Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsan Embriyosundan Alınan Kök Hücreler Onaylandı

Konular
37
Reaksiyonlar
0
Amerikan hükümeti insan embriyosundan alınan ilk 13 dizi kök hücre üzerinde araştırma yapılmasını onayladı.

03/12/2009

Ulusal Sağlık Enstitüsü Direktörü Doktor Francis Collins, enstitünün etik açıdan uygun olduğuna karar verdikten sonra kök hücreler üzerinde anlaşma yapılmasına karar verdiğini duyurdu.
Doktor Collins diğer 96 dizi kök hücrenin de gözden geçirilmekte olduğunu ve bir iki gün içinde onaylanabileceklerini duyurdu.
Kök hücre araştırmaların başlanabilmesi için 20 milyon dolarlık bütçe ayrıldı.
Başkan Barack Obama Mart ayında imzaladığı kararname ile Bush döneminde getirilen kök hücre araştırma yasağını kaldırmıştı.
Bilimadamları hücre araştırmalarının diyabet hastalığından felçe kadar bir çok hastalığın tedavisinde yarar sağlayacağına inanıyor.
Karşı çıkanlar ise insan embriyolarından alınan kök hücreler üzerinde araştırma yapmanın, dine aykırı olduğunu ve insan hayatını yok ettiğini savunuyor. Belirli fonksiyonlara sahip yetişkin hücrelerin aksine embriyolardan alınan kök hücreler, vücutta her hangi bir dokuya dönüştürülebiliyor.
VOA News - İnsan Embriyosundan Alınan Kk Hcreler Onaylandı

bu haber benim bildiğim eski geçen yaz abd 600 o.f. kök hücre nakli uygulamıştı.

etik açıdan uygun mu gerceten bunu iyi araştırmak lazım

Ya ne etiğinden bahsediyon kardeşim saçmalama. Senin o etik dediğin şey medikal şirketlerinin oyunu. Madem din bilimcileri insan hayatı değerli diye 3-4 haftalık cenini öldürtmüyorlar o zaman insan hayatı değerli diye 3-4 aylık hamile kadınlara kürtaj yapılmasına neden karşı çıkmıyorlar. Dostum bak kök hücre milyonlarca insanı sağlığına kavuşturacak. Sonrada sağlığına kavuşanlar tıbbi malzeme (ilaç, medikal malzeme,vs,vs,) kullanmayacaklar. Buda tıbbi malzeme üreten şirketlerin işine gelmiyor. O islam ve hırıstiyan aleminin dini ilahiyatçılarını bol bol arpalayarak kök hücre dini açıdan etik değil dedirtiyorlar. Artık anlayın bunu yaaa...

seni burda kök hücre ol yada olma dye zorlayan biri mi var nerden dokundu bu sana onu anlamadım
etik açıdan uygun sayıp saymamam bana kalmış bişey dünyada güvenilir insan kalmamış gelip senin yukarıda zırvalamalarına mı inananayım
3-4 aylık hamile kadına kürtaj yapılabilir diyen din adamıda ancak senin gibi olaylara at gözlüğüyle bakan biridir

Arkadaslar nıye bırbırımızı kırıyoruz kı...Alıınıyor yada alınmıyor her ne ıse cIKSIN gıderız allahın ıznı ıle...
Kim ne yapıyorsa kendısıne yapıyordur takmayın :)

seni burda kök hücre ol yada olma dye zorlayan biri mi var nerden dokundu bu sana onu anlamadım
Bu bana dokunmadıda etik değil falan diye senin gibileri kandırıyorlar bende (anlayabilme ihtimalin vardır) diye seni aydınlatmaya çalıştım.
Bide diyosunki etikmi değilmi araştırmak lazım diye. Bu kök hücre tedavisi gerçekten etik olmasa resmi olarak uygulanmaya başlansa ve olumlu sonucu olsa seninde imkanın olsa kalıbımı basarımki senden önce tedaviye koşan olmaz.
Etikmi diye sormanın amacıda laf olsun torba dolsun. Kısacası yorum yapmış olmak için yapmışsın o yorumu bence...

