Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk sigorta girişim askerlikten sonra. Askerlik borçlanması yapabilir miyim?

kamucu011

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Askerlik borçlanması hakkında bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak. 29.01.2018 tarihinde askere gittim kısa dönem er olarak 180 gün askerlik yapıp 29.07.2018 tarihinde terhis oldum. İlk sigorta girişim askerlikten sonra 24.10.2018 tarihinde yapıldı daha önce herhangi bir sigorta girişim yok. Bu bilgileri verdikten sonra danışmak istediklerim:

1- İlk sigorta girişim askerden sonra olduğu için araştırdığım kadarıyla eğer borçlanırsam sigorta giriş tarihim 180 gün geriye çekilecek. Yani şuan çalıştığım yerde 24.04.2018 tarihinden bu yana sigortalı çalışıyor olarak mı görüneceğim e devlette ?

2- Sizce askerlik borçlanmasını ne zaman yapmalıyım ? Sigorta primleri bildiğim kadarıyla her yıl artıyor buda demek oluyor ki her geçen yıl ödeyeceğim rakam yükselecek. Eğer böyle olacak yılbaşında bile önce borçlanmayı düşünüyorum sizce erken yapmakta fayda var mı?

Asgari ücret arttıkça sizinm borçlanma için ödeyeceğiniz para artıyor.
Ne kadar erken yaparsanız o kadar iyi.
Dediğiniz gibi ilk giriş tarihiniz 180 gün geriye gider.

Peki hocam borçlanma için ödeyeceğimiz rakamın önemi var mı? 2008 sonrası girişliler için önemi yok tabandan borçlanın diyorlar genelde.

Aynen öyle.Tabandan borçlanma yapın.

Merhaba, yatırmanızda pek bir avantaj yo ki? zaten siz yaşınız gelinceye kadar çalışacaksınız şimdiki yasaya göre 180 gün önce sigortalı olmanızda hiç bir katkı sağlamayacak zaten yaşınızı bekleyeceksin bu süre zarfında sigortalılık yılını fazlasıyla doldurursunuz. bana kalırsa askerlik borçlanması yapmanıza gerek yok, Fakat ileride yasa değişir Ağustos 2018 yılından önce sigortalı olanlara atıyorum şu kadar yıl erken emeklilik gündeme gelir o zaman askerliğinizi borçlanırsınız. kamucu011

Aslında doğru söylüyorsunuz bu açıdan hiç bakmamıştım.Dediğiniz gibi şuan borçlanmamın hiçbir faydası olmayacak ileride birşeyler değişirse belki borçlanırım. Düşünceniz için teşekkür ederim. karizmatikmen

hocam emekliliğiniz yakınlaşır da anlarım,iş hayatınız daha yeni başlamış bu acele ne hemen:))

Öncelikle başlık hatalı düzenlenmiş.
Arkadaşın sigorta başlangıç tarihi askerlikten sonra, başlıkta ise tersi.
Konuya gelirsek bence de şu an için çok gereksiz.
Daha çalışma hayatına yeni atılmışsınız, büyük ihtimalle gereken süre zarfında primleri zaten dolduracaksınız.
Engelli olduğunuzu, yaş şartınız olmadığını bile düşünsek sadece 6 ay önce emekli olmak vereceğiniz paraya değer mi, ki bence değmez.
Ve bütün bunları konuşmak için bile çok erken.

Üst Alt