Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk işe girişte malul olduğum gerekçesiyle emeklilik başvurum red edildi..?

zaferisik71

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
meraba.

ben %50 raporla işe başladım 13 yıllık sigortalılık sürem ve 3600 ü aşkın pirimim var

hastalığım arttı ve ANKARA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN %70 rapor
aldım bipolarafektif tedavi işlevselliği düzelmez.
ssk ilk işe girişte malül olduğum gerekçesiyle
reddetti.itiraza baş vursam sonuç ne olur.

askeriyeden de 1994 de 8.5 aylık asker iken çürüğe ayrıldım. işin içinden çıkamıyorum.mağdurum ağır ilaçlar kullanıyorum.ne olur yol gösterin.bir yıldır da işsizim.iki çocuk okutuyorum.

haluk bey vergi indirimi alıp erken emeklilikten faydalanacaksınız yalnız oda eğer 1derece indirim alırsanız 15yıl 3600 prim gününe tabi olursunuz ki buda 2 yıl daha beklemeniz anlamına gelir

İlk sigortalı olduğunuzda %50 raporunuz vardı, ama bugün maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız var. Doğru mu?
Hal böyleyken, sgk sizin malululen emeklilik başvurunuzu "ilk sigortalı olduğunuzda aynı hastalık vardı" diyerek reddetti. Böyle mi oldu?

mrb sn.hocam %50raporumda pisikotik reaksion idi cetvele göre malüliyet değeri olmadığını siz daha iyi bilirsiniz.
gecen yıl baş vurduğumda niğde devlet hastanesinin vermiş olduğu %70 bipolar tedavi düzelmez raporu. %60 değildir. diye reddedildi. itiraz hakkımın olduğunu bilmiyordum. 1 yıl sonra ANKARA NUMUNE E.A HASTANESİNE sevk aldım.
NİĞDE DEV. HAS.nesinin raporunu %70 bipolar tedavi işlevselliği düzelmez. MALÜLDÜR durum bildirir raporudur .HAKEM HASTANE raporu aldım.

şimdi de önceden malül sayıldınız diyorlar.
doktoruma sordum. ilk raporum şuan ki değeri %45 diyor. benim aldığım sene malüliyet oranı %66 idi. şimdi%60 buna göre nasıl malül sayılıyorum. itiraza red gelirse dava açmalı mıyım? itiraz dilekçesini nasıl yapmalıyım.

tşk alakanıza ve ilginize saygılar

İlk işe başlangıcınızda %50 rapora sahip idiyseniz, ama şimdi maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybınız varsa, malulen emekli olursunuz. Bu konuda hiç tereddütünüz olmasın. Evet, sgk yasaya aykırı olarak hareket edebilir, ama dava edersiniz red kararlarını ve hakkınızı alırsınız.

Dayanağınız: 5510 sayılı yasanın 25. maddesi "maluliyete temel olan hastalık ilk sigortalı olunan tarihten önce varsa malulen emekli olunamaz" demiyor, yasa, ilk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde (%60 ve üzeri) sakatlık olmamalı diyor ("Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.")

Yani, ilk sigortalılıkta %50 raporum vardı, maluliyeti gerektirmiyordu. Ama şimdi maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybım var. Beni malulen emekli etmeyen sgk yasaya aykırı hareket ediyor... Mantık bu.

Bu şekilde dava açıp kazanan bir sürü insan var... Red kararı gelirse, derhal bir avukat tutup hukuki süreci başlatırsınız.

mrb hocam. yüksek sağlık kurulunun ilgili makamına itirazda bulundum cevaben bana çalışma gücünün %60 şını kaybetmedim gerekçesiyle malülen emekli olamayacağım bildirildi.
ANKARA NUMUNE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNİN vermiş olduğu %70 malüldür raporu doğrultusunda dava açmayı düşünüyorum.
bu davada SGK nın beni madi ve manevi olarakta zarara uğrattığını düşünüyorum. madi ve manevi olarakta dava açmalı mıyım.

şimdiden alakanıza ilginize teşşekkür ederim iyi çalışmalar.

sayın hocam elimdeki rapor HAKEM HASTANE ANKARA NUMUNE EĞİTİM ARAŞTIRMA hastanesinin kararı %70 malüldür bu durumda mahkeme benim yeniden mi rapor alma mı isteyecek SGK KANUNA AYKIRI HAREKET etmiyor mu?

Üst Alt