bana İnsan Embriyosundan Alınan Kök Hücreler hakkında biraz bilgi verirmisin Allah askına maden bukadar biliyosun beni biraz aydınlat

Valla kusura bakma sana özel yazamam çok merak ediyorsan geçmiş mesajlarımı okuyup görebilirsin. Ayrıca sen hasta olduğun halde hala etikmi değilmi tartışmasını açmaya çalışıyosan sana projektör tutsamda sen aydınlanmassın. Bundan sonrada ne yazarsan yaz senin gibi eski kafalılarla polemiğe girmem. Byy...

benim yazdığım mesajı çocuğa bile okuttursan ne demek istediğimi rahatça anlar o kadar manasız ve saçma şeyler yazmışsın ki senin aklından şüphe ederim
bak bakalım benim geçmiş mesajlarıma kök hücre konusunda ne düşünüyorum

İnşallah güzel sonuçlar alınır....

o_n_u_r arkadasım ben bir ofluyum. Eger tedavisi her ne şekilde cıkarsa cıksın günahta olsa tüm islam ülaması fetva verse yinede gider tedavi olurum. Sorun biz deiliz tabiki biz tedavi oluruz. Ama konulara bizim gibi duygusal yaklasmayan bizim dısımızda bir hayat var ve onlar belkide buyuk medikal sirketlerinin sozculugunu yaptıkları icin yada empati yapamadıklarından veya tamamen inancları geregi etik olmadıgı icin karsı cıkıyorlar. Sonucta bir canlı olusturacaklar ve o canlı gerekli hucreleri alındıktan sonra öldürülecek. Ama şu soruyu etik tartısmaları yapan ulemaya sormak yada onlara anlatmak gerek: acaba o olusturulacak canlıya ruh üflenmişmi olacak yani dış uyarımlara karsı refleksleri geliştikten sonramı hucreleri alınıp öldürülüyor? tabiki degil işte bu konu anlatılabilmeli nasılki ruh üflenmeden önceki dönemde kurtaja izin veriliyor buda tıpkı onun gibi daha bir parca et durumundayken daha tam canlı sıfatını almadan kök hücreleri alınıp yok ediliyor

Arkadaslar Aklımın almadıgı nokta Henuz bu kök hucre dedıgınız durum.Elle tutulur pozıtıf bır sey yok daha neden Tutmus dını b oyutunu vs. Gereksız kırıcı polemıkler yaratıyoruz kı Zaten eger olursa OLacaktır ama Ne zaman tartısılır.?Hepımız burdayız kacmıyoruz...

iyi de neskafe öyle birşey yazmışsın ki nasıl yorumlayacağımı şaşırdım bu ne kardeşim kadın her ay bir yumurtayı çöpe atıyor inşallah kadının rahmindeki bütün yumurtaları çocuğa dönüştürmesi gibi imkansız birşey istemiyorsundur

etik açıdan uygun mu gerceten bunu iyi araştırmak lazım

ben müslüman bir insanım herkes kendi dini inancı dogrultusunda hareket eder bende merakım ve bu durum hakkında hiçbir bilgim olmadığı için belki bir arkadaş çıkar da bizi aydınlatır dye düşünerekten böyle bir yorum yaptım sizden de ricam kandi düşüncelerinizi yazın ve başkalarının düşüncelerine de saygı duyun

MUTİNEER901 sen etikmi değilmi araştıra dur şayet etik değilse sen olmayabilirsin zorla uygulamayacaklar gayet saglıklısın anlaşılan biz işin sevabında günahında değiliz biz iyleşme derdindeyiz sağlıklı bi birey olsan etikmi değilmi kavramını anlıcamda çözümlenecek gibi değilsin kimse bir birini kandırmasın ben göremedim tedavi başkaları görsün bari düşüncesi kaçımızda var acaba şayet benim düşüncem ben öldükten sonra tedavi çıkmış yada çıkmamış umrumda olmaz bu bencillikmi yoksa gerçekçilikmi çözemedim:D

benim kök hücre konusundaki düşüncelerimi merak ediyosan linkteki mesajımı oku
http://www.engelliler.biz/forum/kok...rde-kok-hucre-nakli-oldum-tecrubelerim-9.html

hiçbiriniz esas sorduğum soruya cevap vermiyorsunuz gelip düşüncelerimi yargılıyorsunuz
önce bana insan embriyosundan alınan kök hücreler ne demektir neden yıllardan beri tüm dünyada etik olup olmadığı tartışılıyor bunu açıklayın benim ilk mesajda sormak istediğim buydu

o_n_u_r;

