Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İngilizce öğrenmek istiyorum. Ne önerirsiniz?

RamazanG

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar, işitme engelim var. Malum engelimden dolayı uzun bir eğitim dönemim olmadı bundan dolayı yabancı dil öğrenemedim ve şimdi her alanda bunun sıkıntısını çekiyorum.

İnternet'te ve mobil uygulamalarla binlerce seçenek var dil öğrenmek için ama işitme özürlü olmamdan ve yaşımın ilerlemiş olmasından dolayı hiç öğrenemiyorum İngilizceyi. Yabancı forumlarda takılarak, yabancı kaynaklar okuyarak ve izliyerek kendimi zorluyorum fakat kafam almıyor maalesef.

Bazı ingilizce kelimeleri ezberlemiş olsam da bunu hiç okuyamıyorum, okuduğumu sandığım yazılar farklı anlama geldiğini görüyorum, Translate uygulamaları gibiyim adeta. Kendim kursa gidip öğrenebilme gibi imkanım yok evden her gün çıkamam, İnternet'te bazı ücretsiz kurslara rastlıyorum fakat hocaları duyamadığımdan sadece videoyu seyrediyorum.

Bu dil sorunu nasıl çözebilirim? Böyle zorluklar yaşayan ve çözen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Salla ingilizceyi ya hiç sevmezdim okulda hoca kıyak yaptı da geçtik sağolsun .

Merhaba. Öncelikle neden ingilizce öğrenmek istediğinizi belirlemekle işe başlamalısınız.

Merhaba , neden öğrenmek istediğinden kime ne ya.
Çok doğru birşey yapmaya karar vermişsin hersey ingilizce günümüzde hemde heryerde
İngilizceye maruz kal, film izle, muzik dinle, youtube da bir sürü video var, cep telefonu icin uygulama var hepsi ücretsizdir. Dedigim gibi sadece İngilizceye günde 2 3 saat maruz kal 2 3 ayda öğrenmiş olursun

Bir neden gerekli mi ki her alanda lazım oluyor. Translate uygulamalarıyla uğraşmadan okuyup anlayabilmek istiyorum. 3ngineer

Aynen ingilizce her yerde artık. Yeğenlerime de tembih ediyorum şu hayatta iyi bir yere gelmek istiyorsanız ana dilinizmiş gibi önem verin diye. Ağaç yaşken eğilir diye boşuna dememişler, yaş ilerledikçe kafa almıyor 3-4 dil bilen var ben hala uğraşıyorum. Çoktandır uğraşıyorum zaten, bazı kelimeleri ezberlemekten öteye gidemedim. Lingualeo gibi dil öğrenme uygulamalarını denedim bir yerde tıkanıyorum işitme engelli olmam zorlaştırıyor öğrenmeyi. arkee

Bu noktada en cok kullanilan 1000 ingilizce kelime ezberle sonra direct video izle bedava ingilizce uygulamalar var bunlar sadece kelime değil cümle bazinda ogretiyor
Yine ayni seyi soylicem İngilizceye günde 2 3 saat maru kal hic merak etme öğreneceksin, öğrenenlerin senden hicbir farki yok rahat ol ve surekliligi koru

arkee ben karşıdaki kişiye yardımcı olmak için ona bir takım sorular sorarım. Ki cevaba göre kendisine yol gösterebileyim. Soruyu tek yönlü ele alıp, tekdüze cevap vermek doğru değil.
RamazanG daha spesifik bir nedeniniz olursa hedefinize daha iyi odaklanırsınız. Mesela ben teknik döküman okuyabilmek için ingilizce öğrenmeyi istemiştim. Teknik dökümanlarda genelde "tense" yoktur, cümleler tekdüzedir. Bu sebeple benim kelime ezberlemem daha iyi bir seçimdi. Ben de 6 ciltten oluşan "4000 Essential English Words" kitabını online bir şekilde çalışarak 3. kitaba kadar geldim, yüzlerce kelime ezberledim. Okumamda çok belirgin bir iyileşme oldu.

Dinlemek için başka, okumak için başka, konuşmak için başka türlü çalışmanız gerekiyor bence. Benim hedefim belli, okuyabilmek. Ve ona göre kendime yol çizip çalışıyorum. Size de bu şekilde çalışmanızı tavsiye ederim.

İyi forumlar.

Ben de öğrenmeye niyetlendim, birkaç aydır. Aynı zamanda AÖF okumaya da karar verdim. Zaten derslerimde 2 tane İngilizce dersi var.

1500 küsür sayfa kalınlığında resimli kitap aldım. Kendi kendime her ünitenin kelimelerini öğrenmeden üniteyi geçmek yok dedim. Üniteyi çalışmadan önce kelimeleri yazarım, okunuşunu ve anlamını... Birkaç kez tekrar ederim, üniteye böyle başlarım. Bu yüzden 18 ünitelik kitapta henüz 5. Ünitedeyim aylardır. Acelem yok, 5 yıl sonra öğrenmiş olayım.... Hem okuyayım hem yazayım hem konuşayım istiyorum.

Dil öğrenmekte yardımcı olur belki diye bir oyunda translate olarak yerelleştirme yapmaya çalıştım ingilizce yazıların türkçe karşılıklarını çıkarıyordum böylece kendimi ingilizceye zorladım ve bir sürü kelime öğrendim fakat bunu okumaya ve yazmaya gelince tıkanıyorum. Sanırım böyle internetten ve uygulamadan olacak iş değil, yüzlerce sayfa içeren kalın kitap alıp gerek. Ne yapabileceğime bakacağım.

Yazan, yardımcı olan herkese teşekkürler.

Telefon uygulamalarını tek kalemde geçin

Bir kursla veya durumunuz daha müsaitse teketek bir hocayla anlaşın.

kendimi ingilizceye zorladım ve bir sürü kelime öğrendim fakat bunu okumaya ve yazmaya gelince tıkanıyorum.

Lisedeki İngilizce hocamız normalin dışında bir öğretmen di. "Kimse kimseye dil öğretemez" diyordu.

Bugün hiç okuması ve yazması olmayan bir insan dili konuşamaz mı? Ya da sen konuşsan o anlayamaz mı?

Pekala anlaşırsınız sadece sembollere (harflere) dökemez işi.

Şöyle düşün derim, kelimenin anlamını bilmeden istediğin gibi düzgün bir araya getir, sana faydası olmaz. Lakin anlamı öğrenirsen daha sonra nasıl düzgün cümle kurulacağını öğrenebilirsin.

Bugün elimdeki metni çat pat anlamlandırabilirim, şöyle böyle telaffuz da ederim ancak gramer eğitimini almadan yapabileceğim bir şey değil.

Doğru yoldasın, öncelikle kelime dağarcığını genişletmeye ve İngilizce kalıp söz örneklerini öğrenmeye bak, sonuçta onlarda da aynı bizim gibi deyimler var.

Dedigim gibi sadece İngilizceye günde 2 3 saat maruz kal 2 3 ayda öğrenmiş olursun

2-3 ay mı? Valla helal olsun :D

D4hxE2FWwAAclPN

Üst Alt