Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlköğretimde okuyan otizmli oğlumu okul servisi eve bırakmak zorunda değil mi?

tohumlarfidana

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Sizlere bir kac sorum olacak. otizmli bir cocuk ailesi olarak ilkogretim okulunda okumakta olan bir evladim var ve birazcik muzdaribim.. bazi haklarimiz olmasina ragmen bunlari zor durumda birakarak bizlere sagliyolar sizlere sormak istiyorum okul servisi ile gidip gelirken kapi teslimi olmak zorunda midir? yoksa okulun belirledigi eve uzak olan bir yerde mi birakmak zorunda? Bunu ogrenmek istiyorum ogrencimi kapiya teslim etmek zorunda degiller midir beni bilgilendirirseniz cok sevinirim

Günümüzde o kadar çok kötü niyetli insanlar var ki bence İlköğretim çağındaki tüm öğrenciler kapıya kadar bırakılmalı, kaldı ki oğlunuz özel bir çocuk, daha da hassas olunmalı.

keske herkes sizin gibi dusunceli olsa.. okulumuzun muduruyle gorusme sagladigimda,soyledigi sey kapiya kadar birakmak zorunda degil boyle bir zorundalik yoktur oldu.

@tohumlarfidana

Genel bir temayül uygulandığı çok açık. Servis Yönetmeliği'nde şöyle hükümler var ve işe yarayabilir:

Öğrenci ve çocukların oturarak, güvenli ve rahat bir yolculuk yapmalarını sağlayacak tedbirleri almak, taahhüt ettiği yere kadar valiliklerce belirlenecek okul açılış ve kapanış saatlerine göre Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen azami sürelere uymak suretiyle taşımak,

Öğrenciler ile çocukların güvenli şekilde servis aracına binip inmelerini ve gerektiğinde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak ve öğrenci ve çocuklar ile iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla eğitime katılarak bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen sertifikaya sahip olmak,

Bence okul yönetimine durumu sözlü, aksi halde yazılı olarak bildirilmelidir. Sonuç alamazsanız ilçe milli eğitime bir dilekçe verebilirsiniz. Bence sorun çözülebilmeli. Yönetmelikte sıkıntılı tek kısım yukarıda kırmızıya boyadığım alan ama yine de sorun çözülebilir.

bir cok yere yazi yazdim. il ve ilce mudurlukleriyle sozlu gorusmeler yaptim bir cok hususta fakat onlar kanit ve ispat istediler daha sonrasinda ise cimere yazili bir sekilde durumumu izah ettim sonuclanmasini bekliyorum. %80 bir engeli olan bir ogrenci icin,engeli olsun olmasin bu kadar sag duyusuzca davranilmasi gercekten icler acisi..

tohumlarfidana

Kanıt ve ispat meselesini anlayamadım. Servis sizin istediğiniz noktaya bıraktığını mı iddia ediyor?

kanit ve ispat okul icerisindeki durumlar icin istenmisti problemler yasiyorum ayni sekilde ogretmen ders saati icinde keyfi 3 saat kaybolabiliyor bunun gibi durumlar icin ispat istenmisti.. servise gelincede evimin onunde birakilmiyor baska bi yerde duruyor ben gidip aliyorum.

tohumlarfidana

Yani aslında varsa sağlık raporu ya da RAM raporu iş görmesi lazım.

Peki sizin yazılı müracaatınıza yazılı olarak mı yanıt veriyorlar? Eğer öyle ise gerekçesini okumak isterim.

ramdan raporumuz var ozel egitime gidiliyor ayni zamanda. yazili olarak ilce mudurluklerine yazili bir sey beyan etmedim fakat sozlu bir gorusme saglandi ordan ilgi goremeyince cimer araciligiyla yazili olarak iletisim sagliyoruz. dun elime bir sonuc geldi fakat pek bir aciklayaci birsey yokyu ama yinede sizlere gosterebilirim

Nn6y55.jpg
[/url][/IMG]

Kimi şikayet ettiğinizi tam olarak anlamadık... bu kişilerin tespiti lazım diyor benim anladığım.

Şikayet edilen okul yönetimi değil miydi?

Üst Alt