AYNEN KARDEŞİM ŞU MEDİKAL DÜNYASI YOKMU BİZİM ANAMIZI AĞLATAN BUNLAR İŞTE YA ARKADAŞLAR AFEDERSİNİZ AMA BUNLAR SAĞLAM İNSANLARA BİLE KATLİYAM YAPARLAR NEDEN BİLİYONMU PARA İÇİ,N DOSTLAR SADECE PARA PARA BAŞKA BİŞİ YOK ARKADAŞLAR NE DİYİM ALLAH ISLAH EYLESİN....

----------

Ya ne etiğinden bahsediyon kardeşim saçmalama. Senin o etik dediğin şey medikal şirketlerinin oyunu. Madem din bilimcileri insan hayatı değerli diye 3-4 haftalık cenini öldürtmüyorlar o zaman insan hayatı değerli diye 3-4 aylık hamile kadınlara kürtaj yapılmasına neden karşı çıkmıyorlar. Dostum bak kök hücre milyonlarca insanı sağlığına kavuşturacak. Sonrada sağlığına kavuşanlar tıbbi malzeme (ilaç, medikal malzeme,vs,vs,) kullanmayacaklar. Buda tıbbi malzeme üreten şirketlerin işine gelmiyor. O islam ve hırıstiyan aleminin dini ilahiyatçılarını bol bol arpalayarak kök hücre dini açıdan etik değil dedirtiyorlar. Artık anlayın bunu yaaa...

Evet be can kardeşim aynen sana katılıyom şu ah şu medikal dünyası varya para para afedersiniz para için çok insan satar bunlar inanılmaz insanlar ya bu patronlar yıkıcıdır hep yapıcı değil canlar biz daha çok tedavi bekleriz ama allah onları ıslah eylesin inşalllah ne diyim yahu... sağlıcakla kalın...

Muniteer901 kardeşim bak konuyu sana kısaca şöyle özetliyim etikmi değilmi kendin karar ver hani 3 aylığa kadar hamile insanlar kürtaj yaptırabiliyorlar işte kürtaj oldukdan sonra alınan cenin çöpe degilde onun hücreleri hasta insanlara aktarılcak etik olmadıgını düşünen günah günah diye bagıran insanlar kürtaja neden günah yasaklasın demiyor şimdi hala etik değil diyorsan o zaman mecburi olmadıkça kürtajda yasaklansın ceninin çöpe gitmesi sevapta hasta bir insana aktarılmasımı günah???

beyler,bayanlar;
muniteer901 kötü bişeymi diyor sanki.konuyu başından beri takip ediyorum.farklı birşey demiyorki.yazmıyım dedim kendimi tutamadım.embriyonik kök hücre dünyada yasaktı ABD başkanı obama olunca onayladı.yasaklanmasındaki büyük neden tümor vs nedenler oluşturması diye biliyorum.hele tam olarak çıksın sağlımıza kavuşmak için tabi yaptırırız gerekli fetvalarıda isteyen o zaman alır.
yazan arkadaşlar sözüm size kadınların kürtaj olması yasal açıdan bi kaç ay sonra yasak ama İslamiyet açısından baştan zaten kürtaj olmak yasak.bu insanın vicdanınada ters düşünsenize bi çocuk doğacak doğacak çocuğun engelli olduğu ultrasondan anlaşılıyor kişi diycekki bu doğacak çocuk engelli zaten ya bundan kök hücre yaptıralım ölsün,yada kürtaj yaptıralım ölsün böyle saçmalık olurmu ya.canı veren Allah,alacak olanda Allah,kişinin verdiği kararla olurmu bu o kadar basitmi.
yazılanların içinde doğru saptamlar var bence.dünya piyasasında en çok rant silah ve ilaç ticaretinden elde edilmektedir.domuz gribi denen vakanın bile dünya nüfüsünu azaltmak için çıkarıldığını duymuştum.kriz ortamında domuz gribi aşısı ilacı üreten ülkelere parası ilaç gibi gelmiştir kanımca;)

