Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlköğretime yeni başlayan kas hastası ve 7 yaşında oğlumun okuldaki ilk günü..?

emel06

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Oğlum kas hastası ve 7 yaşında bu sene okula başladı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler sanki uzaylıymışız gibi okul bahçesinde bizi bir süre süzdüler. Tabi okulun ilk günü tanışma okulu tanıma aşaması ve öğretmen çocuklar okulu gezdiriyor. Sanki oğlum sınıfın öğrencisi değil beklerdim ki sandalyesinden tutup oğlumu da alsın ve gezdirsin!
tabi ki öyle olmadı. hiç siz de gelin falan demedi. ben oğlum üzülmesin diye peşlerine takıldım ve gezdim. Daha sonra okul bahçesinde oyunlar oynayarak çocuklara arkadaşlarının isimlerini öğretiyor. Halka yaptı biz dışarıda çağıran yok ben yine oğlum dışlanmasın diye halkayı araladım ve oğlumu halkaya dahil ettim.
sonrasında velilerle bir toplantı toplantıda birtakım konulardan bahsettikten sonra öğretmen kot pantalon giydirilmemesini söyledi ben de oğlumun durumundan dolayı pantolonla rahat edemediğini ve eşofman altı giydirdiğimi söyledim. Öğretmende ben size demiyorum diğer velilere diyorum o özel eğitimlik dedi. tabi ben bu lafa çok alındım.
Ben mi bu yapılanları yanlış anladım yoksa öğretmen mi yanlış yaptı, karar veremedim. ben oğlumun hiç kimseden farklı olmasını ve one farklı davranılmasını istemiyorum
Sizler ne düşünüyorsunuz ve neler yaşadınız paylaşırsanız ve ne yapmalıyım bir fikir verirseniz sevinirim.

emel hanımm gerçektenn gerçekten söylüyomm bakınn hocadann szie fayda gelmezz lütfenn buna inanın o hocadan sizin evladınıza fyda gelmzz hele hoca baynasaa hiçç gelmezzz çünkküü bayna hocalarınn coğuu kendinnii bişey zannediyorr size söyledğii lfaa ben bile alındımmm cocuğunuz bir erkek öğretmene bırakırsanız daha iiyii çünküü bayna hocalar asidirrr ğer şimdilikk yazacağımm bu kadarr gerçekteenn çokk üüldüm evladınıza yapılanlarıı evladınızı halkyaa almadıkları içinn en önce onu almasıı gerkirkennn hocanın yaptığı şeye bak yavv rezillikkk buuu

Bencede kalem hanım haklı öğretmeni karşınıza alın ve beklentilerini isteklerini ve sizin beklenti ve isteklerinizi de dinlemesini rica edin okula 1 eşya vermiyorsunuz tabii ki haklısınız yerden göğe kadar evladınızı emanet ediyorsunuz ve birtakım beklentiler içinde olmak da en doğal hakkınız onun da görevi ve sorumluluğu lütf değil.Gerekirse bunu da uygun bir dille anlatın derim ben sizin görev ve sorumluluğunuzu paylaşmak isterim çocuğumun ayrı bir muamele görmesini veya dışlanmasını istemiyorum bu konuda hassasım ve ilkokul bu siz hayatı boyunca aklında kalacaksınız o yüzden eğitim hayatındaki mücadelesi biraz da sizin ilk dokunuşunuzla olacak olmalı demeli ve belirtmelisiniz.Bence bir yemeğe çıkartın veya başbaşa özel 1 ortamda çekin konuşun beklentilerinizi ve beklentilerini dinleyin anlatın derim.uzun bir maratona başlıyorsunuz daha bir çok zorluk ve güzellik yaşayacaksınız siz güçlü olursanız oğlunuz da olacak olabilecektir çocuğunuza belli etmeden yılmadan sabırla eşinizin de desteğiyle mücadele edin .SİZE EŞİNİZE VE OĞLUNUZA SONSUZ BAŞARILAR DİLERİM.

