Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İndirim kartını aldığım il dışında yararlanamıyor muşum!?

yasin06

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Esselamu Aleyküm..., Engelliler sitesinin güzel insanları..... illere veya ilçelere göre engelli ayrımı yapılırmı sizce yapılması doğrumu yorumları siz değerli arkadaşlara bırakıyorum...ve sizede bir örnek vereyimde konunun içeriği belli olsun... afyon ilinde işiniz var ve bir hafta sonu gitmek isteniz ve kalacak bir yer ararken bir otel buldunuz ve orda engellilere %50 indirim olduğunu gördünüz ve engelli kartınızı gösterdiniz ama size dedilerki sizin afyonlu olmanız ve indirimden afyon belediyesinden indirim kartı almanız afyonda yaşamanız ve afyon doğumlu olmanızı söyleseler ve indirimdende ancak bu şekilde faydalanırsınız deseler ne yaparsınız?

afyonlu birisi afyonda neden otelde kalsınki.
bunu sormadınızmı otelciye

Belediye tesisleri engelliye yarıfiyatına
Kızılcahamam Bedensel
engelliler derneği başkanı Yusuf Şengül belediyenin başlatmış olduğuengellilere
belediye tesislerinin %50 indirimli faydalanması uygulaması konusunda
Kızılcahamamhabere bir açıklama yaptı.

Dernek başkanı yaptığı
açıklamada şunları söyledi. “Bedensel engelliler derneği Kızılcahamam Şubesi
olarak, yıllardır verdiğimiz mücadelenin ve görüşmelerin sonucunda, ilçemiz
Belediye Başkanlığınca engelli sorunları konusunda bir nebzede olsa Belediye’ye
ait Kaplıcalar, Jakuziler, yüzme havuzu ve otellere kimliğini ibraz edenengelli
ve yakınına % 50 indirim uygulamasına başlanmıştır. Otobüs taşımacılığı daha
önce uygulamaya konulmuş olup, Belediyemize bu konularda teşekkür ediyoruz,
ancak yinede belirtmekte yarar görüyoruz ve diyoruz ki; Jeotermal, su ve çevre
temizlik giderlerinde de aynı indirimlerin dikkate alınması tüm engelli
camiasının beklentisidir. bu konularda yardımcı olunacağı kanaatindeyiz.
Yaptığımız hizmetlerde bizi izlemeye ve destek olmaya varmısınız, tüm engelleri
birlikte aşalım, herkese sağlıklı, Engelsiz ve mutlu yarınlar temenni ediyoruz.
” dedi.

Engelli İndirim Kartı
Almak İçin Gerekli Belgeler

1 adet fotoğraf, Nüfus Cüzdan
Fotokopisi, Özürlülüğü ve derecesini belirten sağlık kurul raporunun fotokopisi
ile birlikte ikametgah ilmühaberi fotokopisiyle beraber belediyeye müracaat
etmeleri gerekmekte deniyor ve bir engelli şunu yazıyor.....
arkadaşlar k.hamam özürlüsü, edirne
özürlüsü , mengen özürlüsü diye bir şey yok elinde devletin verdiği bir özürlü
kartı varsa elbette devletin hak tanıdığı yerlerden faydalanacak. bu olaya
k.hamam bld.yeside %50 indirim demiş sağolsun elinde devlet özürlü kartla
görevliye göstermesi yeterlidir. tekrar k.hamamdan şurdan buradan kart alalım
demeye gerek yoktur. bu böyledir aksini düşünen varmı bildirsin. kendisini
özürlü hissetmede allahtan ecir sabırlı bir yaşam sürdürsün saygılarımla.
geçen bir arkadaşım aradı kızılcahamamda yiğenini kaplıcaya götürecekmiş indirim olup olmadığını sordu benim annem kızılcahammölı olduğu ben pek gitmem pek kimsemiz kalmamış orda.. bende indirim varmı diye aradım bana görevli aynen kızılcaham nufusuna kayıtlı ve kızılcahamda oturmak gerekiyormuş ancak bu şekilde indirim olurmu bende arkadaşıma söyledim,yorumu size bırakıyorum ne yapayım...

Adı üstünde, BELEDİYE zaten o beldede yaşayanlara hizmet etmek için çalışmıyor mu. Kendi hemşehrilerine indirim yapmalarından daha mantıklı ne olabilir. Yerel yönetimle merkezi yönetimi birbirine karıştırmayın bence. Bırakın yerel yönetim yerel kalsın.

o zaman her ilin her ilçenin engellisi farklı ayrımcılığa uğrasın sizce hakmı?

Canım kardeşim X marketin indirim kartını Y markette kullanamadığın zaman ayrımcılığa uğradığını düşünüyor musun? Biraz insaf yahu. Sana kimse engelli değilsin demiyor ki. Benim işlettiğim tesislerden hemşehrim olan engelliler daha ucuza yararlanır diyor. Hak dediğin şey bakkal Ahmet efendiden, kasap Mehmet efendiden, belediye başkanından değil merkezi yönetimden istenir. Belediye başkanından bir hak talep edeceksen başkan da haklı olarak o beldede yaşaman gerektiğini söyleyebilir.

güzel kardeşim ben zaten engelli değilim, Allah cc için engellilerin hakkı olduğunu düşündüğümden yazdım sizin görüşünüz sizi benim görüşüm beni benim düşüncem kim ne şekilde olursa olsun hangi engelli kardeşim olursa olsun verilen tüm imkanlardan daha fazlasını hak ettiğine inanıyorum ankarada yaşayan bir engelli kızılcaham gibi 70 km mesafeli bir yere neden gidip engelliye verilen haktan yararlanamasın zaten ankaranın kazası ilçe sonuçta benim düşüncem şuranın buranın engellisi olmaz bütün engelli kardeşlerim her haktan faydalanmsını düşünüyorum Allah cc yar ve yardımıları olsun dua etmekten başkada yapacak bir şey bulamıyorum

Üst Alt