Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk sigortalı olduğum tarihteki primlerim emeklilikte görünmüyor..?

gry54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese slm arkadaşlar ben yeni katıldım siteye.
sizden ricam bana bi yardımcı olurmusunuz ben artık bu hespalardan kafayı yıcem.
sunu söyleyeyim bnm özürlü raporum yüzde 40 ve 2003 te alınma sürekli raporum var ve o raporda sadece skolyoz ve nefes yetersızlıgı felan var ama su anda bende kalp yetersizliğide başladı ve raporumda bu yok tahminen tekrar rapor çıkarsa biraz daha yüksek olabilir.

Mecburi (Tarım) Sigortalılık giriş tarihi 01.08.2006. çıkış tarihi 26.06.2014.toplam 7 yıl 10 ay 26 ödemişlik var.bu tarihten itibaren (26.06.2014) işe girip 4a sigorta başladı (27.06.2014).yani şu anda 2881 gün bagkur 565 gün sigorta prim var.ben ssk yı aradaığımda bana 3.5 yıl ssk odemesi yaparsan ssk dan malül emekli olursun denildi ve yapmazsan bağkurdan hemen emeklilik başlatılır denildi.bende hesabıma göre 2 yıl daha ssk ödersem ssk dan malülen emekli olurum.ama ben e devlette sunu gördüm 4a hizmet sorugusu yaptığımda bnm ilk işe giriş tarihim 01.10.1996 olarak görünüyor ama ben bunu görmediydim ve memurar ilk giriş olarak tarım bağkuur girişi gösterdim yani bu tarihi söyledim ona göre hespladı 01.08.2006.
ben bu 1996 girişi tam hatırlamıyorum ama o zmnlar çıraklık eğitime gittiydim acaba orada oto olarak açılmış olabilirmi olsa bile borç çıkmıyor.
eğer bu böyleyse orada bağkur gırısıne kadar yaklasık 10 yıl daha var o 10 yıl odenebılırmı odenırse o zmn ben su anda bu hesplara göre 18-19 yıl yapar ben bu sekıldemi emekli olrum yardımcı olurmusunuz sımdıden allah razı olsun

Dogum tarihim 1982
Engelli rapor tarihim 2003 sürekli oranı %40 şu anda raporda olmayan 2 hastalık daha başladı.

Tarım bağkur giriş tarihim 01.08.2006

Çıkış tarihim 26.06.2014

İşe başlama ssk giriş tarih 27.06.2014

İşten çıkış ssk tarihi 25.05.2015

Tekrar işe giriş ssk tarih 23.07.2015 ve işe devam etmekteyim.

Ben bu durumdayken ssk dan malülen emekli olabilirmiyim veya nasıl emekli olabilirim.

NOT:E DEVLET 4A HİZMET DÖKÜMÜNDE SONRADAN GÖRDÜĞÜM İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ VAR 1996 YILINDA İŞE GİRİŞ TARİHİM VARMIŞ
BU TARİHLERDE BOBİNAJCIDA ÇALIŞIYORDUM.VE BU İŞE BAŞLANGICI KİM YAPTI HATIRLAMIYORUM AMA PRİM DÖKÜM GÖZÜKMÜYOR
EĞER BU 1996 TARİHİNİ RESMİYETE DÖKERSEM ŞİMDİDEN MALÜLEN EMEKLİ OLABİLİRMİYİM BU TARİH GEÇERLİMİDİR.

Son düzenleme:
gry54

Malulen emekliliğin şartları:

1- İlk sigortalı olunduğunda maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybının olmaması
2- Emeklilik talebinde bulunulan tarihte maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybının olması
3- İlk sigortalı olunan tarihten emeklilik talebinde bulunulan tarihe dek en az 10 yıllık süre geçmesi
4- Bu süre zarfında en az 1800 gün prim yatırılmış olması.

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda en son hangi statüde prim yatmışsa, emeklilik de o statüde gerçekleşir. Yani, velev ki tüm primler tarım sigortalı olsa, emekli olmadan önce 10 gün ssk'Lı çalışan olursanız, emekliliğiniz de ssk çalışan (4a) statüsünde olur.

Ek olarak;
Çıraklık, staj dönemlerinde kısa vadeli sigorta kollarına ödenen prim ile genel sağlık sigortası primlerinin ödendiği süre emeklilik hesabında dikkate alınmaz. Sigorta başlangıcınız 18 yaşını doldurduktan sonra ilk tam primin ödendiği tarih olarak baz alınır.

Üst Alt