Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İmzaladığım Temlik ne anlama geliyor?

Hamitsam

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben ilk vekalet verdiğim kişiyi azilname verip son vermiştim.sözlü olarakta kendisiyle görüşmüştüm.lakin 2.vekaletname avukatıma verdim işte bundan sonraki süreç şöyle oldu.bu ilk vekalet verdiğim kişi.bana benim bilinçsizliğimden yararlanarak yani tamamen isteksiz olarak bana TEMLİK@İMZALATMIŞ.şimdi temlik ne demek bu benden tazminattan para alırmı.sigorta şirketi buna ödeme yapmak zorundamı.benim bu konuda ne yapmam lazım.lütfen yardımcı olun .TEŞEKKÜRLER

Sayın Hamitsam,

Alacağın Temliki, mevcut bir alacağın alacaklısının değişmesidir. Yani siz, borçlunun rızasına gerek olmadan, alacak hakkınızı bir sözleşmeye dayanarak üçüncü bir kişiye devrederseniz bu işleme Alacağın Temliki denmektedir. Bu işlemle, temlik ettiğiniz alacağınızı, sizin adınıza temlik alan tahsil edebilir. Yüzde belirttiyseniz yüzde oranında temlik alabilir. Bu işin teknik ve kitabi bilgisinin özet kısmı.

Uygulamadaysa ekseriyetle sigorta şirketleri mağdurun doğrudan şahsi hesabına tazminatı yatırmaktadır. Ancak siz yine de ilk vekalet verdiğiniz firmaya ödeme yapılmaması için sigorta şirketine bilgi verirseniz sağlıklı olur.

Bu şekilde olursa sizin doğrudan etkileneceğiniz bir durum yok ancak daha sonradan ilk anlaştığınız firma sizden hukuki yollardan temlik edilen kısmı tahsil etmeye çalışırsa o da ayrı bir hukuki çekişme konusu olur.

Syg.

sigorta danışmanı@ verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Evet sigorta şirketi ne bilgi verdik avukatım da söyledi para bizim hesabımıza yatacak dendi şu anda bekliyoruz ancak bu kişinin yani azilnamenin verdiğim kişinin bana karşı yaptığı imzalı sözleşme tamamiyle kanun dışı bana göre bir suç Biz sigorta ya bildiri yaptık gene de buna yüzde 20 öderler mi

Ödeme yapılacağını sanmıyorum. Yine de ödeme yapılırsa avukatınızla birlikte süreci değerlendirerek gerekirse bir sebepsiz zenginleşme davası açılması değerlendirilebilinir. Dolandırıcılık vs. söz konusu olduğunu düşünüyorsanız ayrıca savcılığa da şikayet edilmesi düşünülebilir.

Tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için şu anda beklemekteyim avukatından cevap gelmesine tazminatını izle Bir türlü yapmadı hesap numaralar istendi ama 20 gün oldu yatmadı tekrar teşekkürler

Böyle bir durumla karşı karsiyayim .hasar firmasından habersiz iş sözleşmesi diyerek elimizden alınan bir temlik var.sonuc ne oldu sizde bilgi verebilirmisiniz

Trafik kazası sonrası hasar firmasına vekalet verdik.is sozlesmesi adinda boş temlik alınmış .şu an memnun değiliz ama temlikle tehdit ediyorlar.bu durumla karşılaşan varmı

Üst Alt