İvan kardeşim biliyosun ben seni çok seviyorum. Seninle samimi bir arkadaşlığımız var.
yazan arkadaşlar sözüm size kadınların kürtaj olması yasal açıdan bi kaç ay sonra yasak ama İslamiyet açısından baştan zaten kürtaj olmak yasak.
Benim demek istediğimi anlamadın sanırım. Tamam Ceninde olsa bir canlıyı öldürmek günah ama ben diyorumki; neden kürtaja hiç bir ilahiyatçı ses çıkartmazken kök hücre denince neden ayağa kalkıyorlar. Sencede burda bir çelişki yokmu? Ayrıca benim gün boyunca tv ve pc hep karşımda ben kürtajın yasaklanacağını hiç duymadım. İlk defa senden duyyorum ve tarik veriyosun 1-2 ay sonra yasak diyosun fazla değil 2 ay sonra göreceksinki kürtaj hala serbest olacak. O zaman burdaki millet sana demeyecekmi hani yasak olacak demiştin hala serbest diyecek. O zaman millete nasıl bir cevap vereceğini şimdiden düşünüyorum. :)
Seni seven kardeşin onur saygılarımla...

onurcum canım arkadaşım;evet kürtaja karşı çıkılmıyor,ceninden yani emriyonik kök hücreye karşı çıkılıyorsa gayet tabi çelişkili
arkadaşım canım kardeşim sen beni yanlış anlamışsın ya:)ben bir iki ay sonra yasak deyip yazmakla kürtajın yasal yoldan yasak olduğunu kasdetmiştim:Dyanlış hatırlamıyorsam,bebek ana rahmine düştükten üç veya daha fazla ay belki(tam bilmiyorum)kürtaj yasal yoldan zaten yasak(deyip yazmakla onu kasdetmiştim) değilmi keşke kadın doğum doktoru olsada sorsak kürtaja zaten geneli karşı kadın doğum doktorlarınında

yazan arkadaşlar sözüm size kadınların kürtaj olması yasal açıdan bi kaç ay sonra yasak ama İslamiyet açısından baştan zaten kürtaj olmak yasak.bu insanın vicdanınada ters düşünsenize bi çocuk doğacak doğacak çocuğun engelli olduğu ultrasondan anlaşılıyor kişi diycekki bu doğacak çocuk engelli zaten ya bundan kök hücre yaptıralım ölsün,yada kürtaj yaptıralım ölsün böyle saçmalık olurmu ya.canı veren Allah,alacak olanda Allah,kişinin verdiği kararla olurmu bu o kadar basitmi.

İVANVER KARDEŞİM BİZDE KÜRTAJA KARŞIYIZ İSLAMİ AÇIDAN GÜNAH BİLİYORUZ AMA TIBBEN YAPILIYORSA KULLANILABİLİRSE BOŞA GİDECEGİNE HASTA İNSANLARA FAYDASI DOKUNSUN DİYORUZ FENA BİŞEY Mİ DİYORUZ.SANA BASİT BİŞEY SORCAM BİDE YUKARDAKİ YAZINI İYİ Bİ OKU farzet ki sağlıklı bi bireysin senin çocugunun engelli olcacagı ultrasyonda belli oluyor sen o zaman dermisin Allahtan geldi napalım bu çocuk engelli doğsun hayatla mücadele etsin YOKSA bu çocugun ömür boyu sürünmesini görmeye dayanamam ben ölene kadar bakarım benden sonra nolur düşüncesiyle kahrolurum deyip aldırırmısın merak ettim sadece :confused:

insanlık için gelecek için ve en önömlisi engelliler için ceninden alınan kök hücreler önemliyse bırakın alsınlar bırakın baltalamayı insanlık için önemliyse islam dini izin veriyor zaten inşallah hayırlı işlere vesile olur bu karşı çıkanlar engellimi acaba? bu yasaklar yüzünden senelerce bi arpa boyu yol kat edilmedi zaten