sevgili kardeşim benim ERENİM 6. sınıfta ve her yıl biz bu olayları yeniden yaşıyoruz eğitimcilerimiz bu konuda çok duyarsız geçen yıl müdire hanım ile birbirimize girdik sırf bu yüzde bende sizin gibi çocuğuma ayrıcalık kesinlikle istemiyorum sadece bir eğitimci olarak biraz duyarlılık bekliyorum eğitim vermek sadece tahtaya çıkıp birşeyler anlatmakla bitmiyor bizim okulun bilişim sınıfı ikinnci katta ben çoğunlukta müsait olamaıyorum o yüzden annesi gidip çocuğu ders başında üst kata çıkartıyor ve 45 dk orada bekliyor sonrada aşağıya indirip eve geliyor 25 kg bir çocuğu bir kat çıkartmak bu kadar mı zor okulun hademesine bile haber verse o bile çıkartır hiç kimse ya o kadar yolu siz niye geliyorsunuz demiyorlar onuda geçtim geçen yıl hanım biraz geç kalmış yemin ederim çocuk sınıfta kalmış sandalyeside yok yanında ara koridorada çıkamamış annesi gelene kadar bilişim sınıfında tek başına beklemiş çocuk yani demem o ki alışın bunlara her öğretmen için demek doğru olmaz ama duyarlılık sıfır . . .

Evet arkadaşın tahmin ettiği gibi öğretmenimiz bayan.Birde bana oğlumun el kaslarının zayıf olduğunu söyledi bende ona zaten çocuk kas hastası dedim siz ona diğer öğrencilere bir sayfa yazı veriyorsanız oğluma iki üç satır ödev verin dedim bana ukalaca ben ne yağacağımı bilirim bu benim okuttuğum özel eğitim alan üçüncü öğrenci dedi.Demekki hiç tecrübe edinememiş veya özel eğitim alan çocuk istemiyo sınıfında.Biraz daha bekleyip durumda bir değişiklik olmazsa rehber öğretmen ve daha sonrasında müdürle görüşeceğim bakalım zaman ne gösterecek.

----------

Birde söylemeyi unuttum oğlumum ram raporu kaynaştırma öğrencisi olarak çıktı ve okulda kaynaştırma öğrencisi olarak gözüküyor.

aslında ben ne yapmanız gerektiği hakkında hiçbirşey söyleyemiyeceğim.çünkü böyle durumda ne yapılır onu bile bilmiyorum..ama şunu çok iyi biliyorum..öğretmen dediğimiz insanların çoğu sadece matematik-fizik-kimya soruları çözerek o konuma geliyorlar..hiçbir şekilde kendini geliştirememiş öğretmenler malesef var...bu tip insansızlıklar sadece okullarda değil türkiyenin genelinde var.işte bizi bu yüzden almıyorlar avrupaya..ben olsam ben de almazdım böyle bir ülkeyi..

Aslında sorun insan olmak.Geçen sene okula başlayan arkadaşımın oğlunu annesi sabah sıra olurken sıraya koymuş ordan sınıf annesi gelip neden çocuğu sıraya koyuyorsunki götür direk sınıfa koy demiş.Sadece öğretmenlerin değil herkesin bir at gözlüğü var.

----------

sanki o çocuk öğrenci değilde karantina altına alınması gereken bir varlık.

öğretmenler yanılmıyorsam pedagojik formasyon alıyorlar.Okulun ilk günü benim çocuğumun durumunu uygun bir dille arkadaşlarına anlatmalıydı.Oğlum bana daha dün söylüyor sınıfta herkes bana bebek diyor sen niye arabada geziyosun diyor diye.Sizce benmi önyargılıyım Öğretmen hakkında.Biz engelli anneleri hayat o kadar güzel eğitiyorki ben bile düşündüm çocuklara oğlumun durumunu anlatmayı ama öğretmen varken benim konuşmam olmaz diye bir şey demedim,ben bunu düşünebiliyorsam öğretmeninde düşünmesi lazım.

hayırlısı umarım bayram sonrası tüm bu olumsuzluklardan uzak bir eğitime başlarız..

