Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnce Lif Nöropatisi nedeniyle çalışamıyorum. Emekli olmak istiyorum..?

yorgunum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.İnşaAllah kafamdaki soruların cevabını bulabilirim.

Senelerdir ağrı,yorgunluk ve halsizlikle baş etmeye çalışıyorum.Gecem gündüzüm birbirine girdi.50den fazla doktora gittim.En son Ersin hocaya gittim.İnce lif nöropatisi dedi ve iki tane ilaç verdi.
İlaçları kullanmaya başlayalı yaklaşık 20 gün oldum ağrılarımda bir değişiklik olmadığı gibi uyku problemiö, yorgunluk ve halsizliğim arttı.
Bir de tip 2 diyabetim ilaç kullanıyorum.

Bana önerilerinizi rica edebilir miyim?
34 yaşındayım yaklaşık 2800 gün pirimim var. Sigortamı dışarıdan yatırıyoruz, çalışabilecek hiç gücüm yok. Emekli olabilir miyim?
Ağrılarımı azaltmak için neler yapabilirim?Dayanamıyorum artık...

yorgunum

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız olmalı ki 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olabilesiniz.

Eğer durumunuz maluliyeti gerektirecek düzeyde değil ama sakatlık oranı cetveli'ne %40 ve üzeri ise, bu durumda erken Yaşlılık emekliliği mümkün olur. Bunun şartları da şu şekildedir:

bagkur.PNG

Not: Askerlik yapmışsanız, o süreyi borçlanabilirsiniz

Oturan boğa teşekkür ederim.Ben bayanım.Rapor için hiç müracaat etmedim,doğru düzgün hastalığımın ismini bile belirleyemedilerki.Şu durumda en kötü ihtimal 4680 güne ihtiyacım var galiba.Aslına bakarsanız emekli olup olmamak çokta umrumda değil.Ağrılarım geçsin de elim Ayağım tuttuğu müddetçe çalışayım.Artık delirme noktasına geldim.Aksi bir koca ve çocuk,halimden anlayan yok.Yorgunum,ağrılıyım diyorum.Ne yaptın diyorlar.Belki emekli olabilirsem kendimi ispat edeceğimi düşündüm herhalde.
Zyno evet teşhisi Dr.Ersin Tan koydu.

Merhaba
Hanımefendi son durumunuz nedir aynı durumla bende mücadele ediyorum. Eğer bir şifa bulduysanız burada paylaşın lütfen

yorgunum aynı hastalık teşhisi bana da koydular. Son durumunuz nedir?

Üst Alt