Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Imza toplayalım arkadaşlar lütfen bi okuyun.

cnapydn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu engelliler açısından çıkan yasalar git gide kötüye gidiyor araç alan engelliler derneğindeki çoğu vatandaşın maaşı kesildi nedensiz yere ötv yi bizden almıyor olabilirler fakat maaşı kesince ötv yi kesmese daha iyiydi diyosunuz bence bu ihtiyaç sınırı yükseltilmeli yada kaldırılmalı ben bu 1600cc muhabbetinede karşıyım bu engel bizim seçeneğimiz değildi en azından biraz ayrıcalık hakkımız diye düşünüyorum bu işleri takip edebilecek bilgisi olan biri Change.org tan kampanya başlatabilirmi imzalatıp gönderelim çabamızı gösterelim arkadaşlar düşüncelerimi yorumlayabilirsiniz belkide yanlış düşünüyorum

ben varım ozgurluk icin adalet icin cok pıs gaza geldım butun engellıler araç almalı bence vergı indırımı var otv yoooookkkkk

Bizden ötv vergi almıyolar ama maaşımızı kesiyolar bunu hesaba vurduğunda normal vatandaştan daha çok para ödemiş oluyoruz!

Bence araç alımında da ayak veya el rahatsızlıklarından ziyade genel herkes için ÖTV indirimi hakkı olmalı rapor oranına göre mesela engelli vergi indirimi gibi

size katılmıyorum ve bu konuda hiç bir zaman destek vermem birincisi engelli aylığını her kes hak edebiliyormu hayır hak edemiyor onunda bağlanmasının şartları var gelir durumunuz önemli değilmi bunun için önemli engelli aylığında gelir düşük oluyor araç alırken geliriniz buna yetiyor bu adil mi değil sonra her kes de 40 ve üstü engelli rapor olan araç alsın diyelim bu hakmı değil bakın ötv siz araç alma konusuna 90 üstü alabilir yada oran önemli olmadan fiziksel engeli olan özel terbibatlı araçda ötv siz araç alabilir engelinizi kullanmayın bende sizi açık ve net söylüyorum aile sosyal bakanlığı artık bundan sonra yeni bir karar aldı engelli aylığı alanlara iş kurdan 3 adet iş önerilecek bu iş yerlerine ve çalışabileceği işler olacak eğer kişi bu işleri seçmezse bir yıllığına engelli aylığı kesilcek benimde engelim var çalışıyorum bir şeylerin arkasına sığınmaya çalışmayın ötv siz araç alımına gelince o kadar çok suistimaller varki bu konuda size burdan bu forumlardan bu konu ile aramaya kalksam 100 tane örnek gösteririm. işin kolayına kaçıyorsunuz artık ister beyenin yazdıkalrımı ister beğenmeyin beğenmeyenlerin yüzde yüzü çıkarlarına gelmedikleri için beyenmeyeceklerdir. AYRICALIĞINIZ OLSUN öylemi kanunda gereken yerlerde gereken engellilere ayrıcalık var zaten emeklilikte var engelli memur sınavı var şehir için yoluculuk ve devlet demir yollarında var belediyelerde var engelli aylığı hak edenlerde var yine hak edenlerde ötv siz araç alımınında var peki siz bunları yazarken hiç düşündünümüz türkiyede 40 ve üstü kaç kişide engelli raporu var diye şu anda emekli olmayı hak edipte sırf yaştan bekleyenlerin sayısından kat ve kat fazladır. fiziksel bir engelin yok ise otobüs ile neden gitmiyorsun hemde ücret vermeyeceksin illa aracın yarı fiyatına engelinin kulanarakmı araç alman gerekiyor bende engelliyim oğlumda engelli ama biz engelli aylığına başvurmadık çünki gelirimiz belirtilenin üstünde çıkıyordu normal olan kişilerin işini yapıyorum engelli kadrosundan işe girdim ayrıcalık varmı işte yok özel kesim için konuşuyorum devlet dairesini bilemem bu sıcaklarda devlet genel ge yayınlıyor 40 ve üstü engelliler izinli özelde böyle bir izin varmı yok ÇOK DA FAZLA ENGELİNİZ VAR DİYE İŞİ SULANDIRMAYIN BU FORUMDA BİR KAÇ KİŞİ GÖRDÜM VE HATTA BUNLAR İLE TELEFONDA KONUŞTUM İŞ KAZASI YADA TRAFİK KAZASINA BAĞLI ENGELİNİ ARTITRMAK İÇİN OLMAYAN PİSİKOLOJİK BOZUKLUK EKLETMEK İSTEYEN ADALETLİ OLUN ADALETLİ OLUNKİ HAK EDEN ARKADAŞLARINIZ HAKKI DA GİTMESİN İSTER İŞİNİZE GELİR İSTER İŞİNİZE GELMEZ YAZDIKALRIM AMA SONUNA KADAR DOĞRUYU SÖYLÜYORUM.

hilal72

Benim bu konuda düşüncem senle aynı değil niye dersen ben araç raporu alabilmek için doktor doktor dolasmadim bundan haberim bile yoktu çocuğuma %80 veriyorlar raporu otizmde %80-90 neye göre ayırıyor benim %64 ben kimseye yalvarmadim.sonuc alamadım.

@1806
benim yazdıkalrımı iyi oku ben kimseye yalvarıp yakarıp rapor alıyorlar diye bir kelime yazmadım %80- 90 neye göre oluyor demişsiniz engellilik oranın tesbitinde resmi gazete de yayınlanan ve hastanelere tebliğ edilen ve forumda bu tebliğler var belirtilen oranlar üzerinden engelli raporu veriliyor vatandaş olarak engel oranında itiraz etme hakkı var hakem hst devreye giriyor burda ben normal kanun yönünden hep fikirlerimi belirttim belki hakem hst heyet 80 değil 90 verecek bunu ben bilemem cocuğunuzun hastalığına göre önceki hst bir kiriteri es geçmiş olabilir zaten hst lerdeki kurul işlemleri laçka bak o konuda hiç bir şey demiyorum ötv siz araç alımında kriteri tutan araçı alır diyorum lakin 40 ve üstü için her kes için ötv siz araç alımının sonu olmaz esas hakkı olan kişilerin hakkını yeriz bizim miletimizde bunu suistimal etmeyi bilen ve bunu yapacak olan bir millet burda kimse yoooooo hayır demesin ve benim yazdığım şu var olmayan rahatsızlığını olmuş gibi gösteren çok şerefsizlerde var bu sitede de böyle şerefsiz var ben tanıdım iyi niyetli olmak iyi değilmiş onu anladım iş kazası konusunda ve raporda elimden geldiği kadar ben yrd olmaya çalıştığım kişiler oldu ama içlerinden bir tek şerefsiz çıktı

Ben de varım. Artık ÖTV siz araç almakta zorlaştı. Hakim beyin insafına kalmış. Yok dediği zaman elinizde sağlık raporu olmasına rağmen, Devletin bizlere tanıdığı hakkı yok sayıyor. Tutturmuşlar bir EK KARAR diye alabilene aşk olsun.

hilal72 Sadece Motor olayına bende karşıyım 1.6 neden 1.7 alamıyoruz? Kango tipi araçlarda ağırlığından dolayı 1.9 oluyor modelleyip Türkiye de 1.6 motor ile piyasaya sürüyorlar. Bu defada aracın ağırlığından dolayı yakıt artıyor. 4.0 motor istemiyoruz ama sınır 2.0 olmalı diye düşünüyorum.

Üst Alt