Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlk sigorta tarihim 02.2008. % 90 raporla ne zaman emekli olurum?
2.2008 tarihinde ilk defa sigortalı oldum ve 1 gün toplam primim var.Şu an %90 engelli raporum var.Tekrar sigortalı işe girsem emeklilik için kaç gün primim olmalı ve kaç yıl sonra emekli olabilirim.
ronaldo7 %90 rapor ve buna istinaden 1 derece vergi indirimi alırsanız 15 yıl hizmet yıbe 3600 güne tabisiniz
%90 raporunuz tek bir rahatsızlıktan ise veya %60 malulen emeklilikte 10 yıl hizmet yılı ve 1800 gün ile emekli olabilirsiniz.
Genetik rahatsızlık olan kas hastasıyım dogustan oluyor bu hastalık ama etkileri sonradna ortaya cıktı mesela ilk sigortalı oldugum tarihte raporum yoktu.Sonradan rapor aldım ve son durumda %94 sürekli raporum var.tek bir hastalık.Sanırım hastalıgıın çeşidinden dolayı malulen emeklilik bana göre değil ya da sgk bu hastalık için engelli emekliliğine basvurun diyor tam emin değilim.
İlk sigortalılığında maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olanlar malulen emekli olamaz. Umut'un yazdığı gibi, 1. derece sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra erken Yaşlılık emekliliğinden yaralanacaksınız
peki Bülent bey İlk sigortalılık tarihindeki malul sayılacak derecede iş gücü kaybım olup olmadıgı nasıl tesbit edilecek.Rapor ile mi.Benim ilk sigortalılık tarihinde hastalıgım ile ilgili raporum yoktu.Bu tamamen hastalıgın seyrine göre mi tahmin edilecek yoksa ilk sigortalılık tarihinde raporum olmadıgı için o tarihte saglam sayılıp sigortalı olduktan sonra malul mu olmuş olacagım.
Kas hastalıklarında SGK işleri o kadar karışık ki.Annem %90 raporlu kas hastası ama prim gün herşey tamam.SGK ya dava dahi açtık malul değilsiniz diyerek reddeddildi yani neredeyse ayakta duramıyor tekerlekli sandalyeye ihtiyac duyacak.Annemin de hastalıgı sonradan ortaya cıktı ve % 90 sürekli rapor aldı.NOT (engelli emekliliği için girişimimiz olmadı.Sadece malul sayılsın diye girişimimiz olmuştu).
İlk sigortalı olunan tarihte malul düzeyde işgücü kaybı olmadığını ispat etmek sizin sorumluluğunuzda maalesef. Öncesinde alınan düşük oranlı rapor, askerlik, detaylı tıbbi değerlendirme içeren epikriz vb. olabilir.