Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez rapor alacağım. Nelere dikkat etmeliyim?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
aradaşlar çarşamba günü rapor için hastane randevum var nelere dikkat etmeliyim.. özellikle neleri belirtmeliyim? ömss,ulaşım,ehliyet,iş gibi alanlar için rapor istiyorum özellikle bunun için ne yapmalıyım? hepsi tek rapor ile olur mu yoksa ayrı ayrı rapor mu istemeliyim?

Tek bir rapor ile tüm haklarınızdan yararlanabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lik-raporu-almak-icin-dilekce.html#post519208

Raporunuzda bulunmasını istediğiniz ibarelerin işaretlendiğinden emin olmadan hastaneden çıkmayın ve sıcağı sıcağına düzeltmelerini isteyin..:) Sonradan uğraşmak durumunda kalmazsınız en azından.. Verdiğim linkte ki konuyu dikkatlice okuyun ya da not alın..

merhaba..sakına sırada hiç bekleme heyet raporu de dal doktorun odasına.ve hiç çekinmeden nerende ne rahatsızlığın varsa söyle olaki doktor kaçırabilir gözünden..ve rapor bütün resmi işlerini yapar.ssk dan emeklilik hariç..iyi geceler..

benim sadece işitmemde problem var bu da %47 gibi bir sonuçtu rapor için randevu aldığım gün söylenen..bu duruma göre sakat statüsünde çalışma,sakatlık/vergi indiriminden yararlanma, 2022 sayılı yasadan yararlanma ibarelerini raporuma ekleyebilir miyim.. 2022 yasası hakkında pek bilgim yok aslında..

%40 ve üzeri alırsanız, sakat statüsünde çalışabilirsiniz,vergi indiriminden yararlanabilirsiniz ve;
geliriniz 100 TL'yi geçmiyorsa çalışmıyorsanız yani aktif sigortalı değilseniz ve isteğe bağlı prim ödemiyorsanız http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html başlığındaki belgelerle kaymakamlıktan malmüdürlüğüne 2022 maaşı için başvuru yapabilirsiniz.. Yani hem çalışıp hem 2022 maaşı alamazsınız.. 2022 maaşına başvurursanız ve bağlandıktan sonra işe girerseniz 90 gün içerisinde kestirmekle yükümlüsünüz aksi takdirde borç tahakkük edilir ve aldığınız maaşlar sizden tekrar istenir..

Ayrıca haklarınızla ilgili http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html başlığından ilgili bölümleri inceleyip kafanıza takılan sorular olursa başlıklar açabilirsiniz..

yani çalışmadığım sürece bu 2022 maaşını alırsam işe girdiğimde kestirirsem bu maaşı bana ödenen kısmı geri istenmez mi? ve ileride bu emeklilik olayını engeller mi?

Yani çalışmadığınız sürece 2022 alırsanız ve işe girdiğinizde kestirirseniz sorun yok..
Emeklilik olayını etkilemez,
Raporu aldığınız oranı, İlk tam prim olarak yatırılmış işe giriş tarihinizi, doğum tarihinizi(gün,ay,yıl) ve son 2520 primin fazlası hangi statüde belirtirseniz ne zaman emekli olacağınızda hesap edilir..
Tabii ki erken emeklilikten faydalanabilmeniz için Vergi indirimi almanız gerekiyor, ve alabilmeniz içinde çalışıyor olmanız gerekiyor..
Raporunuzu aldıktan sonra Sakatlık - Vergi İndirimi ve Emeklilik bölümlerini inceleyip gerekli sorularınızla ilgili başlıklar açabilirsiniz..

raporumun heyetten çıkmasını bekleyeceğim.. ne kadar sürer?

arkadaşlar bugün ilk kez alacağım rapor için işlemleri hallettik.. heyetten çıkmasını bekleyecekmişiz.. ne kadar sürer sizce? bize kesin bir tarih vermediler de..

Hastanesine göre değişiyor. Ben tüm imzaları aynı gün tamamlayıp, aynı günün öğleden sonrasında heyetten raporu almıştım.

engelli raporumu aldım ilk kez...bilgilendirir misiniz?

bugün engelli raporumu aldım.. 2 adet orjinal vermişler.. 2 tane de fotokopi çektir dediler.. ama fitikopilerin onaylatılmasından filan bahsetmediler.. acaba onları onaylatmam gerekir miydi? raporumdaki bilgiler şöyle:
Bilateral ileri derecede snik (H91)
sağ kulak=500hz:70db,1000hz:80db,2000hz:95db,4000hz:100db
sol kulak=500hz:75db,1000hz:85db,2000hz:90db,4000hz:55db
oran=%48
ağır özürlü=hayır
sürekli=X
H sınıfı ehliyet alabilir=evet
"2022 sayılı yasadan faydalanarak maaş almak,özürlü olarak işe girmek,malülen emekli olmak,vergi indiriminden yararlanmak,bakım ücreti almak,ücretsiz paso almak,eğitim ve rehabilitasyon almak ve tüm özürlü haklarından faydalanmak için oran bildirir özürlü raporu ittifakla tanzim edilmiştir."yazıyor..

arkadaşlar sormak istediğim önemli bir şey de şu:
işitme cihazı kullanması gereklidir=hayır
ben işitme engelliyim burada neden hayır yazıyor sizce?

raporda göze çarpan eksiklik mevcut mu?
bilgilendirir misiniz?

Üst Alt