Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İMC 504 aktif sandalye için ne dersiniz?

Melih İnce

Oturma genişliği çok, buna karşın oturma derinliği çok azdır. Bu ayrıntıya dikkat etmek gerek.

Sandalyede ön tekerlerde ve arka şaside süspansiyon bulunur. Bu sürüş için konfor sağlar, ama diğer yandan ne kadar teferruat o kadar sorun da demektir. Sandalyeyi olabildiğince temiz kullanmak, vidalar gevşediğinde sıkmak, çok engebeli/taşlı yollarda özenli kullanmak gerek. Aksi halde sandalye çabuk yıpranır.

IMC ben aldım kulandım alalı 3 ay oldu tokülme başladı

Çok dikkatli olmaz lazım kontrol ederek almak lazım ben aldım kaç kere götür getir yaşadım ya sağa çekti ya sola çekti ancak üçüncü sandelyede düzgün oldu diyebilirim oda yinede sola çekiyor azda olsa çok iyi kontrol kontrol ve kontrol etmek lazım.

vucut ölçülerin standarta yakınsa sahibinden yada ebay kovala.var 3-4 bin tl civarı aktifler

Aktif Sandalye Önerisi

Herkese selam :) 4 senedir ottobock un medikalcilerin kendilerine bağlamak için verdiği ücretsiz meşhur sandalyeyi kullanmaktayım. Aktif sandalye almanın vakti geldi çattı. Fiyatıyla birlikte sandalye önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar 😉

dostum yaralanma seviyen önemli
bel kontrolün varsa tilite colours ve panthera lar yakışıklıdır :cool:

Ne kadar u2 ler t11 t12 seviyem bu arada. 65 kiloyum boyum 1.70.

Panthera U2 4,8kg şasi ağırlığı ve ayarlanabilir ağırlık merkezi ile mükemmel bir aktif sandalyedir.

Kimler, neden U2 modeli tercih etmelidir?
Henüz aktif bir tekerlekli sandalye kullanmamış ya da henüz yeterli tecrübe kazanmamış,
standart manuel sandalyenin hantallığından kurtulmak isteyen,
ileri düzey aktif tekerlekli sandalye kullanmayı arzulayan ama bunun için bir geçiş sürecine de ihtiyaç duyan,
becerilerini arttırmak ve maksimum hareket kabiliyetini kazanmak için heyecan duyan kişiler U2´yi tercih etmelidir.

Aradım dün yetkili servisi sadece 46 cm oturma genişliği oluyormuş. Benim kilom ve boyuma büyük gelir mi ? Hiç kullanmadıgım için bilmiyorum k.bakmayın.

Melih İnce
46 santimetre genişlikte bir yere ya da mezurayı 46 santimetre açarak üzerine otur ve her iki elini yumruk yaparak belinin sağ ve sol yanlarına (tahminen ceplerinin olduğu yerlere) koy ve durumuna bak...

eğer bu durumdayken toplam genişlik aralığın 46 santimetrenin içindeyse ya da aşmıyorsa sandalyeye rahatça oturabilir ve kullanabilirsin...

senin (her iki yumruğunu belinin yanına yerleştirerek) oturduğunda kapladığın genişlik 46'dan bir iki santimetre küçük olabilir, misal 44 santim diyelim, bu fark normal, yani ihmal edilebilir, ancak 46'dan fazlaysa bu tolere edilemez, sandalyeyi verimli kullanamazsın...

Melih İnce

Yetkili servis kimmiş? :) Panthera'nın Türkiye'de tek bir satıcısı vardır, o da Türkiye distribütörü TEKSAN İnovatif. Bunun dışında hiç bir firma ya da kişinin yetkisi ve bilgisi yoktur. "46 cm oturma genişliği oluyormuş" diyen dangoz da işkembeden sallamış. Bizim alışveriş sitesine ya da TEKSAN'ın sitesine girip ölçülere dair bilgi edinebilirsin...

Öyle ezberden aktif sandalye olmaz. 65kg biri için 36cm ya da 39 cm oturma genişliği olmalı. Ayrıca sırt yüksekliği, oturma derinliği, ayak boyu mesafesi doğru olarak alınmalı. Ama daha da önemlisi, kullanıcının nasıl bir agresiflikte kullanması gerektiği konusunda uzman görüşü şart.

Yetkili servis dediğin imc türkiye yazdım google a orjinal sitesi çıktı orayı aradım. Söylediğim sandalyenin sadece 46 cm si varmış yani imc 504 ün. Doğru diyorsunuz ayak boyuna bele görede önemli sandalyenin özellkleri fakat çok pahalı sandalyeler aradım en ucuz aktif sandalye imc 504.

Melih İnce

Haaa, imc-504 için diyorsun. Tamam, o zaman doğrudur. Ben panthera için dediğini sandım...

Üst Alt