Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk psikolojik atak dönemi sonrası neler yaşadınız?

Hayaoo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ilk psikotik atak dönemini geçirdikten kaç ay yada yıl sonra tekrar bir atak geçirdiniz. o ara dönemde nasıldınız neler hissettiniz?

Son düzenleme:
Ne atağı arkadaşim ilacını yutmazsan hastalanirsin

Hala psikotik atak geçiriyorum. Bugün aklım başımda ondan buraya yazabiliyorum yoksa yazamam hayatta. Bir hafta başına iki kere yaşıyorum hem de. En güçlü antipsikotikleri denedim, invega, Solian vs.. ama hiçbiri etki etmedi. Resmen leblebi gibiydiler bana göre. En sonunda doktor Xeplion iğneye başlattı en iyi sonuç için iki ay süre geçmesi gerekiyor dedi. İki gün önce ikinci iğneyi vuruldum etki etmesini bekliyorum şimdi. Ben kendimi peygamber falan sanmıyorum, ya da Mehdi falan...
Cinlerin aklımı okuduklarını düşünüyorum. Yanı başımdalar, her an bir hata yapıp rezil olmamı bekliyorlar. Benimle konuşuyorlar, küfür ediyorlar, tehdit ediyorlar. Şimdi sağlıklı kafayla düşününce hiç olur mu öyle şey diyorum ama psikoz anında bu düşüncelere inanıyorum...
Hiç yalnız hissedemiyorum. Sürekli beni izleyen birileri var sanki...

Ben ilk ilaç kullanmaya başladığımda daha iyi durumdaydım şikayetlerim hafifti. 2 yıl sonra ilacı bıraktım ve durumum ağırlaştı.

Hangi ilaçları kullanıyorsun dostum? İlaçları hiç bırakmamak gerekiyor. Peki İlaçları kullandığın zaman atak yaşadın mı?
Pickle

Hayaoo

Rexapin 10 mg kullanıyorum.
Atak gelince hemen ilaca başladım ama etki etmesi 2 ay sürdü. Onun dışında başka atak yaşamadım.

Allah şifa versin dostum ilacı kullandıktan sonra şikayetlerim hafifledi demişsin hangi şikayetleriniz hafifledi sizde de odaklanamama, konsantrasyon eksikliği, depresyon, donukluk bunun gibi şikayetleriniz var mıydı? Pickle

Hayaoo
Bende sadece gerçeklikten kopma vardı, başka şikayetim yoktu.

ilk depsesif atak geçirdim çok ağırdı etkisi de uzun sürdü. Sonra manik atak geçirdim. aradan 11 yıl geçti. bu arada .ok ataklar geçirdim ama 1 yıldır hiç atak geçirmedim ama halüsinasyon olduğu oluyor. İlaçları 1 kez bile aksatmadım ve şimdi meyvesini yiyorum.

peki düzenli ilaç kullandığınızda hiç atak geçirdiniz mi ilacı bıraktıktan sonra mı atak geçirdiniz? Pickle

zihin karışılığı,depersonalizasyon derealizasyon, konuşmalarım amaca varmıyordu etraftaki insanlar tarafından izleniyorum hissi, insanlar bana zarar vermek istiyor, ev boş olsa bile izleniyor gibi hissediyordum, duygu küntlüğü, düşünce bloğu vb. şeyler. ilaçların etkisi çıkması bazen aylar alabiliyor tam iyileşmen yıllar alabilir. bu sabır işi. ilaçları bırakma ve sana kesinlikle tavsiyem kendine spor dalı seç yüzme bisiklet koşu gibi..
Hayaoo 3. senede iyileştim meresa kullanıyordum, onu kesince tekrar atak geldi

Hayaoo
Sadece ilacı bıraktıktan sonra atak geçirdim. Öldüğümü, cehenneme gittiğimi sanıyordum.
Annemi şeytan sanıyordum, kendimi peygamber sanıyordum, çok ünlü biriymişim gibi geliyordu. Tam 2 ay sürdü bu kafa.

Ataklar tamda yukarıdaki dediğiniz gibi sadece saçmalıklar yaşadığınız çevreniz ve eğitim durumunuza göre değişiyor. Genel olarak ve akademik olarak değerlendirme yaptığınızda psikotik belirtilerin bir kısmını çevre ve eğitim durumunuza size göre yaşıyorsunuz. Ataktan sonra araştırma yapıp farkındalık oluştu.

Xeplion 10 günde etki etti. 1-2 ayda da tam olarak kendime geldim. 3-4 aydan sonra doz ayarlaması yapıldı.

İlacın yan etkisinden başka bişe kalmadı. Halsizlik isteksizlik enerjisizlik birazda duygusuzluk

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt