Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İltihaplı romatizma hastalığım var. Askerlik durumum ne olur?

Şükrü Bursa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim size bi sorum olacak cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim sağolun.

Ben doğuştan iltihaplı romatizma ateşli hastalığım var. 2 defa by pass ameliyatı oldum. 2 kapakçığım değişti yerine metal takıldı. sürekli olarak ilaç kullanmak zorundayım. 2. sorumda 2 defa aşil tendon ameliyatı oldum. bundan dolayı da devlet hastanesinden %44 raporum var. bu şekilde askerlik durumum ne olur. tecilimi bozdurmayı düşünüyorum. nasıl bir yol izlemeliyim. EKPSS ye girdim kaç alırsam atanabilirm. teşekkür ederim :confused::confused:

raporunuzla birlikte askerlik şubesine gidin onlar sizi yönlendirir. Büyük ihtimal askeri hastaneye kurula sevkederler.

geçmiş olsun şükrü kardeş

Merhaba,
şükrü kardeşim bende de romatoid artrid var 13 yaşında teşhis konuldu. Ve şu an 27 yaşındayım. Engelli raporun haklardan yararlanmak ve bakanlık kartı için yeterli miktarda fakat % oran olarak bana az vermişler gibi geldi.
Kemik ölçümünü yaptır ve bunu o %44 ün üzerine eklettir . % 70 geçer rapor yüzdeliğin eğer hala tutlmaların devam ediyor ise.
Askerlik işine gelince direk tecilini bozdur ve Ankara GATA ya sevkini yaptır. Başvurduğun askerlik şubeden Direk Ankara GATA ya iste vermezler ise nereye yollarsa git oradan Ankara'ya yollayacaklar seni daha sonra askerlik şubene geri dönüp sevki oradan birdaha ankara gata olarak işlettir.
Muafiyet durumunu kafana takma bile.
Ankara GATA ya gidince gerekli tetkikler yapılacaktır. Hastalığın aktif oldugunu kanıtlayan Kan tahlili (crp-rf-sedimantasyon vb..) değerler normalden fazla çıkar ve üzerine tüm vucut kemik sintigrafisi, + bölgesel sintigrafi -röntgen vb tetkiklerde de herhangi bi iltihab görünür ise anında muafiyet verilir. Eğer tamamen sağlıklı nrmal görünürse tetkiklerin 1 sene erteleme verilir o 1 sene içinde herhangi bi askere alınma çağrılma olmaz. Bunların yanı sıra geçirdiğin operasyonlardan dolayı GATA da kardiyoloji, fizik tedevi ve ortapedi gibi bolümler le de muhatap olabilirsin . Bypass + aşil tendon zaten askerlikten muaf...

Ben bu sene tecili bozdurup Ankara GATA'ya gittim ve hallettim. CRP değeri 15 tüm vucut sintigrafisinde sağ el ve ayak bileklerinde ceviz büyüklüğünde kara leke vardı aktif iltihapmıs o. Bu yüzden direk verdiler.

Bu arada engelli raporu için romatoloğuma başvurdugumda tüm vucut kemik ölçümü istendi ve oradan %55 fonksiyon kaybı çıktı.
Senin aldığın rapor geçirdiğin operasyonlar için sanırım üzerine kemik ölçümünü de ekletirsen senin için daha iyi olur. Yani devlet hastanesinde Hem kardiyoloji hem romatoloji hemde aşil tendon operasyonundan dolayı ortaya çıkacak yeni bir engelli raporun olacaktır onun içinde başvuru yapmanı öneririm.
Geçmiş olsun

ondan sonraki yol peki alırlar mı almazlarmı ben yapmak istiyorumda teşekküerler

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CEVABINIZ İÇİN SAĞOLUN İLAÇLARIMI BİR GÜN AKSATSAM HEMEN TUTULMALAR OLUYOR AZ ÇOK BİLİRSİNİZ. BANA KEMİK TARAMASI FELAN YAPMADILAR %20 ÇIKTI ROMATİZMADAN.

Seni kesinlikle almazlar askerliğe EĞER ki yapmak istiyor isen orası ayrı tabi. Askerlik şubeye herhangi bişey soylememeyi düşünebilirsin.
Ama askerlik şubede geçirdiğin operasyon varmı diye soracaklar. Hadi oldu da yok dedin ve şube kabul etti. Ekimde askersin dedi.
Eğitimlere katılamayacaksın katılırsan ki (mazeret belirtmediğinde zorunludur) 3 güne hastenelik olursun. Hastalığın ateşlenir. Ateşli iltihabın nerelere vurduğunu allah göstermesin ama benden daha iyi biliyorsun zaten kalbine ve ayaklarını taşıyan tendonlara vurmuş. Yani aklını başına alıp adam gibi düşün bunda utanılacak sıkılacak bişey yok kesinlikle askerlik yapamassın!!!

Teşekkür ederim sağolun haklısınız. Işte merak var askerliğe o yüzden . Ilaçlarımı bir aksatsam tutuluyor her tarafım

aktif tutulumun devam ediyor o zaman kemik ölçümüne yollaması şart seni doktorunun eklem kısıtlılığını ölçmeden neye göre %20 vermiş acaba ...

kemik ölçümü dediğimi şey de fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde yarım saatlik bir işlem.
eklemlerinin hareket kabiliyetini gönye ile ölçerler

şöyle düşün askerlikte ilaç yazdırman gerekecek ki ilaçlarda öyle her yerde bulunup yazdırılacka bişey degil sadece romatoloji yazar
peki askeriyede romatoloji nerede? ANKARA GATA'DA tek.
diyelimki doguda yapıyorsun nasıl ilaç temin edicen ?
Askeriye seni her 3 ayda bir Gata ya helikopterlemi getirecek ?
yada izin aldın kaç gün sürünecen yollarda ve GATA da bellimi ?
eğer iğne kullanıyorsan nasıl muhafaza edeceksin vb... cuvalla sorun var

Evet mantıklı haklısınız aslında sürekli olarak kullanıyorum ilaçlarıda iğde ara ara vuruluyorum

zendark benimde kıl oldugum durum ama canları sağolsun bişey olmaz

peki askerlik kağıdını onlarmı yolluyor ben mi askerlik şubesine gidip öğreniyorum ? nasıl oluyor hiç bilgim yok

cemil er, kağıt yollanmıyo artık, kendiniz gidip askerlik şubesine sorgulatıyosunuz. Eğer gitmezseniz eve kağıt geliyo asker kaçağı olarak görünüyodunuz diye ve zamanında gitmediğiniz için 121tl ceza ödüyosunuz.

Üst Alt