Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlkokul mezunu olan engelliler ehliyet alabilsin

Konular
20
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben ilk okul mezunuyum ehliyet almam artık mümkün deyilmiş yeni çıkan yasa gereyi artık ehliyet almam için dışardan okumam gerekmiş varmı böyle bir saçmalık daha düne kadar ehliyet ala bili yordum şimdi ala mıyorum neymiş yasa deyişti ilk okullara ehliyet verilmiyor bu bana daha önceki özürlü ölçütü sınıflandırma yasasını hatırlattı ondada böyle denklem yapılmıştı buradan yetkililere sesleniyorum ya bu yasayı yasa çıktıgı tarihten geriye kalanları kapsamamasını saglarsınız yada yasayı eski haline getirmelerini saglarsınız vede şiddetle talep ediyorum buradan boykot eylemini başlatıyorum katılanlar buradan destek versin :mad:

Aylardır haber bültenlerinde ve gazetelerde bu yasanın çıkacağı söyleniyordu zaten,bunun engellilikle alakası yok,bunun ülkemizde binlerce kişinin trafik kazasından ölmesiyle ilgisi var...ehliyetler kolayca alınmamalı zaten...

sayın TAGI ÇEÇE Bende ilk okul mezunuyum H sınıfı ehliyet almam için sürücü kursuna baş vurdum alamassın dediler.Bende Trnafik tescil mudürlüyüne mail attım gelen mesaj bu.

B sınıfı sürücü belgenizi sağlık sorunlarınız sebebiyle H sınıfına çevirmek için sürücü kurslarına müracaat etmeniz gerekmektedir, ayrıca H sınıfı için ilkokul mezunu olma şartı bulunmamaktadır

Bilgilerinize.

ayrıca niye ayrım yapılıyo başlık saçma sapan atılmış
neden ilk okul mezunu engelliler alabilsin ?
neden sağlıklı ama ilk okul mezunlarıda alamasın ?

Sakatlar vergisini ödeyip devletin imkanlarından % 100 yararlanıyor ya ondan böyle pozzzitif ayrımcılık istiyorlar.
Sizler gibi 3. kata merdivenleri tırmanarak ,okullarda oy kullanmaya gidiyor ya, ondan böyle pozzzitif ayrımcılık istiyorlar. : )

Bencede yasak çok saçma, çözüm ilk okul mezunlarına ehliyet vermemek olmamalı asıl çözüm ehliyetin sürekli değilde süreli olarak verilmesi 5 yılda bir yeniletmek zorunluluğu yani 5 yılda bir sınava girmek buda demktir ki 5 yılda bir bilgileri tazelemek olur ki en doğrusu bu olur gibime geliyor. Tabi sadece ilk okul mezunlarına değil bu çözüm herkes için getirilmelidir. ünv okuyanlarda insan onlarda unutabilir tembellik yapıp bi daha öğrenmek istediği duymayabilirler.

araç kullanmak için diplomaya gerek yok, okur yazarlık kafi, ancak herkesin ciddi bir psikolojik teste tabi tutulması gerekir (sağlık raporu çıkarılırken ki 5 dk lık dr kontrolünü kastedmiyorum-), trafikte o kadar agrasif tipler var ki , resmen terör estirmek için araç kullanıyorlar...

İlkokul mezunları kaza yapıyor diye ehliyet verilmiyorsa,ilkokul mezunlarına alkollü içkide satılmasın o zaman !

Üniversite mezunları da kaza yapıyor ve içiyorlar ilkokul mezunlarıda...

Saçmalığın daniskası başka bi şey değil...

Öyle ilkokul mezunları gördüm ki 10 tane üniversite mezunu cebinden çıkaracak kadar tecrübelliler...Adına diploma denilen bir kağıt parçasındamı tüm marifet ?(üniversitelileri küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen,sadece ayırımcılık saçmalığına dikkat çekmek için)

Uzun yıllardır bu uygulamanın hayata geçirileceği söyleniyordu...

Trafik yönetmeliği'nin konuyu düzenleyen 76. maddesi maaalesef H sınıfı sürücü belgesi için ilkokul mezunu olma şartını getirmiş: "F, G ve H Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanların ilkokulu, diğerlerinin en az ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları" mecburidir.

Üst Alt