Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnmemiş testis ve tüberküloz %kaç rapor alabilirim?

nusret33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar 97 yılında inmemiş testis tanısıyla ameliyat oldum öncelikle 1 testisim alındı ardından 1 ay sonra kansere neden olabilecegi tanısıyla 2. testisim alındı. Bunun dışında 2000 yılında tüberküloz oldum 9 aylık bir tedavinin ardından, 2003 yılında tekrar nüksetti geçirdigim bu rahatsızlıklara istinaden % kaç rapor alabilirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Engel oranı

Arkadaşlar bir konuda yardımınızı rica edecem yardımcı olursanız sevinirim.. inmemiş testis [ çift taraflı ] ve kısırlık engel oranları ne kadar teşekkürler ..

Merhabalar, doğuştan inmemiş testis tanısı konulmuştu. birincisi 12 yaşımdayken ameliyat oldum. Testisi indirdiler fakat başarılı olmamış operasyon. Yıllar sonra rahatsızlandım ve kanser riski ile 27 yaşımda sol testisim alındı. Patoloji sonucu temiz çıktı fakat bu şekilde engelli raporu alma olasılığım varmıdır? Bilenler yada aynı olay başına gelenler var ise bilgi almak isterim. Teşekkürler iyi forumlar.

öncelikle geçmiş olsun, testis alınma (orşiektomi) tek taraflı olursa 10 çift taraflı olursa 20 puan. infertilite 10 puan. balthazardla 28 puan yapar. ayrıca iktidarsızlık vb bir sorun varsada 5-10-15 puan karşılığı olur. yani çift taraflı ameliyat için balthazard hesabına göre minumum %31-32 maksimumda 38-39 gibi bir puan alabilirsiniz. tüberküloz için bir fikrim yok.

Üst Alt