Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İltihaplı romatizma ve behçet ile hangi oranda rapor alabilirim?

Murat hazal

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
.

Merhaba ben Behçet hastası teşhisi konuldu birde iki dizim şişiyor intaplaniyor intapli romatizma denildi kortizon lu ilaçlar kullandın colsisin kullandım üç kez dizinden sıvı alındı ama halen devam ediyor sistigi zaman çok zor yürüyorum bel ağrısı ve baş ağrısı çok sıklıkla oluyor bir de on saat bile uyusam çok yorgun ve halsiz oluyorum bir kez kortizon lu inme yapıldı dizinden işe yaramadı altı yedi yıldır devam ediyor 4600 günüm var vergi indirim den emekli olabilirim çoğu zaman ağrılardan dolayı ücretsiz izine ayrılmak durumunda kalıyorum ne yapmam gerekiyor ne kadar oran alırım yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.

Puan ve net bir şey söylemek için bazı tahliller var bunları görmek lazım.
Buradan tahmin etmek zor.
Muayene ve bazı tetkikler gerekiyor,
Fiziki muayene şart,
Obstrüktif (Tıkayıcı) Uyku Apnesi varmı ?

10 saat uyku çok fazla,buna rağmen yorgun ve bitkin sen araştırılmalı, muhtemel uyku apnesi var,veya diğer.

İsterseniz sağlık kuruluna başvurun,derecendirme sonrası puan alırsınız...
Murat hazal

Murat hazal her iki hastalıktan oran alırsın lakin doktor degerlendirmesi önemli.behcet hastalığı hafifmi ortamı şiddetlimi mesela ne düzeyde vücudunun yüzde kacını kapsıyor hastane yatışın oldumu.Demek istediğim hafif orta şiddetli olarak değerlendirilir muayenede.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim uyku apnesine gircem en kısa zamanda.

Daha önce ayak bileğinde yürüyemez durumdaydım şu anda rahatsız etmiyor ama dizlerim patliycak gibi şişiyor 10 gün iyiyse 10 gün şişiyor ağrıdan topalliya topalliya zor yuruyorum bu ayın 24 fizik tedaviden sıra aldım romotoji doktoru yok hastanede tayini çıkmış fizik tadaviden rapor alabilmem için hangi testleri yapmasını isteyin yada yaptığı tahlillerden rapor alıp alamiycam kan tahlillerimden cikarmi hastalık hafimmi ortamı bilmiyorum benim için ağır takımı çok zor çalışıyorum çoğu zamanda çalışamıyorum kortizonlu ilaçlar filan kullanıyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor e-devlet baktım eski muanelere r.a tanımlanmıştır yazıyor romotoji doktoru yazmış ilginiz için çok teşekkür ederim.

Hocam bu arada hastanede yatmadım en çok dizilerindeki intaplanmasi çok ağrıyor ve rahatsız ediyor fizik doktaruna gittikten sonra tekrar yazıp sizlerin bilgisi öğrenmek için tekrardan yazicam çok teşekkür ederim

Merhaba hocam ben fizik tedavi doktoru na gittim tahlil yaptı yüzde 60 romatizma var dedi rapor alınıyor mu hocam dedim alamazsın bu ilaçla tedavi olunuyor dedi anlamadım bunca yıl bir işe yaramadı ilaç bakalım yeni gittim bu toktara ilaç dozunu yükseltti bakalım ne olcak.

Behçetten %20 alabilirsin. Romatizmadan da ancak vücudunun bir yerinde kalıcı hasar bıraktıysa oran verilir. Eklemlerinde hareket kısıtlılığı, kalpde mitral kapak yetmezliği gibi.

İki dizimde şiddetli ağrı var birde dizlerimde çok fazla sıvı artiyo üç kez sıvı alındı dizimden ama ilaç kullanıyorum sürekli sismiyor bir ay iki ay aralıklı şişiyor biraz ağır birşeyler kaldırdigim zaman çabuk şişiyor.birde ağız içinde çoğu zaman aflar oluyor.dizim sisince topalliyarak zor yuruyorum yere çömelmem imkansız hale geliyor ilgilendiniz için teşekkür ederim.

Hocam merhabalar sol gözüm bulanık görmeye başladı göz doktoruna gittim gözümde intaplanma var dedi Behçet hastalığından dolayı halen bulanık görüyorum cuma günü konturola gel dedi damardan ilaç verdi göz anjusu yaptı pretnol 16mg ilaç. Verdi sabah dört tane iç dedi 2 adet göz damlası verdi bu durumda nasıl bir yol izleyin.ropor alabilirmiyim diye sormam doğru olurmu yoksa önce tedavi edebiliyormu bekleyimmi..

Son düzenleme:
Hocam merhabalar öncelikle sizlerden bir bilgi almak istiyorum 2006 SGK girişim var toplam 4600 günüm var 16 yıl 2ay sigorta lik suresi var %40 üzeri ropora 20yil şart timi var ben şuanda issiz kaldım kimse kronik hastalığın olduğu için iş vermek istemiyor Behçet ve intapli romatizma dan dolayı Allah kimseyi benim yerime düşürmesin çok zor durumdayım iki çocuğum var ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor bana acil bilgi verirmisiniz.

Uyku apnesi sonucun ahi 35.9 ağır osas yazıyor bundan ne kadar rapor alabilirim yardımcı olurmusunuz

merhaba öncelikle ağrısız günler dilerim .geçmiş olsun demiyorum çünkü bu lanet hastalık geçmiyor benim de romatizmal hastalığım var tdaviler çare olamadı. iltihaplı romatizma için tavsiyem fizik tedavi ve ortopedi üzerinden ilerlemen . fizik tedavisi hareket kısıtlamalarına bakar ortopedi eklemlerindeki harabiyeti ölçer .behçet ile ilgili ne sorunun varsa herbir doktora gidip sistemde tanı ve ilaç aldığına emin olduktan sonra doktorlarının olduğu hastaneden raporu almaya çalış.uyku apnesi de eklendiğinde umarım rapor çıkar.bu ağrıları çeken bilir .şu an 4-5 hap aldım dişlerimi sıkarak acının ağrının hafiflemesini bekliyorum.krem sürüyorum yok - ilaç yok- yok yok ağrı acı dinmiyor .bu acı delirtir insanı sadece çeken bilir .

ellerinde parmaklarında yamukluk işlev bozukluğu oluştu ise muhakkak göster .

Aynen dizede çok geçmiş olsun bu ağrıları çeken bilir uyuyorum çok yorgun uyanıyorum bacaklarimda kollarimdada çok ağrı var raporlu sürekli ilaç kullanıyorum issizde kaldım en kötüsü herkez kronik hastalığın varmı diyor napalim biz ölelim gitsin kimsenin umrunda değil vergi indiriminden yararlanıyor dedim yirmi yıl sigortalılık süresi istiyor pirim günüm yetiyor ama koydukları yirmi yıl sacmalina yetmiyor yinede basvurcam ayır uyku abnesi çıktı 35 ona veriliyor artık diğer hastalıklardan ne alabilirsem denemekten başka çarem yok Allah herkesin yardımcısı olsun

Murat hazal

elindeki tüm belgeleri reçeteleri sakla ....sgk doktorundan ilaç raporu al ki heyet de bilsin hastalıklarını ...

Üst Alt