----------

Ben zaten farklılık istemiyorum.O da diğer öğrenciler gibi tüm haklara sahip sadece eşitlik istiyorum haklısınız biraz anne olarak duygusal yaklaşıyor olabilirim zaman herşeyin ilacı...

Hepinize çok teşekkür ederim desteklerinizden dolayı.Ama bu konuşmalardanda çıkan sonuç şu ki yine özverili olması gereken taraf engelli aileleri alttan alması gereken yine biz bu hiç değişmeyecek mi?

Okul yönetimi kayıt aşamasından itibaren gereken kolaylığı ve yardımı gösterdi ve de gösterecek umarım.Müdürümüz çok anlayışlı.İlerleyen zamanlarda öğretmen ve velilerde bu duruma alışacaklar.Ben kolay kolay pes etmem etmemeliyimde çocuğum için.Tüm öğrencilere bu eğitim yılında başarılar dilerim Allah zihin açıklığı versin..

bu konuda yazı yazan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler ediyorum.Mutlaka sizlerde bazı durumları görmüş kalem ablam sanırsam siz öğretmensiniz lütfen siz ve sizin gibi başımızın tacı öğretmenlerimiz alınmasın emel kardeş sende ümitsizliğe kapılma ama yolun çok başındasın çok çok zorluklarla karşılaşacaksın belkide ben hep anlayışsızlara denk gelmişimdir inşallah sen hep işini bilen ve öğretmenlikten önce insani değerleri gelişmiş öğretmenlerle karşılaşırsın ana sınıfı dahil toplam altı yıl oldu beden eğitimi derslerinde çocuğu sınıfta bırakan mı dersin bir gezide senin para getirmene gerek yok sen nasılsa gidemessin diyen mi fotoğraf çekimlerinde hiç çektirmeyen mi yoksa sandalyesi ile en önde bayrak gibi bırakan mı bence mücadeleyi bırakmayın eğer iyi niyetli olduklarını tek sorunun iletişimsizlik olduğunu düşünüyorsanız tatlı dille yok sadece ukalalıklarından duyarsızlıklarından mı bu şekilde davrandıklarını iyi analiz edin ve ona göre sizde iyi niyetli veya sert uslup ile tavrınızı koyun derim ben . . .

iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.Hayatta aşılmayacak engel yoktur yeterki sağlık olsun.

----------

Şimdilik gözlemliyorum ve bu yazdıklarım sadece gözlemlediklerim.Öğretmenle hiç görüşmedim vede biraz daha beklemeyi düşünüyorum.

Beş parmağın beşi bir değil herkes sizin gibi duyarlı bir öğretmen olamaz.Ama bu gördüklerim önümdeki uzunca yılları düşündükçe korkutoyor hep böylemi olacak diye.

----------

Hepimiz aynı değilmiyiz başımıza gelmeden karşımızdakinin ne yaşadığını neler hissettiği anlayamayız aslında insanlara empatiyle yaklaşırsak sorunları aşarız.

Kalem;
Kesinlikle katılıyorum size ilk önce iyi bir analiz etmek gerekiyor çocukla ilgisi nasıl onu dışlıyor mu yoksa gereken ilgiyi gösteriyor mu inşallah inşallah ikinci şık olur sizde çocuğunuzda iyi bir eğitim hayatı geçirirsiniz birinci şık ise o zaman bakmak lazım bu davranışı neden yapıyor öğretmeni çocuğu istemediğinden mi yoksa tamamen tecrübesizliğininden mi eğer buradada ikinci şık ise iş birazda size ve rehber öğretmenine düşüyor zaten neyse biraz beklemekte fayda var şu aşamada ne desek ezber olacak bir iki hafta içinde belli olacaktır durum size ve minik yavrumuza allah kolaylık versin yeni okul hayatında ona sonsuz başarılar diliyorum . . .:)

Emel hanım gercekten çok üzüldüm insanlar kendi cocuklarının baslarına gelmeden bilemiyor acıkcası. O öğretmende boşa hoca olmuş bana göre her cocuga eşit davranmalı Müdüre şikayet ettiniz mi hocayı acaba merak ettim?

