Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnce barsağın aşırı kısalması halinde hangi oranda rapor verilir?

humectez

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Ben 2 gün arayla sebepsiz yere 2 tane ince bağırsak rezeksiyonu ameliyatı geçirdim. Ameliyat epikrizine göre 40 cm ince bağırsak kalmış.
85 kilodan 60 kiloya düştüm ve kilo alamıyorum maalesef.

GATA'dan onaylı raporum var ve her gün ek sıvı gıdalar tüketmek zorundayım. Bende özürlü raporu alabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

kronik hastalar (kanser vb.) kuruldan sağlık raporu alablilrler (özürlü raporu yani)

Sadece kronik değil, kronik olmayan hastalığın veya sakatlığın da sağlık raporu olur. Bunun için 16 Temmuzda 2006 tarihli yönetmelikte belirtilen hstanelerden birine müracaat ederek sağlık raporu talebinde bulunabilirsiniz. %40 ve üzeri bir oran çıkarsa bazı haklarınız olur. %40'ın altındaki oranlar işinize yaramaz.

ayrıca GATA'dan yakın beslenme desteği ile ilgili bir rapor var ve dalağım da ameliyat esnasında patlamış ve onuda almışlar. Sizce yüzde kaç rapor çıkar?

Oran konusunda kimse net bir şey söyleyemez şimdi. Elinizdeki verilerle (yani GATA'nın verdiği raporlarla) başvurunuzu yapın ve hastalığınızın olduğu branşlarda gerekli tetkikleri yapıp çalışma işgücü kaybınızı belirlerler.

Üst Alt