xxman kardeş ve diğerleri evet çok iyi anlıyorum sizi sonuçta bende engelliyim ve en az senin kadar sizler kadar,belkide sizlerden çok istiyorum bu tür gelişmelerin çıkmasını olmasını.
xxman kardeş,ben önceden engelli değildim tamam sahip olduğum hastalığın genleri ile doğdum ama ergenlik çağından sora başladı hastalık ,yaklaşık üç dört yıldırda yürüyemiyorum önceden futbolcuydum.diyelimki çocuğumun ultrasyonda engelli olacağı belli oldu Allah vermesin,ben onu kesinlikle kürtajla alınmasını istemezdim çekeceği çile varsa çekecektir ben o vebalde kalamam ama vetfa alırım İslami açıdan ona göre karar verirdim.sorucağın soruyu tahmin eedebiliyorum ama olacağı varsa ilerdede engelli olcakttır dimi.olmasın diye dua etmek düşer bize.benim yaşadığım duruma bak.anlatmak istediğimi anlamışsındır sanırım.ben doğduğum zaman ultrasyon o kadar yaygın değildi hem yaygın olsa bile belli olmayacaktı ultrasyonda düşüncesindeyim
İnşallah en kısa zamanda çok tedavi gerçekleşirde hepimiz yararlanırız.
sabırlı ve sağlıklı günler hepimize

Arkadaşlar bugüne kadar çok söyledim bir kez daha söylüyorum. Diyelimki kürtajda etik değil kök hücrede etik değil. Peki hiç düşündünüzmü din alimleri yıllardır kürtaja karşı gıkını bile çıkartmazken neden kök hücre işi meydana gelince aslan kesiliyorlar. Aslında bu soru herşeyi açıklıyor.

Ben evli olsam ultrasonda çocuğumun engelli doğacağı belli olsa hiç düşünmeden aldırırdım o çocuğu. Engelli yaşamanın ölümden tek farkı nefes alıp vermek çünkü. Çocuğum sadece nefes alıp vermek için dünyaya gelip benim çektiğim acıları onunda çekmesini istemem. Hepinize bi soru sorcam diyelimki çocunuzun engelli doğmasına razı oldunuz. Çocuk doğdu büyüdü ve engelli. Sonra çocuk size baba beni neden aldırtmadın bana bu hayatı neden reva gördün benim suçum neydi derse ne dersiniz?

Ivanfer sana yüzde elli katılıyorum tamam çocugun ilerde engelli olması kaderinde varsa olur ona bişey diyemeyiz onur'a yüzde yüz katılıyorum engelli olacagını bilerek asla dünya ya gelmesini istemezdim bende neler yaşadıgımız neler düşündügümüzü en iyi bizler biliyoruz benim hastalıgım genetik ve allahtan geldigini biliyoruz ama yinede ailemide sorumlu tutuyorum tamam onlar istemediler böyle olmamı ama bende istemedim ve bunları bilirken engelli bi çocugun dünya ya gelmesine kesinlikle karşıyım

kaderdaşlar hepimiz sonuçta hemfikiriz ama sadece birkaç yerde çakışma yaşıyoruz şu olabilir mesela bebek ana rahmine düşmeden eşler kendi aralarında fikir alışverişi yaptıktan sonra ve gerekli testler taramalar yapıldıktan sonra karar verilse, aynı yerde birleşmiiş oluruz dimi

kadinin yomurtasini fekonde edip embriyon kordon kanin bulunan hucreleri aliyola sonra embryon sonrada embryon nu olduruyorlar
fransada arastirma sirketi arka copunde 100lerce embryonlar bulundu
bence etik degil tipki kurtaj bence ettik degil
ama tedavi cikarsa kok hucre ile bunu yaparim etik olsada olmazsada ama suan kok hucre bir umut sadece umut

Lazuli sen hilminin tedaviden önceki ve tedaviden sonraki durumunu bi öğren ondan sonra umut değil ışık dersin bence...

Üst Alt