Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnferion septum hypokinetik nedir?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Selamlar.
Eko sonucumda ef %50.5 ve
inferion septum hypokinetik
sol ventrikül sistolik alt sınırı
sol ventrikül hipertrofisi
sol ventrikul diyalostik disfonksiyonu
Saptandı.Ayrıca bu ayın 9 unda anjio olacağım.Daha önceden uzun yıllardan beri süre gelen yüksek kalp atışı(Taşikardi dinlenmede 110-130)rahatsızlığım vardı.Taşikardi için herhangi bir rapor yada teşhis almadım şimdiye kadar.Anjiyodan sonra doktorum,gerekirse aritmi uzmanına baktırıp taşikardi için gerekli muayeneyi holter vs yaptırırız dedi.

Yukardaki eko sonuçlarına göre kalbimdeki durum nedir?Korkulacak bir şey var mı bu sonuçlara göre?Birde İnferyon Hipokinetik terimini anlayamadım.İnternettede bu yönde tam açıklayıcı bir şey bulamadım.Bu terim ne anlama geliyor bilen arkadaşlar cevaplarsa ki özellikle Adanalı hemşerim sarasota yı bu konularda epey bilgili görmekteyim.Sorulara cevapları açıklayıcı yönde.Onunda görüşünü beklemekteyim.Herkese sağlıklı günler diliyorum.Saygılarımla.

Elbetteki sordum.Sol ventrikul sorunları ve ef nin %50 olmasını kalp yetmezliği olarak değerlendirdi doktor.Ama belirttiğim inferior hipokinetik için birşey söylemedi.Kelime anlamı olarak hareket yetersizliği,ama bunun kalp rahatsızlıklarında ki anlamı nedir?Bunu merak etmiştim.Doktor eko da bu ibare yazdığı için rapora aynen ekledi.Sanırım anjiyo sonrası tam netlik kazanacak durum.Bekleyip göreceğim bakalım.

benim bildiğim kadarıyla kalbin bir duvarında hareketsizlik var.

tabi detaylı bilen arkadaşlar yorum yazarlarsa daha iyi olur.

Kendi çabalarımla en azından fikir sahibi oldum.Yabancı sitelerde bununla alakalı bilgiler var.Kalbin alt duvarlarının hareketlerindeki yetersizlik anlamına gelmekte.Genellikle geçmişinde kalp krizi olan yani MI yaşamış olanlarda,sağ koroner arterdeki sorunlardan dolayı,oluşan bir durum olarak yazmakta.

özel mesaj ile yolladığım site den sor sağlıklı bilgi alacağını düşünüyorum.

Üst Alt