Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk sigortalı olduğumda diyalize giriyordum. Şimdi nakilliyim. Malulen emekli..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Ben işe başladığımda diyaliz'e giriyordum. Sonra nakil oldum. 1800 gün yeterli olacak mı yoksa 10 yıllık sigorta şartı da aranacak mı ya da şartsız mı emekli olacak organ nakli olanlar ? Bu konuda net bilgi yok hiç bir yerde , nasıl öğreneceğiz? :confused: :eek:

Maalesef hayır. Çünkü diyalize girmek de nakil olmak da malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı demek. Ve "Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün en az % 60’ını kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse sigortalı bu hastalık veya engeli sebebiyle malullük aylığından yararlanamaz."

OturanBoğa;
Yani bu durumda bu yasadan yararlanamıyorum, doğru mu anladım ? :(

Yeni düzenlemeye göre malulen emeklilik?

Merhaba. Maluliyete ilişkin SGK nın 1 Eylül 2013 te yürürlüğe giren bu yeni düzenlemesiyle alakalı haberleri okudum ve haberde "tüm organ nakilli hastalara koşulsuz maluliyet" diye bir içerik dikkatimi çekti. Kendi durumumu merak etim ve sormak istedim.
Ben 2000 yılında 15 yaşında iken diyalize girmeye başladım,
Sigortam ilk Nisan 2004 te başladı. 2008 yılından bu yana ise Allaha şükür böbrek nakilli olarak hayatımı devam ettirmeyteyim.

Bu yeni düzenlemeye göre (sigortalı olarak 10 yılım dolunca) 2014 te malulen emekli olabilme hakkım var mıdır? Yoksa; hastalığım sigorta başlangıcımdan önce olduğu için sadece 'Erken Emeklilik' ten mi faydalanabiliyorum? (2500 prim günüm var, Erken emeklilikte böbrek nakillilere yüzde kaç rapor veriyorlar?)

Iyi günler.

Maalesef, bugün maluliyeti gerektiren durumun ilk sigortalı olunan tarihte olmaması gerek ki malulen emeklilik hakkı doğsun. Sigortalı olmadan önce diyalize girenler, malulen emekli olamazlar.

Üst Alt