geçmiş olsun şükrü kardeş
Merhaba,
şükrü kardeşim bende de romatoid artrid var 13 yaşında teşhis konuldu. Ve şu an 27 yaşındayım. Engelli raporun haklardan yararlanmak ve bakanlık kartı için yeterli miktarda fakat % oran olarak bana az vermişler gibi geldi.
Kemik ölçümünü yaptır ve bunu o %44 ün üzerine eklettir . % 70 geçer rapor yüzdeliğin eğer hala tutlmaların devam ediyor ise.
Askerlik işine gelince direk tecilini bozdur ve Ankara GATA ya sevkini yaptır. Başvurduğun askerlik şubeden Direk Ankara GATA ya iste vermezler ise nereye yollarsa git oradan Ankara'ya yollayacaklar seni daha sonra askerlik şubene geri dönüp sevki oradan birdaha ankara gata olarak işlettir.
Muafiyet durumunu kafana takma bile.
Ankara GATA ya gidince gerekli tetkikler yapılacaktır. Hastalığın aktif oldugunu kanıtlayan Kan tahlili (crp-rf-sedimantasyon vb..) değerler normalden fazla çıkar ve üzerine tüm vucut kemik sintigrafisi, + bölgesel sintigrafi -röntgen vb tetkiklerde de herhangi bi iltihab görünür ise anında muafiyet verilir. Eğer tamamen sağlıklı nrmal görünürse tetkiklerin 1 sene erteleme verilir o 1 sene içinde herhangi bi askere alınma çağrılma olmaz. Bunların yanı sıra geçirdiğin operasyonlardan dolayı GATA da kardiyoloji, fizik tedevi ve ortapedi gibi bolümler le de muhatap olabilirsin . Bypass + aşil tendon zaten askerlikten muaf...
Ben bu sene tecili bozdurup Ankara GATA'ya gittim ve hallettim. CRP değeri 15 tüm vucut sintigrafisinde sağ el ve ayak bileklerinde ceviz büyüklüğünde kara leke vardı aktif iltihapmıs o. Bu yüzden direk verdiler.
Bu arada engelli raporu için romatoloğuma başvurdugumda tüm vucut kemik ölçümü istendi ve oradan %55 fonksiyon kaybı çıktı.
Senin aldığın rapor geçirdiğin operasyonlar için sanırım üzerine kemik ölçümünü de ekletirsen senin için daha iyi olur. Yani devlet hastanesinde Hem kardiyoloji hem romatoloji hemde aşil tendon operasyonundan dolayı ortaya çıkacak yeni bir engelli raporun olacaktır onun içinde başvuru yapmanı öneririm.
Geçmiş olsun