Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez araç muayeneye gideceğim. Dikkat etmem gereken bir husus var mı?

mozenalp

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar. Tertibatlı araç kullanıyorum. Üç senem doldu ve cumartesi günü ilk muayeneme gireceğim. Dikkat etmem gereken bir şey var mı? Götürmem gereken evrak v.s.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

evrakların tam olsun.egzos emısyon testıde dahıl.ılk yardım setı yangın tuğu stepnede tam olsun kafi.

mozenalp

plakanda vida veya delik varsa değiştir. yoksa geçmez. ayrıca bilgisayarlı fren testi de yaptır. en çok plakadan ve fren testinden araçlar geçmiyor. ağır kusura giriyor.

Yanınızda nakit para olsun, kredi kartı geçmiyor. Aracınız yeniyse herşeyden geçersiniz. Sızdızmazlık testi, yangın tüpü vb hep hafif kusur, raporda belirtiliyor ama geçiyosunuz.
Engellilere öncelik var. Belirtin.

Soru ve Cevaplar-TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları
"TÜVTÜRK Muayene İstasyonlarında, engelli vatandaşlarımıza ait araçlara muayene sırasında öncelik tanınmakta olup, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 35'nci maddesine göre, engelli araçları dahil tüm araçlardan muayene ücreti tahsil edilmektedir."

Muayene Öncesi-TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları
Gerekli Ekipmanlar Listesi-TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları

https://www.mymemur.com.tr/d/file/2017-yili-kusur-tablosu.pdf

Son düzenleme:
Crimean

Arkadaşlar muayenemi yaptırdım. Ruhsatta yazan muayene geçerlilik tarihimi geçirmememe rağmen, ruhsat çıkarmadan önce yaptırmış olduğum tespit muayenesini esas alarak, muayenemin bir yıl geciktiğini söylediler ve gecikme ücreti tahsil ettiler. Bu doğru bir uygulama mı? Şikayet etmeli miyim? Yoksa haksız olan ben miyim?

mozenalp
Sanırım onlar haklı. Ruhsattaki tarihe bakmak lazım, geçen sene mi yazıyor? Hatırladığım kadarı ile sıfır araçta ilk muayene için süre 3 yıl ancak bizde donanım takıldığı için araya bir muayene giriyor ve otomatikman 2 yıla iniyor. Bende benim araç LPG'li o yüzden zannediyordum. Sizin araçta LPG'li mi?

Crimean

Ruhsatta Haziran 2018 yazıyor ama tespit muayenesinin evrağında 2017 yazıyor. Muayene kağıdını esas aldılar. 100 tl ceza ödedim. Benim arabada tüp yok. Tertibat var.

ben tertibatı söktüm ? onlara baktıklar mı ?

Ben önceki araçlarımda 4 defa muayeneden geçtim.hiç birinde tertibat yoktu hatta ordaki çalışana sordum sorun çıkmaz dedi.

Sağolun cevaplar için ruhsata işli donanım tertibata bile bakmadılar

Cam filmi olanlar ne yapmalı ? Bir kere muayeneden geçti bir sorun olmadı ancak sanırım cam filmi hakkında kanun çıkmış, haberi olan var mı ?

Cam filmi tarifi kusur olarak geçiyor. Sıkıntı etmeyin.

Üst Alt