Başında böyle davranan hoca sonunda da böyle devam eder. Snuçta öğretmen bilmiyormu nasıl davranacagını

Kas hastalığı fiziksel bir hastalıktır,özel eğitim gerektirecek bir rahatsızlık değildir,oğlunuzu ''özel eğitimlik''diyerek ayırmakla ve bunu da size vurgulamakla öğretmeni yanlış yapmış,kaldı ki gerçekten özel eğitim gereksindirecek bir çocuk bile olsa velinin yüzüne böyle denilmesi bile hoş değil diye düşünüyorum,özel eğitim gören çocukların da ayrıca büyük bir kısmı kaynaştırma eğitimi adı altında normal örgün eğitim görebilmektedir,öncelikle bu ayrımı çocuğunuzun öğretmenine özellikle belirtmeli ve çocuğunuzun hastalığı hakkında ve neler yapıp yapamayacağı hakkında onu tam olarak bilgilendirmeli ve özel olarak mutlaka konuşmalısınız,ilk etapta böyle yadırganmalarla engelli olduğumuz için hepimiz karşılaşabilmekteyiz ancak size bu konuda çocuğunuzla bırakın sınıfındaki arkadaşları öğretmenini bile kaynaştırmak alıştırmak ve daha anlayışlı olabilmelerini sağlamak için büyük bir görev düşüyor,inşallah zamanla anlayacaklar ve size yardımcı olacaklardır,Allah büyük sabır ve şifa versin,yar ve yardımcınız olsun,bayramınız mübarek olsun....

slm

Melek ablama kesinlikle katılıyorum kas hastalığı özel eğitim gerektirmez . . .

insanların engelli insanlara bakış açısı malesef hala değişmedi bir öğretmenin çocugunuza karşı önyargılı davranması hem çoçugunuzu hemde sizi üzmeye hakkı yok ama insanlar ne kadar eğitimli yada eğitimsizde olsa engelliler konusundaki düşünce ve davranışları değiştirmek birazda bizim ve ailelerin elinde ögretmenini değiştirin ve müdürle tekrar konuşun çocugunuzu oldugu gibi kabul edebilecek ve ona egitim verebilecek öğretmen mutlaka vardır çok zorlanırsanız okulu değiştirin okumak her insanın hakkıdır çoçugunuza her zaman destek olun ve okumasını sağlayın

Şu an için öğretmeni değiştirmenin çok erken olduğunu düşünüyorum.Zaman içinde belkide o çocuğa çocukta ona alışıcak ve ilk baştaki olumsuz tavırlar olmayacak diye umuyorum.

Keşke sizin çocuğun öğretmeni Kalem hanım olsaydı ben çocuğumu güvenerek(kısa zamanda bana o güveni ve iyiliği yansıttı biraz tanıdım) okula gönül rahatlıyla gönderirdim.Ama her insan farklı bence ilk aylar öğretmeniyle devamlı iletişim içinde gölgesi gibi olun çocuğun yavaş yavaş beklentilerinizi anlayacaktır öğretmende sizde öğretmeni ama kızmadan sinirlenmeden fevri hareket etmeden sabırla ve iyiniyetle işin üzerine gitmelisiniz size büyük iş düşüyor.Allah yardımcınız olsun ama başarırsanız çok keyifli bişey çıkar ve artık düzen tutar gözünüz arkada kalmaz ilk zamanların zorluğudur sadece bence bu sonra bitecek inanın geçecek ve bitecek güçlü olun.

