Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlkokul mezunuyum. 3 tekerlekli motorsiklet ehliyeti alabilir miyim?

leman 01

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
ayrıca..ben engelli motosiklet ehliyeti almak için başvurdum fakat sürücü kursu bana sadece H ehliyetini ilkokul mezunları alabiliyor ama 3 tekerli motosiklet ehliyetini ilkokul mezunları alamıyor dediler.. çok enteresan bi durum ilkokul mezunuyum araba ehliyeti alabiliyormuşum ama motor ehliyeti alamıyorum beni aydınlatırmısınız lütfen...ikilemde kaldım..

engelliyim 3 tekerli scotterim var trafik memurları benden ehliyet soruyor..sürücü kursları H ehliyeti veriyor motor için böyle bir mevzuat yok diyorlar ben ne yapmam gerek biri bana açıklar mıı..H ehliyetime otomatik motorda kullanabilir yazısını kim yazacak bana..Milli eğitim mi

ılkez duydum eger engellı aracı ıse

Kullandığınız araç "motosiklet" statüsünde ise, buna dair ibarenin yer aldığı H sınıfı sürücü belgenizin bulunması şart.

"F, G ve H Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanların ilkokulu, diğerlerinin en az ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları" şarttır.

Sürücü belgeleri, Karayollarında sürülecek araçların cins ve gruplarına göre aşağıdaki sınıflara ayrılır.
- “A1” Sınıfı Sürücü Belgesi ( Motorlu bisiklet kullanacaklar için),
- “A2” Sınıfı Sürücü Belgesi ( Motosiklet kullanacaklar için),
- “B” Sınıfı Sürücü Belgesi (Otomobil, minibüs veya kamyonet kullanacaklar için),
- “C” Sınıfı Sürücü Belgesi (Kamyon kullanacaklar için),
- “D”Sınıfı Sürücü Belgesi (Çekici kullanacaklar için),
- “E” Sınıfı Sürücü Belgesi (Otobüs kullanacaklar için),
- “F” Sınıfı Sürücü Belgesi (Lastik tekerlekli traktör kullanacaklar için),
- “G” Sınıfı Sürücü Belgesi (İş makinesi türünden motorlu araçları kullanacaklar için),
- “H” Sınıfı Sürücü Belgesi (Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacaklar için),
- “K” Sınıfı Sürücü Belgesi (Sürücü adaylarının alacağı sürücü belgesi sınıfına uyan araçları sürmeyi öğrenmeleri için),

Üst Alt