Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk işe girdiğimde vergi indirimi için başvurmadım. Şimdi başvurduğumda olacaklar..?

Batax

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
15
Merhaba arkadaşlar,

2006 yılında bir şirkette ilk işe giriş tarihim oldu. 2007 yılında işten çıktım ve 165 primim yatmış.
O zamanda bilgisiz olduğum için vergi indiriminden hiç haberim yoktu ve başvuru yapamadım. İşyerindekiler bile bana haber vermediler.

Şimdi yeni bir işe başlayacağım ve vergi indiriminden yaralanmak için gerekli evrakları sordum. 2005 yılında aldığım % 95 oranındaki raporu kabul etmediler ve 2010 yılında aldığım % 75'lik raporum geçerliymiş.

Şimdi ben şunu sormak istiyorum. İlk işe girdiğimde müracaat etmedim ve 2013 yılında yeni bir işe girdim diye indirimden faydalanacak mıyım? Bu zaman kadar yatmış olan 165 gün primler erken emeklilik için geçersiz midir?

Vergi indirimine istediğiniz zaman başvurabilirsiniz, sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önce olduğu için ve ssk'dan emekli olacaksanız erken emekli olmak için vergi indirimi almanız şart. Primleriniz geçersiz olmaz.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sanırım rapor oranım %75 olmasından dolayı II. derece indirimden yararlanacağım. Fakat benim endişem, %75'lik orana ya %40'ın altına düşürürlerse ne olacak? Tek korkum bu zaten.

O kadar radikal bir düşüş olmayacaktır. Merak etmeyin...

Süreklidir %75!lik Rapora Vergi İndirimi Verilebilir mi?

Merhaba arkadaşlar, bugün tüm evrakları eksiksiz olarak İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na teslim ettim. Benim aklıma takılan bir kaç soru var. 2010 yılında aldığım %75'lik "süreklidir" yazısı olan rapora sizce Ankara oranı düşürür mü? 2006 yılında işe başladım ve 199 prim günüm var. Bi de erken emeklilik için SGK'ya gidince "vergi indiriminden faydalanır" belgesini götürecek miyiz?

Düşürülüp düşürülmeyeceğini bilemeyiz ama, % 60'ın altına çıkacağını zannetmiyorum, yine 2. derece olarak kazanacağınızı umuyorum...

Yıl ve prim şartını tamamladığınızda, sigorta müdürlüğüne erken emeklilik için başvurduğunuzda vergi indiriminizin olduğunu söylemenizde yeter, ama elinizde belgenizde olabilir...
* Emeklilik işlemleri için istenen belgeler nelerdir?

Vergi İndirimi Başvurusu Yaptım Internet Üzerinden Sonuç Yazmıyor

8 Ekim 2013 Salı günü %75'lik "süreklidir" yazan raporumla başvuru yaptım. Başvuru yaptıktan sonra belki işleme alırlar diye internet üzerinden sorgulama yaptım ama hiç bir sonuç çıkmıyor. Araya bayram tatili girdiğini varsayarsak normal olabilir. Belki de çok acele etmiş olabilirim. Henüz herhangi bir gelişme çıkmaması normal midir? Sabırsız ve heyecanla bir an önce sonucun çıkmasını bekliyorum.

Eğer siz raporu alıp Vergi Dairesine götürdüyseniz;
Raporunuz vergi Dairesindeki evrakların tarih ve işlem sırasına göre Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Saglık Kuruluna gönderilmesinden sonra kurul kararının geri gönderilmesi ve olumlu ise işyerinize olumsuz ise size ve işyerine bildirilmesi aşamalarından oluşmaktadır. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına başvurduysanız,Google den SİBİS adlı programı bulup TC kimlik ve soyadınızla giriş yaparak, sorguladığınızda "işlemler tamamlandı" diye yazıyorsa Vergi Dairesine sorabilirsiniz.

Eğer elinizde rapor yoksa ve Vergi Dairesi sizi hastaneye sevk ettiyse;
Siz hastaneye gidip raporu aldıktan sonra ilgili hastane raporunuzu resmi yazı ile bir müddet sonra Vergi Dairesine gönderir.Vergi Dairesindeki evrakların tarih ve işlem sırasına göre Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Saglık Kuruluna gönderilmesinden sonra kurul kararının geri gönderilmesi ve olumlu ise işyerinize olumsuz ise size ve işyerine bildirilmesi aşamalarından oluşmaktadır. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına başvurduysanız,Google den SİBİS adlı programı bulup TC kimlik ve soyadınızla giriş yaparak, sorguladığınızda "işlemler tamamlandı" diye yazıyorsa Vergi Dairesine sorabilirsiniz.

Maalesef bu dedikleriniz benle ilgisi yok. Raporumu direk aldılar ve hiç bir hastaneye sevk etmediler. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na başvuru yapmıştım. Şu anda sorgulama yapınca ekran boş çıkıyor.

Dediğiniz gibi henüz çok yeniymiş başvurunuz, en az 2-3 hafta bekleyin...

SİBİS te dün itibari ile başvurunuz işleme alınmıştır yazısı var. Evraklarımı gönderdiğim 5 ay oldu ne zaman onaylanır..

Maliye sakatlık indirim başvurularını bayağı geç sonuçlandırıyor uzun süreden bu yana. 6 ayda ancak yanıt geliyor...

Üst Alt