Size aynen katılıyorum. BEn sadece biraz dertleşmek isredim.okullar aılınca güzel şeyler olacak umarım.Onlarıda sizinle paylaşacağım.Hepinize teşekkürler.

emel hanım xavier kardeş en doğrusunu söylemiş bekleyip görmek en güzeli tek yapmanız gereken çocuğunuza vermiş olduğunuz değer ve önemi okula ve öğretmenine hissettirin tabi bunu yaparken mümkün olduğunca sağduyulu davranmanız öğretmeninde bir insan olduğunu unutmamanız gerekecek işimiz çok zor ama evlatlarımız için fedakarlığın en üst seviyesini göstereceğiz ve unutmayacağız ki dünya imtihan dünyası bu da bizim imtihanımız saygılarımla . . .

emel06;

Kardeş Okulun iki haftası bitti son durum ne öğretmende okulda her hangi bir değişiklik var mı ? inşallah iyi yönde gelişmeler vardır ufaklık alıştı mı okuluna bu arada ben her yıl olduğu gibi okulumuzla çatışma içerisindeyim Bilişim dersliği beş basamakla çıkılan bir sınıfta olduğu için gidip görüştüm Müdürle teklifte bulundum rampa yapılması için hemde kendim yaptırayım okula maddi bir külfeti olmasın dedim yok okulun fiziki görüntüsü bozulur bir şekilde kucakla çıkartılır hem öğretmeni onun göreceği dersi öğretmenler odasının yanındaki odada verebilir dediler bende çocuğumu niye soyutluyorsunuz dedim geçen sene Cumhuriyet baş savcısının engelli çocuğu o şekilde gördü bu dersi ve hiçbir ruhsal çöküntüye uğramadı dediler bende size öyle gelmiş siz onun iç dünyasınıda neler yaşadığını bu kafayla bilemezsiniz dedim zaten müdür bey kucaklarız demişti ya onada siz kendinizi o çocuğun yerine koyun arkadaşlarınız arasında biri siz kucağına alsa hoşunuza gidermiydi dedim zaten aramız açıktı yönetimle artık tamamen açık saygılar . . .:rolleyes:

Biz okula devam edemiyoruz çünkü oğlum rahatsızlandı üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor.Biliyorsunuzki kas hastalarında akciğer enfeksiyonu büyük risk taşır.Okulda kalabalık ve her türlü enfeksiyona açık bu yüzden okula göndermeme kararı aldık.Müracatlarımızı yaptık ve evde eğitim almasını istedik.Şu an rapor almak için uğraşıyoruz rapor çıkınca rehberlik merkezi eve öğretmen temin edicek.

ilk önce çok çok geçmiş olsun evet solunum yolu enfeksiyonu kas hastaları için büyük risk Allah yardımcınız olsun 2006 yılında bizde aynı sorunu yaşamıştık Eren'in akciğerinin sağ tarafı neredeyse tamamen sönmüştü Bronkoskopi olacak kadar ilerlemişti hatta bilmiyorum biliyormusunuz bronkoskopi çok tehlikeli bir müdahale ve doktorlar bu müdahaleyi yaparken aileden risk için imza alıyorlar yani kendilerini garantiye alıyorlar ama riskin büyüklüğünü kesinlikle aileye anlatmıyorlar sadece her müdahalede bir risk vardır deyip bu işin rutin bir olduğu kanısına vardırıyorlar bize de öyle yaptılar 28 gün hastahanede yattıktan sonra müdahale günü geldi her şey hazırlandı tam o sırada yeni bir doktor bize durumu ayrıntılı bir şekilde anlattı bizde müdahaleden vazgeçtik zaten 28 günlük düzenli bir ilaç tedavisinden sonra bir kısmı açılmıştı akciğerlerin diğer kalan kısmını da biz biraz koca karı ilacı olacak ama liman ve balla açtık doktorumuz bile bir sonraki kontrolde şaşırdı hayret bir durum bu kadar kısa bir sürede tamamen temizlenmiş dedi ısrarla size de tavsiye ediyorum her sabah ılk bir bardak suya limon ve bal katın içirin akciğerdeki pislikleri atmasında yardımcı olacaktır ama göğüs egsersizlerini de düzenli bir şekilde yapmanızda çok önemli doktorunuz o hareketleri size göstermiş olması lazım şimdiden geçmiş olsun selamlar

Üst Alt