hastanelerden, özürlü belgesi ve oranı alan vatandaşımız artık Ankara’daki bir heyetten onay almaya gerek duymayacak…
Bunu kaldırıyoruz…
Hastaneden oranı alan özürlü vatandaşımız bundan sonra sonuna kadar o oranı kullanabilecek…
DAHA BİTMEDİ
Evet sevgili hurriyet.com.tr okurları, engelli engelsiz tüm vatandaşlarımızın, yani sizlerin desteğiyle yıllardır kangren olmuş, bir sorunu çözüm noktasına getirmiş olduk…
Ama bununla da yetinmiyoruz…
Biliyorum ki sizlerin daha birçok kangren olmuş sorunu var…
Şimdi hedef şu üç sorunu da çözmekte:
1- Belediyelerin özürlü vatandaşlarımız için olanak sağlamayan yapı ve alt yapılara ruhsat vermeme kararı…
2- Engellilerin istihdam meselesi…
3- Özürlü vatandaşlarımızın seçimlerde rahatça oy kullanabilmesi.
EVET SEVGİLİ OKURLAR HEP BİRLİKTE ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN BİR BÜYÜK ENGELİ AŞTIK…
BUNU SEVGİYLE YÜREKLE İNATLA AŞTIK…
İŞTE İKİ MİLYONA ULAŞAN HURRİYET.COM.TR OKURLARININ GÜCÜ…
BU MEMLEKET BİR SEVGİ MEMLEKETİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA İSPATLAMIŞTIR…
İLK ENGELİN AŞILMASINDA E-MAİL’LERİYLE, MESAJLARIYLA, SMS’LERİYLE TÜRKİYE’DEN VE YURT DIŞINDAN KATKIDA BULUNAN HERKESE YÜREK DOLUSU TEŞEKKÜRLER…
BİR KEZ DAHA SÖYLÜYORUM İŞTE:
BU SEVGİYE ENGEL DAYANMAZ…

fcekirge@hurriyet.com.tr

İŞTE MALİYE BAKANLIĞI'NDAN GÖNDERİLEN CEVAP

“193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde sakatlık indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, son fıkrasında da sakatlık derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır. Kanunun 89/3 madde hükmü ile de vergi indiriminin kapsamı genişletilmiştir.

[FONT=Times New Roman]Bu hüküm doğrultusunda Maliye, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarınca birlikte hazırlanan “Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tespit Şekli İle Uygulanması Hakkında Yönetmelik” ile uygulama usul ve esasları belirlenmiştir[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bu konuda Maliye Bakanlığınca hazırlanıp 24/02/1999 tarihli ve 23621 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 222 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde ise konuyla ilgili açıklamalara yer verilmiştir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bu açıklamalar çerçevesinde; vergi indiriminden yararlanabilmek için engellilerin, bağlı bulundukları Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara istenilen belgelerle müracaat etmeleri ve başvuru sonucu kişinin en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilmesine müteakip alınan raporlar Merkez Sağlık Kuruluna gönderilmekte ve bu rapor üzerine işlem tesis edilmektedir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Başkanlığımıza intikal eden raporlar, “Merkez Sağlık Kurulunca Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” eki cetvellerde yer alan her bir özür unsuruna göre belirlenmiş özür puanı ya da derecesine göre incelenmektedir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yukarıda açıklanan düzenlemeler ile yetkili sağlık kuruluşlarından alınan raporlarda belirtilen çalışma gücü kayıp oranları, raporlarda yer alan tanı ve bulgulara göre doğru olup olmadığının üst kurul olarak görev yapan Merkez Sağlık Kurulunca incelenmekte, Türkiye çapında aynı bulgular için verilen çalışma gücü kayıp oranlarının farklı belirlenmemesi ve uygulamada bütünlük sağlanarak adaletli olması amaçlanmaktadır. Kurul kararını verirken engellileri muayene etmemekte, sadece raporda belirtilen bulgulardan hareket ederek özür oranını tespit etmektedir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Öte yandan, engelli vatandaşlarımızla ilgili e-mail yoluyla Bakanlığımıza intikal eden konularla ilgili inceleme ve araştırma yapılmakta olup, gerekli açıklama ilgili kişilerin elektronik postalarına ya da yazışma adreslerine bildirilmektedir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ayrıca, engellilerin Maliye, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Özürlüler İdaresi uygulamaları yönünden durumlarının rapor veya başa belgelerle belirlenmesi hususundaki işlemleri tek’e indirmek ve kolaylaştırmak üzere, yeni bir ortak çalışma ilgili kuruluşlar arasında başlatılmış bulunmaktadır.”[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Bu kanun eski tarihinden belli, ben bu süreçten geçtim, 0 elde var 0
Yanlışım varsa düzeltin;

artık raporlarımız ankaraya gitme diye bir zorunluluk yok devlet hastanesinden alınan yüzde 40 lık rapor geçerli olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt